ΠΑΟΚ

Για το πρεστίζ και τους νεαρούς του

Για το πρεστίζ και τους νεαρούς του
ΠΑΟΚ προπόνηση INTIME SPORTS

Τι ψάχνουν ΠΑΟΚ και Τούντορ στην αποψινή ρεβάνς με τη Μπρόντμπι στην Κοπεγχάγη. Η νεανική ενδεκάδα και το σχήμα των Δανών. Το Sport24.gr μεταφέρει όλα τα τελευταία νέα.

Ο Ίγκορ Τούντορ ήταν ξεκάθαρος προς τους παίκτες του, όπως αποκάλυψε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην Κοπεγχάγη: «Θέλω τη νίκη αύριο με τη Μπρόντμπι». Αυτός είναι ο πρώτος βασικός στόχος του ΠΑΟΚ στο «Μπρόντμπι Στάντιον», έτσι ώστε να σφραγίσει με πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση στους ομίλους την οποία κέρδισε από το παιχνίδι της Τούμπας με το επιβλητικό 5-0.

Υπάρχει και άλλος στόχος. Η ξεκούραση παικτών που αποτελούν βασικές μονάδες και πρέπει να είναι φρέσκοι για το ματς στα Γιάννινα (Μακ και Τζιόλης) και η ευκαιρία που δίνεται σε νέους να δείξουν τι μπορούν να κάνουν σε ματς με πολύ (Μυστακίδης, Κουλούρης, Σαββίδης) ή λίγο (Πούγγουρας ίσως και Φεληγιαννίδης), χρόνο συμμετοχής. Ή κάποιοι άλλοι όπως ο Γλύκος να δείξουν σε τι κατάσταση βρίσκονται μετά από μεγάλο διάσημα αποχής.

Από τη σημαντικά αλλαγμένη ενδεκάδα που σκέφτεται να χρησιμοποιήσει ο Τούντορ μπορεί να προκύψει, κατά συνέπεια, και αγωνιστικό όφελος.

Το πιθανό σχήμα του ΠΑΟΚ (σε 3-5-2) θα αποτελούν πιθανόν οι: Γλύκος, Μαλεζάς, Βίτορ, Τζαβέλλας (ίσως παίξει ο Κόστα αντί του Κατερινιώτη ή του συμπατριώτη του Πορτογάλου) στην άμυνα, Κωνστανττινίδης (δεξιά), Κίτσιου στα άκρα και τριάδα στα χαφ Κάτσε, Σαββίδης και Πέλκας. Κι ακόμη, δίδυμο στην επίθεση, Ροντρίγκες και Κουλούρης.

Από κει και πέρα, στον πάγκο θα βρίσκονται οι: Όλσεν, Μελίσσας, Πούγγουρας, Κόστα (αν δεν αγωνιστεί από την αρχή), Κοροβέσης, Τζιόλης, Μακ, Δεληγιαννίδης.

Χωρίς Άγκερ οι Δανοί

Από την άλλη πλευρά, η Μπρόντμπι ψάχνει νίκη για την τιμή της, όπως δήλωσε ο Τόμας Φρανκ. Ο τεχνικός της δανέζικης ομάδας άφησε εκτός αποστολής τον Ντάνιελ Άγκερ αφού δεν είχε λόγο να τον κουράσει, προερχόμενο από περίοδο τραυματισμού.

Ο Φρανκ προσανατολίζεται σε ενδεκάδα βασισμένη στο 4-2-3-1. Ο Ρένοβ θα είναι πιθανόν κάτω από τα γκολπόστ, την τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά θα αποτελούν οι Λάρσον, Ντούμιτς, Αλμπρεχτσεν και Ντα Σίλβα. ΟΙ δύο αμυντικοί μέσοι θα είναι οι Ερνσκοβ και Φίρι και η τριάδα μπροστά τους θα αποτελείται από τους Ρασάνι, Ελμάντερ και Χούλσαγκερ. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Σβαρτς. Την αποστολή συμπληρώνουν οι: Τόπελ, Χολστ, Νόργκααρντ, Ντουρμίσι, Γιόχανσεν, Πούκι, Ερικσον, Γιάκομπσεν, Κρον.

Ο Ιταλός του «Σουκρού Σαράτσογλου»

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο 43χρονος Ιταλός, Πάολο Ταλιαβέντο, που είχε σφυρίξει τον αλησμόνητο αγώνα του ΠΑΟΚ στην Κωνσταντινούπολη με τη Φενέρ πριν ακριβώς πέντε χρόνια (26/8/2010). Έκανε ντεμπούτο ως διαιτητής στη μεγάλη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος την σεζόν 2003-2004 και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διαιτησίας της γείτονας χώρας.

Από το 2007 έγινε διεθνής ενώ το ντεμπούτο στο Champions League το πραγματοποίησε τον Δεκέμβριο του 2010 σε μία αναμέτρηση της Άρσεναλ κόντρα στην Παρτιζάν.

Το 2012 μπήκε Elite Category της UEFA, ενώ ένα χρόνο πριν ήταν ο άρχοντας του τελικού του Euro U21 μεταξύ Ισπανίας και Δανίας.

Στο ματς της Δανίας θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του, Ματέο Πασέρι και Φρανστέσκο ντε Λούκα, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Τζιανπάολο Καλβαρέσε. Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Τσέχος, Μίροσλαβ Λίμπα και παρατηρητής της UEFA ο Ούγγρος, Ίστβαν Χουστζάρ.

Γεύση από το στάδιο της Μπρόντμπι

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε με προπόνηση στο «Μπρόντμπι Στάντιον». Οι παίκτες του Ίγκορ Τούντορ πάτησαν τον αγωνιστικό χώρο και πήραν γεύση του γηπέδου στο οποίο θα βρεθούν και 300 οπαδοί του ΠΑΟΚ. Δούλεψαν σε κάποια κομμάτια τακτικής καθώς και σε στημένες φάσεις, ενώ για φινάλε το προπονητικό τιμ επιφύλασσε στους παίκτες ασκήσεις με γεμίσματα από τα

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ