ΠΑΟΚ

Γκαρσία για Κάκο: "Η ιστορία δεν ξεγράφεται"

Γκαρσία για Κάκο: "Η ιστορία δεν ξεγράφεται"

Ο Πάμπλο Γκαρσία εμφανίστηκε αρνητικός στην ενδεχόμενη επιλογή Κάκου για τη θέση του τιμ μάνατζερ στον ΠΑΟΚ και άσκησε κριτική στο μοντέλο ανάπτυξης του "Δικεφάλου". Τι είπε για Πογέτ και Αγκίρε που είχε προτείνει στον "δικέφαλο".

Μετά την παρουσία του στην ημερίδα των συνδέσμων για τον ρατσισμό, ο Πάμπλο Γκαρσία βρέθηκε και στα στούντιο της ΕΡΤ-3, φιλοξενούμενος της εκπομπής "Pressing", όπου έδωσε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης.

Είπε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τον ΠΑΟΚ, το μεταγραφικό του μοντέλο, την ενδεχόμενη συνεργασία της ΠΑΕ με τον Κάκο, αλλά και την ατάκα "Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς" που χρησιμοποίησε μέχρι και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ότι δεν έγινε το ματς στη Λεωφόρο και είχαμε τα επεισόδια:
"Είμαι στην Κ17 και προσπαθώ να συγκεντρωθώ σε αυτό που κάνω και δεν με ενδιαφέρει τίποτε. Δεν ξέρω τι έγινε στη Λεωφόρο και για να είμαι ειλικρινής δεν με ενδιαφέρει. Απλά δεν είναι κάτι νέο αυτό που συνέβη. Πρέπει σαφώς να βελτιωθούν αρκετά πράγματα. Υπάρχουν σκοτεινά πράγματα πίσω από αυτή την ενέργεια. Σε όλο τον πλανήτη υπάρχουν προβλήματα και δεν είναι εικόνες που συναντάς μόνο στην Ελλάδα. Το ένα πράγμα φέρνει το άλλο. Αν δεν υπάρχει αξιοκρατία, ισονομία πουθενά στον πλανήτη δεν υπάρχει ειρήνη".

Για το αν του λείπει το ποδόσφαιρο:
"Νιώθω ότι είμαι έτοιμος να παίξω. Είναι δύσκολα. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή είχα άγχος και σιγά σιγά αυτό μου έφυγε. Θέλω να γίνω καλός προπονητής. Αυτός είναι ο στόχος μου και μόνο αυτό θέλω. Τίποτε άλλο δεν με ενδιαφέρει και δε σκέφτομαι το παρελθόν".

Για το αν φανταζόταν πριν επτά χρόνια ότι θα έμενε στην Ελλάδα και μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας:
"Πριν από δυο χρόνια ήθελα να γυρίσω στην πατρίδα μου. Μετά αποφάσισα να μείνω και μέρα με τη μέρα αυτό άλλαζε. Απλά έπρεπε να μάθω πιο γρήγορα τα ελληνικά. Στα πρώτα χρόνια δεν τα μάθαινα γιατί μιλούσα ισπανικά με τους περισσότερους συμπαίκτες μου. Πλέον πρέπει να τα μαθαίνω και κάνω κάθε εβδομάδα μαθήματα".

Για το ότι ο οπαδός του ΠΑΟΚ από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στη Θεσσαλονίκη έχει δεθεί μαζί του:
"Εισπράττω την ίδια αγάπη και τώρα. Στην πατρίδα μου γνώριζαν τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και όχι τον ΠΑΟΚ τότε που σκεφτόμουν να έρθω στην Ελλάδα. Και νόμιζα ότι θα έρθω σε μια ομάδα που όλα θα είναι απλά. Αλλά γρήγορα αντιλήφθηκα που ήρθα. Από το αεροδρόμιο κατάλαβα ότι ο κόσμος έχει πάθος για την ομάδα".

Για τη στιγμή που σκόραρε το γκολ απέναντι στον Παναθηναϊκό:
"Εκεί δεν το έβαλα εγώ το γκολ . Δεν κοιτούσα τη μπάλα. Ήταν σαν να είχε παγώσει ο χρόνος. Ήθελα να το αφιερώσω στην μητέρα μου που είχε πεθάνει. Μόλις είχα επιστρέψει από το εξωτερικό και την κηδεία της. Νομίζω ότι εγώ δεν το έβαλα το γκολ αυτό".

Για το αν εκείνη η ομάδα μπορούσε να πάρει το πρωτάθλημα εκείνη τη σεζόν:
"Τώρα μπορώ να μιλώ για τη διαιτησία; Δεν κινδυνεύω; Αυτοί οι διαιτητές που μας είχαν κάνει ζημιά για πόσο διάστημα είχαν μείνει εκτός αγώνων; Αυτό και μόνο φτάνει…".

Για το τι του είχε πει ο Σπάθας στο Κλεάνθης Βικελίδης όταν δέχθηκε την κίτρινη κάρτα:
"Αν δεν είχαν γίνει όλα όσα είχαν γίνει εκεί, θα είχαμε πάρει το πρωτάθλημα. Τώρα είναι πιο εύκολο φυσικά να τα λέμε τώρα αυτά…".

Για το αν η πρόκριση επί της Φενέρ στην Τουρκία είναι από τις πιο σπουδαίες στιγμές στην καριέρα του στον ΠΑΟΚ:
"Σε εκείνο το ματς έγιναν πολύ σπουδαία πράγματα. Και σίγουρα είναι από τις πιο ωραίες στιγμές μας και το είχα χαρεί γιατί γνώριζα και τι σήμαινε η πρόκριση για τον κόσμο μας. Αλλά και πριν το ματς ήξερα τι σήμαινε αυτός ο αγώνας για τον κόσμο μου".

Για το αν θέλει να πει κάτι στον κόσμο που στεναχωριέται με την φετινή πορεία της ομάδας:
"Έξι χρόνια ακούω υπομονή και υπομονή. Αυτή είναι η πρώτη λέξη που έχω μάθει. Δεν θα ήταν σωστό να τοποθετηθώ για την φετινή πορεία της ομάδας. Πριν έρθει ο Άρνεσεν είχα μιλήσει με τον Σαββίδη και του είχα εξηγήσει πώς βλέπω τα πράγματα. Εγώ είμαι εδώ, είμαι στον ΠΑΟΚ και μιλάω με τον Σαββίδη πρόσωπο με πρόσωπο. Επομένως δε θέλω να τοποθετηθώ δημόσια. Δεν ξέρω τι προπόνηση κάνουν στον ΠΑΟΚ στην πρώτη ομάδα. Εγώ είμαι στην Κ17, δουλεύω εκεί και περιμένω. Το σημαντικό είναι εκεί στην Κ17 τα παιδιά να μάθουν πράγματα. Δεν είναι σαν την πρώτη ομάδα, είναι ένα σχολείο η Κ17 πάνω απ’ όλα. Στην εποχή μου, στην ηλικία τους είχαμε ένα ψωμί και μια μορταδέλα και τίποτε παραπάνω. Τώρα εδώ τα έχουν όλα και το μόνο που σκέφτονται είναι το συμβόλαιο".

Για το αν θα γράψει αυτοβιογραφία:
"Αν δεν πεθάνω έχω ακόμη χρόνο για να μαζέψω και άλλες εμπειρίες….".

Για το αν πρέπει ο ΠΑΟΚ να επενδύσει στις Ακαδημίες:
"Πόσους παίκτες πήραμε το καλοκαίρι; Και το Γενάρη θα πάρουμε άλλους δέκα; Δεν είναι πράγματα αυτά. Ο ΠΑΟΚ μπορεί και πρέπει να βασιστεί στις Ακαδημίες του. Αλλά να μάθουμε στα παιδιά των Ακαδημιών να εκτιμούν αυτά που έχουν. Εγώ είχα ένα ζευγάρι παπούτσια και τώρα θέλουν από πέντε ο καθένας με πρώτο το γιο μου".

Για τον αν τώρα οι παίκτες αγαπούν τη φανέλα: "Εγώ γουστάρω τον παίκτη που αγαπά τη φανέλα. Όσο καλός παίκτης και αν είσαι, αν δεν γουστάρεις την φανέλα και δεν έχεις πάθος δεν μπορείς να προχωρήσεις".

Για το ότι αντιδρούσε μέσα στο γήπεδο:
"Εγώ αντιδρούσα γιατί δεν μπορώ να μην αντιδρώ όταν βλέπω να με κλέβουν. Οι διαιτητές με έκλεβαν. Αντιδρούσα όταν με χτυπούσαν βρώμικα οι αντίπαλοι. Εκεί είναι δύσκολο να μην αντιδράσεις. Παραδέχομαι και τα λάθη μου αλλά όταν με έκλεβαν αντιδρούσα".

Για τον πόλεμο:
"Η λύση είναι να σκοτωθούν μεταξύ τους οι πρόεδροι των λαών και όχι οι λαοί…".

Για τον Τσακαλώτο που θυμήθηκε το «επιτρέπεται να πέσεις επιβάλλεται να σηκωθείς»:
"Να μην μείνουν στα λόγια. Όλος ο κόσμος δεν είναι καλά, δεν πάνε καλά τα πράγματα…".

Για την βαριά ήττα της Ρεάλ από την Μπαρτσελόνα:
"Και εγώ έχω χάσει από την Μπαρτσελόνα με την Ρεάλ. Αλλά τα αστέρια είναι στον ουρανό όχι στη γη. Η Μπαρτσελόνα παίζει εδώ και χρόνια σε μια βάση και με ένα συγκεκριμένο πλάνο. Και οι περισσότεροι παίκτες από την Μπαρτσελόνα είναι από τις ακαδημίες της. Η Ρεάλ δεν ξέρει ακόμη τι θέλει να παίξει…".

Για το θέμα που προέκυψε με τον Κάκο:
"Είχα πρόβλημα μαζί του όταν άρχισα στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς βετεράνους ποδοσφαιριστές που μπορούν να βοηθήσουν. Άλλο πράγμα είναι να βγαίνεις μια φωτογραφία και να λες ότι είσαι κοντά στον ΠΑΟΚ και άλλο πράγμα η ιστορία που γράφεται και δεν ξεγράφεται.."

Για τον προπονητή που είχε την καλύτερη συνεργασία:
"Σίγουρα, ο προπονητής με τον οποίο είχα την καλύτερη επικοινωνία ήταν ο Χαβιέ Αγκίρε, όπως και τον Πογέτ. Μάλιστα, το περασμένο καλοκαίρι τους πρότεινα στον ΠΑΟΚ, όμως σημασία δεν έχει τι πρότεινα εγώ αλλά πως θα τα πάει η ομάδα".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ