ΠΑΟΚ

Έτσι θα αποδράσει με διπλό πρόκρισης

Έτσι θα αποδράσει με διπλό πρόκρισης
INTIME SPORTS

Πώς σχεδιάζει ο Ίγκορ Τούντορ να "χτυπήσει" την Κρασνοντάρ και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις νίκης για τον ΠΑΟΚ. Το απίστευτο ταξίδι 50 και πλέον αφοσιωμένων οπαδών για να βρεθούν κοντά στον "Δικέφαλο|".

Τα ρέστα του για τη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας του παίζει το βράδυ της Πέμπτης (20.00) στο στάδιο Κούμπαν, κόντρα στην Κρασνοντάρ, ο ΠΑΟΚ.

Μπορεί ο Ίγκορ Τούντορ να άφησε να εννοηθεί ότι και η ισοπαλία δεν είναι κακό αποτέλεσμα, όμως, η προσέγγιση που ταιριάζει γάντι στην αναμέτρηση είναι αυτή του Ρικάρντο Κόστα: "Το παιχνίδι είναι τελικός και τους τελικούς δεν τους παίζεις, τους κερδίζεις".Πώς, όμως, ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει τη νίκη αύριο στη Ρωσία;

Με βάση όσα ανέλυσε ο Κροάτης τεχνικός και δοκίμασε στις δύο τελευταίες προπονήσεις, ο Δικέφαλος θα παραταχθεί με ένα 4-4-2. Ο Γλύκος θα είναι κάτω από την εστία, ο Σκόνδρας στο δεξί και ο Τζαβέλλας στο αριστερό άκρο της άμυνας και οι Μαλεζάς, Κόστα θα έχουν ρόλο στόπερ. Χαρίσης και Τζιόλης θα κινούνται ως κεντρικοί μέσοι, ο Σάμπο θα είναι στη δεξιά πλευρά και ο Πέλκας στην αριστερή και οι Μακ, Ροντρίγκες θα είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Επί της ουσίας, όμως, ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί με ένα 4-5-1 με τους Μακ και Ροντρίγκες να κινούνται κυρίως από τα άκρα και τον Πέλκα να βγαίνει ως κρυφός φορ από τον άξονα. Ο στόχος του Κροάτη τεχνικού θα είναι, καταρχήν, οι παίκτες της Κρασνοντάρ να μην μπορέσουν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Γλύκου και στη συνέχεια να ψάξει τις κόντρα επιθέσεις με τους ταχύτατους παίκτες που διαθέτει στη μεσαία και επιθετική γραμμή του.

Να σημειωθεί ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ έχει ακόμη στη διάθεσή του, τους Όλσεν, Μελίσσα, Βίτορ, Γκολάσα, Κοροβέση, Αθανασιάδη, Σαββίδη, Τσίμιροτ και Κίτσιου.

Πάνε σε 4-1-3-2 οι Ρώσοι

Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα κατέβουν με μία ενδεκάδα βασισμένη στο 4-1-2-3. Ο Ντίκαν θα είναι κάτω από την εστία, στην άμυνα από τα δεξιά θα αγωνιστούν οι: Καλέσιν, Γκράνγκβιστς, Σίγκουρτσον και Πετρόφ. Ρόλο κόφτη στη μεσαία γραμμή θα έχει ο Στράντμπεργκ, η τριάδα μπροστά του θα είναι οι Μαμάεφ (δεν είχε παίξει στο ματς της Τούμπας, λόγω του ροτέισιον που έκανε ο Ουκρανός τεχνικός της Κρασνοντάρ), Αχμέντοφ, Καμπορέ, ενώ το δίδυμο στην επίθεση θα αποτελούν οι Σμόλοφ και Αρι.

Δυναμικό παρών από εργαζομένους των επιχειρήσεων Σαββίδη

Το στάδιο Κουμπάν στο οποίο θα διεξαχθεί ο αγώνας αναμένεται να έχει περίπου 20.000 οπαδούς (20.000 είναι η χωρητικότητά του), μεταξύ των οποίων θα υπάρχουν και 1400 υποστηρικτές του ΠΑΟΚ. Περισσότεροι από 1000 είναι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του Ιβάν Σαββίδη στο γειτονικό Ροστόφ (απέχει μόλις δύο ώρες οδικώς), τους οποίους φέρνει μαζί το ο μεγαλομέρτοχος του Δικεφάλου. Απόψε έφθασαν και περίπου 50 άτομα από τη Βόρεια Ελλάδα που ναύλωσαν βανάκια για να κάνουν περισσότερα από 2000 χιλιόμετρα και να βρεθούν κοντά στην ομάδα τους.

Πρόκειται για μέλη των συνδέσμων της Τριανδρίας, της Καβάλας των Σερρών, καθώς και από άλλες περιοχές.Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Κρασνοντάρ βρίσκεται και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, Βασίλης Μωυσίδης που συνταξίδεψε με τα μέλη της αποστολής του ΠΑΟΚ, προσκεκλημένος από τον Ιβάν Σαββίδη. Με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα συναντηθεί το πρωί.

Ντοκιμαντέρ από τον γιο του Χάρι Κλιν
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι στο πλευρό της ομάδας του ΠΑΟΚ βρίσκεται τηλεοπτικό συνεργείο που κρατά υλικό για ντοκιμαντέρ που γυρίζεται, με έξοδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενόψει του εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου. Βασικός σκηνοθέτης είναι ο γιος του Βασίλη Τριανταφυλλίδης, γνωστού και ως Χάρι Κλυν, ενώ στη Ρωσία βρέθηκε τετραμελές συνεργείο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ