ΠΑΟΚ

Γιακουμής: "Πρέπει να σταματήσει να υπάρχει φόβος στον ΠΑΟΚ"

GEPA-10071363029 - ST.VEIT AM VOGAU,AUSTRIA,10.JUL.13 - FUSSBALL - Superliga, Superleague, FC Kopenhagen vs PAOK Saloniki, IFCS Trainingslager, Vorbereitungsspiel. Bild zeigt Giakoumis Asterios (PAOK). Foto: GEPA pictures/ Patrick Leuk
GEPA-10071363029 - ST.VEIT AM VOGAU,AUSTRIA,10.JUL.13 - FUSSBALL - Superliga, Superleague, FC Kopenhagen vs PAOK Saloniki, IFCS Trainingslager, Vorbereitungsspiel. Bild zeigt Giakoumis Asterios (PAOK). Foto: GEPA pictures/ Patrick Leuk INTIME SPORTS

Ο Αστέριος Γιακουμής έκανε τον απολογισμό της θητείας του στον ΠΑΟΚ, ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση ντόπινγκ, καθώς είχε βρεθεί θετικός σε απαγορευμένη ουσία. Αναλυτικά όσα δήλωσε.

Για το γεγονός πως βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ μίλησε ο Αστέριος Γιακουμής. Ο 27χρονος τερματοφύλακας που αποχωρεί από τον ΠΑΟΚ καθώς ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του, μίλησε ακόμη για το πέρασμά του από τον "Δικέφαλο".

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον “Libero 107,4”:

Για την απαγορευμένη ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό του πριν από τρεις μήνες και όλα όσα ακολούθησαν:

"Τώρα είμαι καλά. Ήταν τρεις μήνες δύσκολοι, η υπόθεση πήγαινε από αναβολή σε αναβολή αλλά τελικά όλα πήγαν καλά. Έπαιρνα ένα σκεύασμα συμπλήρωμα διατροφής, δεν έγραφε πως εμπεριέχει την συγκεκριμένη ουσία. Μόλις έμαθα πως βρέθηκα θετικός, ενημέρωσα αμέσως την ομάδα η οποία με στήριξε πραγματικά και στη συνέχεια στείλαμε το σκεύασμα για έλεγχο και αποδείχθηκε πως είχε μέσα τη συγκεκριμένη ουσία".

Για την αιτία που οι ποδοσφαιριστές παίρνουν συμπληρώματα διατροφής:

"Υπάρχουν πολλά. Υπάρχει συμπλήρωμα για αδυνάτισμα, συμπλήρωμα με βιταμίνες. Δεν είναι το ύποπτο. Φυσικά, δεν θα έκανα ποτέ κακό στον εαυτό μου, δεν υπήρχε άλλωστε και λογική να ντοπαριστώ. Σχεδόν σε κάθε αγώνα υπάρχουν έλεγχοι, γιατί να ρισκάρεις.

Στην αρχή πήγαμε στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας, την πρώτη απόφαση την πήρε το πειθαρχικό όργανο της Λίγκας, Στη συνέχεια κατέθεσε έφεση το ΕΣΚΑΝ, είχα και εγώ βέβαια το δικαίωμα έφεσης. Δεν ξέρω αν το έχει κάνει ξανά αυτό ο ΕΣΚΑΝ, αλλά δεν κατακρίνω κανέναν από τη στιγμή που είχαν αυτό το δικαίωμα".

Για τι το αποκόμισε από την όλη ιστορία:

"Ήταν μεγάλο μάθημα. Ήταν πολύ ψυχοφθόρο όλο αυτό, για τρεις μήνες δεν σκεφτόμουν τίποτα άλλο. Θα μπορούσε η απόφαση να ήταν διαφορετική από μία επίπληξη και μετά θα ήταν όλα πολύ δύσκολα. Και οι συμπαίκτες μου και ο προπονητής με στήριξαν, ξέρουν άλλωστε τι χαρακτήρας είμαι. Δεν ήμουν καινούργιος στην ομάδα. Έπρεπε να ήμουν συγκεντρωμένος από τη στιγμή που σε πολλά παιχνίδια ήμουν στην αποστολή λόγω του τραυματισμού του Γλύκου".

Για τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ, με δεδομένο ότι τελειώνει το συμβόλαιό του:

"Με τον ΠΑΟΚ τελειώσαμε, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι. Δεν με έχουν ενημερώσει για κάτι διαφορετικό και ήδη ψάχνω για άλλη ομάδα. Έτσι γίνεται σε όλες τις ομάδες".

Για τον απολογισμό της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ:

"Ήμουν στην ομάδα τέσσερα χρόνια, δεν μπορώ να πω πως είμαι απογοητευμένος, Σίγουρα περίμενα περισσότερες ευκαιρίες, δεν ήρθαν, συνεχίζουμε. Ήρθαν και έφυγαν πολλοί τερματοφύλακες σε αυτό το διάστημα, σε μία θέση που στον ΠΑΟΚ καταδικάζονται εύκολα οι Έλληνες τερματοφύλακες. Επίσης είναι κάτι που συμβαίνει σε όλες τις ομάδες".

Για τις αιτίες που ο ΠΑΟΚ μειώνει όλα αυτά τα χρόνια την αξία πολλών ποδοσφαιριστών του:

"Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τον ΠΑΟΚ, είναι ένας τεράστιος κύκλος στον οποίο είναι όλοι μέσα. Οι παίκτες, οι άνθρωποι της ομάδας, οι δημοσιογράφοι, ο κόσμος. Θα έλεγα πως υπάρχει ένας φόβος στους παίκτες, λόγω της πίεσης,. Είναι πολύ σπάνιο να δεις έναν ποδοσφαιριστή να μην φοβάται. Ακόμα και οι ξένοι, μετά από λίγο καιρό αρχίζουν και αισθάνονται τον φόβο της Τούμπας και την μεγάλη πίεση για νίκες.

Πολλοί παίκτες για παράδειγμα, στις προπονήσεις ήταν εκπληκτικοί. Στους αγώνες όμως έδειχναν ένα διαφορετικό πρόσωπο. Κάθε χρόνο ξεκινάμε με ένα πλάνο, που στα μέσα της χρονιάς αλλάζει. Υπάρχει γκρίνια γύρω από την ομάδα. Φυσικά και πρέπει να κερδίζουμε, αλλά πρέπει να σταματήσει να υπάρχει αυτός ο φόβος, Δικαιολογημένα βέβαια ο κόσμος θέλει την ομάδα να κερδίζει. Έχουν περάσει άλλωστε πολλά χρόνια από τον τελευταίο τίτλο".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ