ΠΑΟΚ

Έτσι μπολιάζει Μπερμπάτοφ-Κλάους

Έτσι μπολιάζει Μπερμπάτοφ-Κλάους
INTIME SPORTS

Το πλάνο του Ίγκορ Τούντορ για τη δημιουργία του "φονικού" διδύμου του ΠΑΟΚ. Γιατί είναι κομβικός στη λειτουργία του ο ρόλος των Πέλκα, Κάτσε.

Πίσω από τους πανηγυρισμούς για την έλευση του Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ στην Τούμπα έχουν δημιουργηθεί ερωτήματα που συζητιούνται έντονα μέσα και γύρω από την ομάδα του ΠΑΟΚ:

-“Η μεταγραφή Μπερμπάτοφ βάζει στο περιθώριο τον Αθανασιάδη;”.

-”Μπορούν να συνεργαστούν οι δυο τους στην επίθεση του ΠΑΟΚ; Κι αν ναι, δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας;”

Στα παραπάνω, συμπυκνώνεται η ουσία των προβληματισμών που διακατέχουν τους φίλους της ομάδας. Μόνο που όλα αυτά που αναφέρουμε τα έχει ήδη σκεφτεί ο Ϊγκορ Τούντορ.

Ο Κροάτης τεχνικός έχει αναλύσει πάρα πολύ μέχρι σήμερα το ζήτημα της συνεργασίας Αθανασιάδη-Μπερμπάτοφ. Έχει μιλήσει με τους συνεργάτες του, άκουσε τις γνώμες τους και κατέληξε σε συμπέρασμα το οποίο έχει ήδη εκμυστηρευτεί στον Φρανκ Άρνεσεν και τον Ιβάν Σαββίδη: “Ναι, οι δύο τους μπορούν να αποκτήσουν χημεία και να δώσουν τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να αποκτήσει ένα “φονικό δίδυμο” χωρίς να επηρεαστεί η αγωνιστική ισορροπία της ομάδας”.

Το πλάνο Τούντορ για ντουέτο με τα top guns

Πώς μπορούν να γίνουν όλα αυτά στην πράξη; Το Sport24.gr έχει τις απαντήσεις μέσα από το ρεπορτάζ το οποίο αποκαλύπτει το πλάνο Τούντορ για έναν ΠΑΟΚ με επιθετικό ντουέτο Μπερμπάτοφ-Κλάους. Ας δούμε αναλυτικά τους άξονές του:

-Λόγω της τρομερής ποιότητας στην τεχνική και την ικανότητα για εγκεφαλικό παιχνίδι που διαθέτει ο Μπερμπάτοφ, ο Τούντορ εκτιμά πως ο Βούλγαρος μπορεί να παίξει το ρόλο του κρυφού φορ πίσω από τον Κλάους. Έτσι, ο 34χρονος σταρ θα μπορεί και ασίστ για τον ικανότατο εκτελεστή σε πρώτο χρόνο, Κλάους, να βγάλει και να σκοράρει ο ίδιος.

Αν, μάλιστα, υπάρχουν παιχνίδια που η ανάπτυξη του ΠΑΟΚ θα γίνεται κυρίως από τα άκρα, Κλάους και Μίτκο θα κινούνται παράλληλα εντός περιοχής αυξάνοντας τους... κινδύνους για τις αντίπαλες άμυνες.

-Όταν ο ΠΑΟΚ θα αμύνεται οι ρόλοι θα αντιστρέφονται. Ο Κλάους θα γυρίζει λίγο πιο πίσω για να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στη ζώνη από την άμυνα στη μεσαία γραμμή του αντιπάλου και ο Μπερμπάτοφ θα κινείται λίγο πιο μπροστά.

-Στο ανασταλτικό πλάνο, ωστόσο, του Τούντορ παίζουν καταλυτικό ρόλο Πέλκας και Κάτσε. Ο Κροάτης τεχνικός θέλει Κλάους και Μπερμπάτοφ σε θέση επίθεσης αμέσως μόλις ο αντίπαλος κάνει λάθος ή η ομάδα του κλέβει τη μπάλα γι' αυτό θεωρεί κομβικό στοιχείο την πίεση ψηλά που θα επιχειρούν Κάτσε και Πέλκας.

Οι δύο νεαροί, με βάση την εκτίμηση του Τούντορ, έχουν και τα πνευμόνια και την τεχνική-αντίληψη να κερδίσουν κατοχή μπάλας και να βγάλουν γρήγορη επίθεση.

Όλα αυτά, βέβαια, πρέπει να αποδειχθούν και στην πράξη γι' αυτό και ο Τούντορ επιμένει πολύ στο συγκεκριμένο κομμάτι στις καθημερινές προπονήσεις.

Έρχονται φαν από τη Βουλγαρία για την 'πρώτη” του Μπερμπάτοφ

Εξάλλου, έντονη κινητοποίηση υπάρχει και στη Βουλγαρία για το ντεμπούτο του Μπερμπάτοφ με τον ΠΑΟΚ. Αρκετοί φίλαθλοι της ΤΣΣΚΑ Σόφιας, αλλά και προσωπικοί φαν του 34χρονου φορ περιμένουν να μάθουν αν ο Μπερμπάτοφ θα είναι στην αποστολή για το ματς του Δικεφάλου στη Βέροια για να ταξιδέψουν από τη Σόφια και τις γύρω περιοχές στην πόλη της Ημαθίας και να δουν από κοντά την “πρώτη” του συμπατριώτη τους. Μαζί με τους περίπου 100 οπαδούς που αναμένεται να ταξιδέψουν θα υπάρχουν και αρκετοί δημοσιογράφοι, αφού το ενδιαφέρον για την πορεία του Μπερμπάτοφ είναι τεράστιο.

Η ενδεκάδα προπονητών και ο Τούντορ

Έτσι μπολιάζει Μπερμπάτοφ-Κλάους

H UEFA "ανέβασε" φωτογραφία που δείχνει μια ενδεκάδα προπονητών ομάδων του Europa League που παλαιότερα έκαναν καριέρα ως παίκτες. Μέσα σε αυτούς είναι και ο Ιγκορ Τούντορ που υπάρχει με την φανέλα της Γιουβέντους. Οι υπόλοιποι 10 είναι οι Πρεντόμ, Ποτσετίνο, Σανιόλ, Μπεργκ, Ντε Μπουρ, Κετσπάγια, Σόουζα, Μίτσελ, Σα Πίντο και Βαλβέρδε.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ