ΠΑΟΚ

"Γκάζια" Άγγελου για τακτική και στημένα

"Γκάζια" Άγγελου για τακτική και στημένα

Διαβάστε για όσα έγιναν στην τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ πριν το φιλικό με τη Νάπολι στο "Σαν Πάολο". Οι δοκιμές του Αναστασιάδη. Βίντεο και φωτογραφίες από το ιστορικό γήπεδο των "παρτενοπέι".

Ο ΠΑΟΚ δίνει το Σάββατο (2/8, 22.00) ένα ιστορικό φιλικό παιχνίδι κόντρα στη Νάπολι στο "Σαν Πάολο". Ένα παιχνίδι ειδικής σημασίας για τους "παρτενοπέι", αφού θα διεξαχθεί στην μνήμη του αδικοχαμένου, Τσίρο Εσπόζιτο, που σκοτώθηκε στα επεισόδια που έγιναν μεταξύ οπαδών της Νάπολι και της Ρόμα, πριν το τελικό του Coppa Italia τον περασμένο Μάιο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΩΤΟΣ

"Γκάζια" Άγγελου για τακτική και στημένα

Μάλιστα, τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν στο ίδρυμα που φέρει το όνομα του νεαρού οπαδού. Υπεύθυνοι αυτής της προσπάθειας είναι η μητέρα του Εσπόζιτο και ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις.

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της ιταλικής ομάδας στο γήπεδο, για να τιμήσουν την μνήμη του Εσπόζιτο θα βρεθούν περίπου 20 με 25 χιλιάδες φίλοι της Νάπολι.

"Γκάζια" Άγγελου για τακτική και στημένα

Φωνές από Αναστασιάδη για τα στημένα

Στο αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού, ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του με μία προπόνηση στο "Σαν Πάολο", η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα. Ο Άγγελος Αναστασιάδης περιμένει πως και πως αυτό το φιλικό, έτσι ώστε να τσεκάρει τα επίπεδα ετοιμότητας της ομάδας του, αλλά και το πόσο αυτή μπορεί να κοντράρει μία ποιοτική ομάδα όπως η Νάπολι.

Ο Έλληνας τεχνικός έριξε μεγάλος βάρος στο κομμάτι της τακτικής, αλλά και των στημένων φάσεων, παράγοντας που "πλήγωσε" τον ΠΑΟΚ στα φιλικά της Ολλανδίας.

Συχνά διέκοπτε την ροή της προπόνησης για να κάνει παρατηρήσεις στους παίκτες του και έδινε εντολή να εκτελεστούν ξανά και ξανά φάουλ και κόρνερ, για να δει πως αμύνεται και πως επιτίθεται η ομάδα. Κατά την διάρκεια αυτών είδαμε πολύ ωραίες εκτελέσεις από τον Ράζβαν Ρατς, κάτι που γνωρίζαμε από την καριέρα του στην Σαχτάρ ότι μπορεί να κάνει, αλλά και πολύ καλές αποκρούσεις από τους τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ.

"Γκάζια" Άγγελου για τακτική και στημένα

Έδειξε(;) ενδεκάδα

Κατά την διάρκεια της προπόνησης ο Αναστασιάδης χώρισε την ομάδα του σε δύο γκρουπ των 10 παικτών. Και τα δύο γκρουπ παρατάχθηκαν σε σύστημα 3-4-3 και δεν αποκλείεται το πρώτο να αποτελέσει την βασική ενδεκάδα του φιλικού με τη Νάπολι το Σάββατο (2/8).

Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο γκρουπ ήταν οι Γιακουμής στο τέρμα, Ποζατζίδης, Κατσικάς και Σκόνδρας στην άμυνα, κεντρικά χαφ έπαιξαν οι Τζανδάρης και Μαντούρο στο κέντρο και αριστερά ο Ρατς και δεξιά ο Κωνσταντινίδης. Στην επίθεση δεξιά κινήθηκε ο Μακ και στην κορυφή ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Στο δεύτερο ήταν οι: Γλύκος, Σπυρόπουλος, Βίτορ και Κίτσιου στην άμυνα και κεντρικά χαφ ο Κάτσε με τον Σαββίδη. Δεξιά τους έπαιξε ο Γκολάσα, αριστερά ο Μάρτενς και μπροστά ο Περέιρα με τον Κουλούρη.

Σε κάποιο σημείο της προπόνησης ο Αναστασιάδης "τράβηξε" στα στόπερ τον Κάτσε και πήγε τον Κίτσιου στο δεξί άκρο της επίθεσης, φέρνοντας τον Γκολάσα στο κέντρο.

Βόλτα στο "Σαν Πάολο"

Πριν την έναρξη της προπόνησης είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μία βόλτα στο "Σαν Πάολο". Στο ιστορικό γήπεδο της Νάπολι που με την φανέλα της ο Ντιέγκο Μαραντόνα έκανε όλον τον πλανήτη να παραμιλά. Μάλιστα, ο Κώστας Λαγωνίδης, μέλος της ομάδας που έπαιξε με την Νάπολι του Μαραντόνα το 88', και νυν γενικός αρχηγός του ΠΑΟΚ, είχε να θυμηθεί πολλά με το που πάτησε το πόδι του στο ιστορικό γήπεδο.

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες και στα βίντεο του Sport24.gr εντύπωση προκαλούν δύο πράγματα. Οι βαθιές τάφροι που υπάρχουν πέριξ του αγωνιστικού χώρου, έτσι ώστε να μην μπορούν οι οπαδοί να πλησιάσουν το γήπεδο, αλλά και οι πολλές εικόνες που βρίσκονται ακουμπισμένες στον διάδρομο που οδηγεί από τα αποδυτήρια στον αγωνιστικό χώρο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ