ΠΑΟΚ

Έτσι θα προκριθείς, ΠΑΟΚ

Έτσι θα προκριθείς, ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να διεκδικήσει από τις Φιορεντίνα, Σλόβαν Λίμπερετς και Καραμπάγκ την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Δείτε μερικά στοιχεία που μπορεί να κρίνουν την πρόκριση.

Δεν είναι το απόλυτο φαβορί, ωστόσο ούτε η Σλόβαν Λίμπερετς, ούτε η Καραμπάγκ τον τρομάζουν. Ο ΠΑΟΚ ξεκινά την "περιπέτειά" του στους ομίλους του Europa League από την Τούμπα, όπου την Πέμπτη υποδέχεται τη Φιορεντίνα.

Δείτε 10 σημαντικά στοιχεία από τον όμιλο του "Δικεφάλου":

1. Η Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να πάρει τρία "τρίποντα" στη Θεσσαλονίκη, ώστε μετά να κυνηγήσει βαθμό ή βαθμούς σε Φλωρεντία, Λίμπερετς και Μπακού. Υποδέχεται τη Φιορεντίνα για την 1η αγωνιστική (15/9), την Καραμπάγκ για την 4η αγωνιστική (3/11) και τη Σλόβαν Λίμπερετς για την 6η και τελευταία αγωνιστική (8/12).

Έτσι θα προκριθείς, ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

2. Η εμπειρία παικτών όπως ο Λέο Μάτος και ο Εβγέν Σάχοβ. Αμφότεροι υπήρξαν στελέχη της Ντνίπρο με εξαιρετική πορεία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενώ με τη ρωσική ομάδα έφθασαν και μια ανάσα από την κατάκτηση του τροπαίου τη σεζόν 2014/15, ανεπιτυχώς ωστόσο απέναντι στη Σεβίλλη.

Έτσι θα προκριθείς, ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

3. Η Φιορεντίνα είναι η πιο δυνατή ομάδα του ομίλου και το φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης. Στη Φλωρεντία μόνο ήρεμη δεν είναι η κατάσταση, με τον Πάουλο Σόουζα να είναι δυσαρεστημένος από τους μεταγραφικούς χειρισμούς. Προς το παρόν δηλώνει ότι "δεν παραιτούμαι", αλλά δε βάζει κανείς "το χέρι του στη φωτιά". Το πρώτο ματς είναι στην Τούμπα, την Πέμπτη, και ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία.

4. Η Σλόβαν Λίμπερετς πέρασε το εμπόδιο της ΑΕΚ Λάρνακας για να βρεθεί στους ομίλους. Δεν είναι ομάδα φόβητρο. Αντίθετα, μετά από έξι αγωνιστικές καταλαμβάνει τη 14η θέση του πρωταθλήματος Τσεχίας έχοντας συγκεντρώσει μόλις πέντε βαθμούς. Η άμυνα των Τσέχων έχει πρόβλημα κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι έχει δεχθεί οκτώ γκολ στα πρώτα πέντε ματς πρωταθλήματος. Αντίθετα σκοράρουν με το "σταγονόμετρο", μόλις τέσσερα γκολ.

Έτσι θα προκριθείς, ΠΑΟΚ
WWW.APIKFOTO.CZ

5. Η Καραμπάγκ οδηγεί την κούρσα του αζέρικου πρωταθλήματος, αν και η Γκαμπάλα έχει ματς λιγότερο. Το ταξίδι στο Μπακού πάντα "κρύβει" κινδύνους. Το πρωτάθλημα του Αζερμπαϊτζάν δεν μπορεί να αποτελεί αξιόπιστο κριτήριο, αλλά η αντίπαλος του ΠΑΟΚ έχει σκοράρει 12 φορές και είδε την εστίας της να παραβιάζεται μόλις δύο. Η Καραμπάγκ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο "Τόφιγκ Μπαχράμοβ" στις 20 Οκτώβρη.

6. Οι αναμετρήσεις του "Δικεφάλου" με τους Αζέρους είναι προγραμματισμένες για τρίτη και τέταρτη αγωνιστική, αντίστοιχα. Πρώτα ταξίδι στο Μπακού και στις 3 Νοεμβρίου στην Τούμπα. Η συγκομιδή θα κρίνει κατά πολύ την οικονομία του ομίλου.

Έτσι θα προκριθείς, ΠΑΟΚ

7. Στο Europa League της περυσινής σεζόν η Καραμπάγκ αποκλείστηκε ως 4η (1. Τότεναμ, 2. Άντερλεχτ, 2. Μονακό), η Σλόβαν Λίμπερετς ως 3η (1. Μπράγκα, 2. Μαρσέιγ, 4. Χρόνινχεν) και η Φιορεντίνα προκρίθηκε ως 2η (1. Βασιλεία, 3. Λεχ Πόζναν, 4. Μπελενένσες). Οι "βιόλα" αποκλείστηκαν στους "32" από την Τότεναμ. Αυτό, βέβαια, ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως.

8. Σε περίπτωση που "παίζεται" η πρόκριση την τελευταία αγωνιστική - δηλαδή ο ΠΑΟΚ δεν έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή του είτε δεν έχει αποκλειστεί οριστικά - το πρόγραμμα ευνοεί τον "Δικέφαλο". Κι αυτό γιατί στις 8 Δεκέμβρη (τελευταία αγωνιστική) υποδέχεται τη Σλόβαν Λίμπερετς.

9. Μίλαν Μπάρος. Τα χρόνια έχουν περάσει, ο Τσέχος επιθετικός γίνεται 35 αλλά είναι η "αιχμή του δόρατος" της Σλόβαν Λίμπερετς. Φέτος σε έξι συμμετοχές έχει παραβιάσει την αντίπαλη εστία μία φορά, πέρυσι με τη φανέλα της Μλάντα Μπόλεσλαβ σε 21 συμμετοχές σκόραρε 5 φορές.

Έτσι θα προκριθείς, ΠΑΟΚ

10. Τζάλμα και Γκάρι Ροντρίγκες. Το δείχνουν εντός κι εκτός ελληνικών συνόρων. Οι δύο Αφρικανοί, από Αγκόλα και Πράσινο Ακρωτήρι αντίστοιχα, είναι μεγάλη δύναμη του ΠΑΟΚ. Τα άκρα του, δηλαδή. Ταχύτατοι, με τεχνική, μπορούν να δημιουργήσουν ρήγματα εκ δεξιών κι εξ' αριστερών και να "ανοίξουν χώρο" στους συμπαίκτες τους.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ