ΠΑΟΚ

Έτσι κέρδισε τη μάχη για Λέοβατς

Έτσι κέρδισε τη μάχη για Λέοβατς
Λέοβατς

Πώς ο ΠΑΟΚ δικαιώνεται στη στρατηγική του να εστιάσει στον Λέοβατς και όχι στη Ριέκα, βάζοντας πλάτη στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ που έκανε καλύτερη προσφορά. Το Sport24.gr αποκαλύπτει.

Η πλέον στοχευμένη κίνηση του ΠΑΟΚ στη μεταγραφική περίοδο που διανύουμε είναι αυτή του Μαρίν Λέοβατς. Και αυτό γιατί είναι ο μόνος παίκτης για τον οποίο επέμεινε τόσο πολύ ο Ίγκορ Τούντορ, καθώς τον θεωρεί κομβικό για το πλάνο του 3-5-2 με το οποίο θέλει να πορευτεί ο δικός του ΠΑΟΚ.

Ο 27χρονος μπακ που τρέχει ασταμάτητα πάνω κάτω στην αριστερή πλευρά και σεντράρει με μεγάλη επιτυχία έχει όλο το "πακέτο" που ζητά ο 37χρονος προπονητής.

Είναι καλός και συνεπής αθλητής, δεν ταλαιπωρείται από τραυματισμούς και δεν δημιουργεί προβλήματα. Και φυσικά είναι και ποιοτικός παίκτης που έχει φθάσει μέχρι την εθνική Κροατίας. Μόνο στις τρεις τελευταίες του σεζόν που αγωνίστηκε (όχι σε όλη τη διάρκειά τους στη Ριέκα) είχε:

Σε μισή σεζόν το 2013-2014, 13 συμμετοχές. Πέρυσι συνολικά έκανε 44 συμμετοχές και πέτυχε 3 γκολ, ενώ φέτος πρόλαβε να αγωνιστεί σε επτά παιχνίδια (σε όλα βασικός και αναντικατάστατος) και να σημειώσει ένα γκολ.

Έτσι τον έκλεισε

Η περίπτωση του Λέοβατς δεν ήταν εύκολη ευθύς εξαρχής. Καταρχήν, γιατί είναι ένας παίκτης με σημαντική αξία, τον οποίο τον περασμένο Γενάρη η Ριέκα δεν έδωσε στη Ντνίπρο, παρότι δέχθηκε πρόταση ύψους 1,7 εκ. ευρώ. Ο ΠΑΟΚ, με τη σημαντική συμβολή του Τούντορ, επέλεξε να εστιάσει στον παίκτη. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, άλλωστε, διατηρεί πολύ καλή σχέση με τον παλιό του συμπαίκτη στην εθνική Κροατίας, Μπόσκο Μπάλαμπαν που είναι ένας από τους ανθρώπους που εκπροσωπούν τον 27χρονο φουλ μπακ και μαζί του θα ταξιδέψει σήμερα στην Ελλάδα.

Ο Τούντορ έχει εξηγήσει εδώ και καιρό στον Λέοβατς πόσο του ταιριάζει ο ρόλο που προορίζει να του δώσει στον ΠΑΟΚ και σε συνδυασμό με το συμβόλαιο που πρόσφερε ο ΠΑΟΚ, ήταν τα στοιχεία που ''ανάγκασαν" τον Λέοβατς να δείξει ξεκάθαρη προτίμηση στον Δικέφαλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, ο ΠΑΟΚ προσφέρει στον Λέοβατς ετήσιες απολαβές μισού εκ. ευρώ που με διάφορα μπόνους μπορούν να ανέβουν στις 700.000 και 800.000 ευρώ. Ο 27χρονος φουλ-μπακ θέλει ΠΑΟΚ και το έδειχνε στον Νταμίρ Μίσκοβιτς, τον ισχυρό άνδρα της Ριέκα. Την ίδια ώρα η Ντιναμό Ζάγρεμπ (του φίλου του ιδιοκτήτη της Ριέκα, Ζντράφκο Μάμιτς) προσέφερε αρκετά περισσότερα στην ομάδα του Λέοβατς. Είχε, όμως, ευθύς εξαρχής ένα μεγάλο εμπόδιο να ξεπεράσει και όπως φαίνεται από την έλευση Λέοβατς σήμερα, δεν τα κατάφερε. Αυτό ήτνα οι αντιδράσεις των οπαδών της Ριέκα που δεν ήθελαν να δουν την ομάδα τους να χάνει παίκτες για να ενισχυθεί ο βασικότερος αντίπαλός τους.

Κάπως έτσι, ο Μϊσκοβιτς, που παρεμπιπτόντως δεν αντιμετωπίζει κανένα οικονομικό πρόβλημα, κατέληξε να ανάψει το "πράσινο φως" για το ταξίδι του Λέοβατς στη Θεσσαλονίκη παρέα με τον Μπάλαμπαν. Αν όλα πάνε καλά σήμερα και ο Λέοβατς υπογράψει η Ριέκα, σύμφωνα με τους Κροάτες, θα βάλει στο ταμείο της 1 εκ. ευρώ, ίσως και περισσότερα χρήματα.

Επιβεβαιώνει και η ΠΑΕ για Λέοβατς

Το πρωί της Δευτέρας (10/8) και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε την είδηση της έλευσης του Μαρίν Λέοβατς. Η ενημέρωση που δίνεται υπογραμμίζει ότι μετά από συζητήσεις που έγιναν το πρωί, οριστικοποιήθηκε οτι ο Λέοβατς θα είναι στη Θεσσαλονίκη σήμερα το απογευμα για να περασει απο ιατρικές εξετάσεις και να γίνουν οι τελικες διαπραγματεύσεις.

Στο μεταξύ, το απόγευμα θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και ο Σάμπο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ