ΠΑΟΚ

Έτσι "έσπρωξε" ο ΠΑΟΚ τον Κλάους στην έξοδο

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏÊ - ÅÓÔÅÑÓÏÕÍÔÓ / EUROPA LEAGUE / PAOK - OSTERSUNDS (MOTION TEAM)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏÊ - ÅÓÔÅÑÓÏÕÍÔÓ / EUROPA LEAGUE / PAOK - OSTERSUNDS (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Πώς ο Κλάους πήρε την απόφαση να φύγει από τον ΠΑΟΚ, τον οποίο υπηρέτησε για 19 χρόνια. Η πρόταση ανανέωσης που οδήγησε τον 29χρονο επιθετικό να σκεφτεί σοβαρά και τελικά να αποφασίσει τη μεταγραφή. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Η περσινή αγωνιστική σεζόν ολοκληρώθηκε για τον ΠΑΟΚ με ένα συμπέρασμα το οποίο ουσιαστικά προϊδέαζε για όλες τις εξελίξεις που υπάρχουν στην καριέρα του Στέφανου Αθανασιάδη. Άνθρωποι της ομάδας ασπάζονταν την άποψη που είχαν και πολλοί οπαδοί πως "αν ο ΠΑΟΚ είχε αποκτήσει ένα φορ σαν τον Πρίγιοβιτς από το καλοκαίρι, πιθανόν να είχε πάρει το πρωτάθλημα".

Ο Στέφανος Αθανασιάδης είχε μπει στο στόχαστρο για το πολύ υψηλό συμβόλαιο που είχε (700.000 ευρώ ετησίως) και είναι γνωστή η πρόθεση που είχε ο Ιβάν Σαββίδης να τον πουλήσει από τον περασμένο χειμώνα. Τότε που είχε φτάσει να κάνει σκέψεις ακόμη και για υποβιβασμό του στην β' ομάδα.

Με αυτά τα δεδομένα, το φετινό καλοκαίρι ο Κλάους έμπαινε στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει ομάδα για να μπορέσει να ξεφορτωθεί το βαρύ συμβόλαιό του.

Ο ΚΛΑΟΥΣ ΗΘΕΛΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ

Η στάση του ποδοσφαιριστή ήταν ξεκάθαρη: Ήθελε να μείνει στην ομάδα με την οποία είχε ταυτίσει όλη του σχεδόν την ποδοσφαιρική καριέρα (με εξαίρεση μία σεζόν στον Πανσερραϊκό) κι ας είχε δεύτερο ρόλο πίσω από τον Πρίγιοβιτς. Ωστόσο, η στάση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τον έκανε γρήγορα να καταλάβει ότι πλέον το κλίμα στην Τούμπα γινόταν βαρύ για εκείνον.

Αφού ο επίσημος ΠΑΟΚ είχε φροντίσει να περάσει στην ποδοσφαιρική πιάτσα το μήνυμα ότι παραχωρεί τον Στέφανο Αθανασιάδη, άρχισε να αποδέχεται κάθε πρόταση που του ερχόταν για τον Κλάους χωρίς να ζητά οικονομικά ανταλλάγματα. Η στάση αυτή της ΠΑΕ "χτύπησε" άσχημα στον εγωισμό του παίκτη που επιβεβαίωσε τις διαθέσεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ όταν έκαναν μία πρώτη συζήτηση για ενδεχόμενη ανανέωση του συμβολαίου του.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ η "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ του πρότεινε τριετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές κάτω και από το μισό του τωρινού του συμβολαίου (700.000 ευρώ ετησίως). Σύμφωνα, μάλιστα, με κάποιες πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί η τελική πρόταση ήταν αρκετά κάτω από τις 350.000 ευρώ.

ΕΦΥΓΕ ΜΟΛΙΣ ΗΡΘΕ Η ΚΑΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ήταν τότε που ο Αθανασιάδης πήρε απόφαση ότι θα αποχωριστεί τον ΠΑΟΚ αν έρθει μία καλή πρόταση, Και η Μακάμπι Χάιφα του έδινε σχεδόν όσα και έπαιρνε και στον "Δικέφαλο".

Κάπως έτσι είπε το "ναι", έχοντας προηγουμένως απορρίψει την πρόταση της Κόνιασπορ (μάλιστα στο Ισραήλ επικαλούνται δημοσιεύματα από την Τουρκία ότι ο Αθανασιάδης είχε πάει στη γειτονική χώρα και πέρασε από ιατρικές εξετάσεις αλλά δεν τα βρήκε με τους ανθρώπους της ομάδας, γεγονός για το οποίο δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση από την πλευρά του παίκτη ή του ΠΑΟΚ).

Τις προηγούμενες μέρες ο προπονητής της Μακάμπι Χάιφα, Γκι Λουζόν εισηγήθηκε την απόκτησή του και η διοίκηση της ισραηλινής ομάδας έχει έρθει σε συμφωνία τόσο με τον ΠΑΟΚ (κρατά ποσοστό μεταπώλησης 40%), όσο και με τον Έλληνα επιθετικό που θα πάρει 1,3 εκατ. ευρώ για τις δύο επόμενες σεζόν.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ