ΠΑΟΚ

"Έχει όλα τα στοιχεία να γίνει ηγέτης ο Τσίμιροτ"

"Έχει όλα τα στοιχεία να γίνει ηγέτης ο Τσίμιροτ"

Ο εμβληματικός αρχηγός της εθνικής Βοσνίας και νυν προπονητής, Μέχο Κόντρο, προειδοποιεί μέσω του Sport24.gr τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και όχι μόνο να περιμένουν και άλλα γκολ-ρουκέτες από τον Γκόικο Τσίμιροτ, όπως αυτό που σημείωσε στη Λεωφόρο.

Το φανταστικό γκολ που πέτυχε ο Γκόικο Τσίμιροτ στο 56ο λεπτό του ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ έκανε το τελευταίο διήμερο τον γύρο της Ευρώπης και μάλιστα στην πατρίδα του τη Βοσνία χαρακτηρίστηκε... eurogoal.

Πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφραζαν την έκπληξή τους για αυτό που είδαν στη Λεωφόρο.Πολλοί, άλλα όχι εκείνοι που τον γνωρίζουν καλά. Όπως για παράδειγμα, ο παλιός του προπονητής στην Σαράγεβο.Μία εμβληματική φιγούρα του βοσνιακού ποδοσφαίρου (πρώτος αρχηγός της Εθνικής ομάδας), ο Μέχο Κόντρο.

"Είδα και εγώ στο διαδίκτυο το γκολ που σημείωσε. Πρέπει να σου πω ότι για μένα δεν είναι έκπληξη. Και σίγουρα δεν θα είναι το τελευταίο του. Θα δείτε και άλλα παρόμοια" τονίζει ο 49χρονος προπονητής στο Sport24.gr σε μία συνέντευξη αφιερωμένη αποκλειστικά στον 23χρονο μέσο του ΠΑΟΚ. Ο Κόντρο, με τρομερές παραστάσεις στην καριέρα του από το κορυφαίο επίπεδο του ισπανικού ποδοσφαίρου στο οποίο αγωνίστηκε, είχε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα να πει.

-Θα θέλαμε να αρχίσουμε την κουβέντα μας για τον Τσίμιροτ από το γκολ που σημείωσε την Κυριακή στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ. Το είδατε μήπως; "Είδα και εγώ στο διαδίκτυο το γκολ που σημείωσε. Πρέπει να σου πω ότι για μένα δεν είναι έκπληξη. Και σίγουρα δεν θα είναι το τελευταίο του. Θα δείτε και άλλα παρόμοια"

-Συνεργαστήκατε στην Σαράγεβο με τον Γκόικο. Τι γνώμη έχετε για την αξία του; "Τον είχα περίπου οκτώ μήνες, όσο έμεινα στη Σαράγεβο. Ο Γκόικο είναι ένας πολύ αξιόλογος παίκτης, με΄πολύ καλή οπτική στο παιχνίδι του. Παίζει ως οργανωτής, είναι καλός με την μπάλα στα πόδια, αλλά και αποτελεσματικός στα μαρκαρίσματά του. Σίγουρα ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες που διέθετε η Σαράγεβο. Πιστεύω ότι θα καθιερωθεί και στην εθνική Βοσνίας".

-Πώς βλέπετε το πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ; Θα βοηθήσει στην καριέρα του; "Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι με τον ΠΑΟΚ μπορεί να εξελιχθεί και να κάνει πολύ καλές εμφανίσεις που θα ανεβάσουν κι άλλο το επίπεδό του".

-Έχετε παίξει σε ένα κορυφαίο πρωτάθλημα (ισπανικό) και μία από τις σπουδαιότερες ομάδες του κόσμου (Μπαρτσελόνα). Μπορεί, πιστεύετε, ο Τσίμιροτ να φθάσει σε ένα τέτοιο επίπεδο; "Δεν γνωρίζω πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει. Αυτό είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία. Εγώ τον είχα μία σεζόν στη Σαράγεβο, ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες μας και πιστεύω ότι στο μέλλον μπορεί να γίνει ένας από τους αρχηγούς της εθνικής Βοσνίας. Πιστεύω ότι μπορεί να παίξει σε ένα από τα πέντε καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, αλλά αυτό θα αποδειχθεί μόνο στην πράξη'".

-Αλήθεια, βλέπετε πάνω του στοιχεία παίκτη ηγέτη; "Από τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται μέσα στον γήπεδο, βλέπω έναν ηγέτη. Πρέπει, όμως, να βελτιώσει λίγο την επικοινωνία με τους συμπαίκτες του. Σ' αυτό το στοιχείο πιστεύω ότι πρέπει να δώσει έμφαση, χωρίς βέβαια να παρακολουθώ πολύ στενά τα παιχνίδια του στον ΠΑΟΚ".

-Ποια στοιχεία θεωρείτε τα μεγαλύτερα ατού του: "Είναι πολύ καλός στην τεχνική του και στα σουτ του. Ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής. Και ο τρόπος που κινείται στον αγωνιστικό χώρο και η οπτική του στο παιχνίδι είναι σε υψηλό επίπεδο".

-Αν είχατε την ευκαιρία να μιλήσετε τώρα μαζί του, ποια συμβουλή θα του δίνατε; "Ο Γκόικο ήταν από μικρός ώριμος, είναι ένα καλό παιδί. Δεν θα του έλεγα πολλά, μόνο να πιστεύει στις ικανότητές του και να στηρίξει το ταλέντο του γιατί μπορεί να πετύχει πολλά στο ποδόσφαιρο".

"Έχει όλα τα στοιχεία να γίνει ηγέτης ο Τσίμιροτ"

Μέχο Κόντρο: Σούπερ καριέρα ως παίκτης, ψάχνεται ως προπονητής

Μόνο οι καλά μυημένοι γνωρίζουν ότι ο γεννημένος στις 12 Γενάρη του 1967 Μέχο Κόντρο άρχισε την καριέρα στη Βελέζ το 1985 όταν προπονητής της ήταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Προφανώς, ως κορυφαίος επιθετικός και ο ίδιος, ο Ντούσκο "είδε" το ξεχωριστό ταλέντο του 18χρονου τότε Κόντρο και τον προώθησε, με αποτέλεσμα μέχρι το 1991, σε έξι σεζόν ο ύψους 1.88μ. φορ να κάνει 48 γκολ σε 129 ματς.

Η επίδοση αυτή αποτέλεσε διαβατήριο για την μεταγραφή του στην Ισπανία και τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, στην οποία έπαιξε για τέσσερα χρόνια την καλύτερη μπάλα της ζωής του πετυχαίνοντας 73 γκολ σε 129 ματς. Τη σεζόν 1995-1996 ο Γιόχαν Κρόιφ τον πήρε στην Μπαρτσελόνα, ωστόσο λόγω συχνών τραυματισμών έβαλε μόλις 9 γκολ σε 32 ματς. Ακολούθησε η παρουσία του στην Τενερίφη, την Αλαβές για να κλείσει την καριέρα του τη σεζόν 2001-2001 στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Αγωνίστηκε με την Εθνική ομάδα της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας και όταν δημιουργήθηκε το κράτος της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης αποτέλεσε τον πρώτο αρχηγό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος σε ένα ματς με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ το 1995. ΣΤην προπονητική καριέρα του άρχισε ως βοηθός του Χοσέ Μαρία Μπακέρο στη Σοσιεδάδ το 2006, έχοντας περάσει πρώτα από τις Ακαδημίες του συλλόγου.

Για μερικούς μήνες το 2008 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της εθνικής Βοσνίας, αλλά διαφώνησε με την διοίκηση της Ομοσπονδίας και αποχώρησε.Επανήλθε στις Ακαδημίες της Ρεάλ Σοσιεδάδ και έγινε προπονητής της β΄ομάδας, ενώ την περασμένη σεζόν για οκτώ μήνες έκανε το πέρασμα από τη Σαράγεβο. Αυτή την περίοδο δεν εργάζεται.

Τα δύο γκολ στο Μπαρτσελόνα-Ρεαλ Μαδρίτης 3-0 ήταν οι καλύτερες στιγμές του περάσματός του από τους "μπλαουγκράνα".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ