ΠΑΟΚ

Φάκελος: Κυριάκος Παπαδόπουλος στον ΠΑΟΚ

Φάκελος: Κυριάκος Παπαδόπουλος στον ΠΑΟΚ

Το όνομα του Παπαδόπουλου έχει έρθει ψηλά στη λίστα για τον ΠΑΟΚ και το Sport24.gr αναλύει πόσο εφικτό είναι ο 26χρονος αμυντικός να γίνει κάτοικος Τούμπας. Η επιθυμία του που εκμυστηρεύτηκε σε άλλους Έλληνες διεθνείς και η "ρήτρα-αγκάθι"

Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του Κυριάκου Παπαδόπουλου εμπλέκεται στα μεταγραφικά σενάρια που αφορούν στον ΠΑΟΚ. Ούτε φυσικά θα είναι και η τελευταία, αφού είναι δεδομένο ότι δεν θα πάψει να συμβαίνει κάτι τέτοιο όσο ο 26χρονος αμυντικός αγωνίζεται στο εξωτερικό.

Η σχέση του με τον "Δικέφαλο" είναι τόσο δυνατή και η επιθυμία των ανθρώπων της ομάδας να τον δουν ντυμένο στα "ασπρόμαυρα" τόσο μεγάλη, που το όνομά του δεν πρόκειται να λείψει ποτέ από τις συζητήσεις για την ενίσχυση του Δικεφάλου. Πόσο εφικτό, όμως, είναι να συμβεί κάτι τέτοιο; Πόσο ρεαλιστικό είναι να υποστηρίζει κανείς αυτή την περίοδο ότι ο Παπαδόπουλος είναι μεταγραφικός στόχος του ΠΑΟΚ;

Το Sport24.gr επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, καταγράφοντας όλα τα δεδομένα που προκύπτουν γύρω από το διαχρονικό φλερτ του Κατερινιώτη αμυντικού με τον ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΕΛΠΙΔΑΣ, Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είναι οπαδός του ΠΑΟΚ και δεν έχει κανένα πρόβλημα να το "φωνάζει" παρότι ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στον Ολυμπιακό. Την τρέλα του για τον Δικέφαλο δεν την έχει κρύψει ποτέ και είναι χαρακτηριστική η ατάκα του σε συνέντευξή του στη Γερμανία το περασμένο καλοκαίρι : "Μόνο εναντίον του ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσα να πανηγυρίσω ένα γκολ γιατί είμαι οπαδός της ομάδας". Και ως γνήσιος οπαδός θέλει πολύ να αγωνιστεί κάποια στιγμή φορώντας την "ασπρόμαυρη" φανέλα.

Hamburg's Kyriakos Papadopoulos, center, and Mainz' goalie Florian Mueller challenge for the ball during the German Bundesliga soccer match between Hamburger SV and FSV Mainz 05, in Hamburg, Germany, Saturday, March 3, 2018. (Axel Heimken/dpa via AP)
Hamburg's Kyriakos Papadopoulos, center, and Mainz' goalie Florian Mueller challenge for the ball during the German Bundesliga soccer match between Hamburger SV and FSV Mainz 05, in Hamburg, Germany, Saturday, March 3, 2018. (Axel Heimken/dpa via AP) AXEL HEIMKEN/DPA VIA AP

Το εκμυστηρεύτηκε πρόσφατα σε συμπαίκτες του στην Εθνική ομάδα (ας μη ξεχνάμε ότι για λίγες μέρες υπήρχε μία μικρή ΠΑΟΚτσήδικη παροικία στην τελευταία αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματός μας με την παρουσία των Πέλκα, Κουλούρη, Λημνιού) που, απόλυτα λογικά, βλέποντας το όνομα του Κυριάκου να φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων θέλησαν να μάθουν την δική του επιθυμία.

"Θέλω κάποια στιγμή να παίξω στον ΠΑΟΚ, δεν ξέρω όμως αν τώρα ο ΠΑΟΚ μπορεί να φτάσει στα χρήματα που απαιτούνται", ήταν το μήνυμα που έστειλε ο ύψους 1.83μ. αμυντικός στους συνομιλητές του. Και όπως έχει πει και ο ίδιος όταν έφυγε από τη Λεβερκούζεν για το Αμβούργο "ο καθοριστικός παράγοντας ήταν ότι είπα στη Μπάγερ πως ήθελα να φύγω για το Αμβούργο. Αν ο παίκτης θέλει κάτι τότε είναι δύσκολο για μια ομάδα να τον κρατήσει. Ευτυχώς τα πράγματα εξελίχθηκαν γρήγορα".

ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Πάμε, λοιπόν, στο προκείμενο. Τι ισχύει με το συμβόλαιο του Κυριάκου Παπαδόπουλου στο Αμβούργο και πόσο εφικτό είναι να προσεγγίσει αυτά τα οικονομικά δεδομένα ο ΠΑΟΚ. Το Αμβούργο απέκτησε τον 26χρονο στόπερ με κανονική μεταγραφή από τη Λεβερκούζεν το καλοκαίρι δίνοντας περίπου 7.000.000 ευρώ στη πρώην πλέον ομάδα του (και μαζί περίπου 3.000.000 ευρώ σε περίπτωση κατάκτησης διάφορων στόχων). Το συμβόλαιο που υπεγράφη ανάμεσα στο Αμβούργο και τον παίκτη έχει ισχύ μέχρι το 2020 και προβλέπει ετήσιες απολαβές άνω των 2.500.000 ευρώ.

Hamburg's Kyriakos Papadopoulos reacts during the German Bundesliga soccer match between FC Schalke 04 and Hamburg SV in Gelsenkirchen, Germany, Sunday Nov. 19, 2017. (AP Photo/Martin Meissner)
Hamburg's Kyriakos Papadopoulos reacts during the German Bundesliga soccer match between FC Schalke 04 and Hamburg SV in Gelsenkirchen, Germany, Sunday Nov. 19, 2017. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο τα χρήματα που θα 'θελε να πάρει ο παίκτης μετά από μία μεταγραφή, όσο η ρήτρα αποδέσμευσης που φτάνει τα 9.000.000 ευρώ. Τα ποσά μοιάζουν απαγορευτικά, αλλά παράλληλα είναι και ρευστά και διαφοροποιούνται ανάλογα με την εποχή και την ζήτηση της αγοράς.

Η ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ

Αν μέναμε μόνο στα νούμερα που "ιντριγκάρουν"-και δείχνουν τις διαφορές σε σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο-από το συμβόλαιο του Κυριάκου Παπαδόπουλου με το Αμβούργο, τότε θα ήταν όλα ξεκάθαρα και θα βάζαμε ένα πελώριο "stop" στα μεταγραφικά σενάρια που τον εμπλέκουν με τον ΠΑΟΚ. Η περίπτωσή του, όμως, είναι ιδιάζουσα και από τη στιγμή που έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Ιβάν Σαββίδη δεν μπορεί κανείς να είναι κατηγορηματικός για το τι μπορεί να γίνει.

Θυμηθείτε ότι είχε βρεθεί στη σουίτα του στο ματς των playoffs με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα το 2016 και άκουσε τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ να του λέει ότι μία μέρα θα τον φέρει στην Τούμπα για μόνιμα. Πολλά, φυσικά, θα κριθούν για τον Παπαδόπουλο και από το αν το Αμβούργο καταφέρει να γλιτώσει τον υποβιβασμό. Ο νέος τεχνικός της ομάδας, Κρίστιαν Τιτς (ανέλαβε πρόσφατα) ζήτησε από τους πάντες να είναι σε εγρήγορση, αφήνοντας στην άκρη το επεισόδιο με τον Παπαδόπουλο. Ας μην ξεχνάμε, πάντως, ότι υπάρχουν και άλλοι μνηστήρες για τον Κυριάκο από το εξωτερικό.

Photo Credits: AP Photo/Martin Meissner, Axel Heimken/dpa via AP

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ