ΠΑΟΚ

Επτά λόγοι για να κερδίσει ο ΠΑΟΚ την Γκαμπάλα

Επτά λόγοι για να κερδίσει ο ΠΑΟΚ την Γκαμπάλα
Κίτσιου INTIME SPORTS

Μόνο αδιάφορο δεν είναι το αποψινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Γκαμπάλα. Το Sport24.gr εξηγεί γιατί η νίκη δεν θα έχει ως μόνο κέρδος τους τρεις βαθμούς.

Οι κακές επιδόσεις (και εμφανίσεις) του ΠΑΟΚ στα δύο ματς με την Κρασνοντάρ, μείωσαν κατά πολύ τις πιθανότητες του Δικεφάλου να προκριθεί στη φάση των “32” τουEuropa Leagueκαι κυρίως χαμήλωσαν τον δείκτη ενδιαφέροντος του κόσμου για την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας.

Το βράδυ δεν προβλέπεται να πάει πολύς κόσμος στην Τούμπα (ειδικά από τη στιγμή που και ο καιρός δεν βοηθά) και φαίνεται πώς οδεύει προς ένα άδοξο φινάλε η παρουσία του Δικεφάλου στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Κι όμως, το ματς με την Γκαμπάλα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο και είναι σημαντικό για τον ΠΑΟΚ να φτάσει στη νίκη, έστω και χωρίς να παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο, όπως μας είχε συνηθίσει στην αρχή της περιόδου. Για την ακρίβεια, υπάρχουν 7 ιδιαίτεροι λόγοι για τους οποίους η ομάδα του Τούντορ θα πρέπει να κάνει τα πάντα για να κερδίσει την αντίπαλό της από το Αζερμπαϊζτάν. Ας τους αναλύσουμε:

1) Όσο κι αν έχουν μειωθεί οι ελπίδες για πρόκριση, από τη στιγμή που είναι ακόμη ανοιχτή μαθηματικά οφείλει να την κυνηγήσει. Αρχικά, θέλει μία δική του νίκη απόψε επί της Γκαμπάλα σε συνδυασμό με μη νίκη της Κρασνοντάρ επί της Ντόρτμουντ στη Ρωσία για να τα παίξει όλα για όλα την τελευταία αγωνιστική. Τότε θα ψάξει το διπλό-θαύμα στο Ντόρτμουντ και θα περιμένει ήττα της Κρασνοντάρ στο Μπακού (ή στην καλύτερη περίπτωση ισοπαλία, αν απόψε η ρωσική ομάδα χάσει από τη Ντόρτμουντ). Θα είναι κομβικό το αποτέλεσμα στο ματς Κρασνοντάρ-Ντόρτμουντ που θα διεξαχθεί δύο ώρες νωρίτερα, γιατί αν δεν κερδίσουν οι Γερμανοί, αυτομάτως η Γκαμπάλα καθίσταται αδιάφορη.

2) Ο Σαββίδης “αγρίεψε” χθες στον Τούντορ και τους αρχηγούς (Κλάους, Τζιόλη, Μαλεζά), ενώ είχε προηγηθεί πριν δύο μέρες σκληρή κριτική και σε Αγγελίδη - Άρνεσεν.΄Η ομάδα πέρασε από μία κατάσταση έντονη με τις δηλώσεις Τούντορ... περί παικτών για τα μπαλέτα και χρειάστηκε ένα δείπνο για να ηρεμήσουν λίγο τα πνεύματα. Όμως η κατάσταση παραμένει ηλεκτρισμένη και είναι πολύ δύσκολη το περιβάλλον του ΠΑΟΚ να αντέξει άλλη απώλεια νίκης, χωρίς αντιδράσεις. Αυτός είναι σίγουρα και ο πιο βασικός λόγος απ΄ όλους για την ανάγκη που έχει ο ΠΑΟΚ να κερδίσει.

3) Δεν είναι ιδιαίτερα τιμητικό για την ευρωπαϊκή ιστορία του ΠΑΟΚ να μην έχει ούτε μία νίκη στον όμιλο, πόσο μάλλον στην έδρα του. Το αποψινό ματς είναι μία καλή ευκαιρία να αποφύγει αυτή τη “ρετσινιά”.

4) Το παιχνίδι απόψε θα είναι το νούμερο 151 στη ευρωπαϊκή ιστορία του ΠΑΟΚ και σίγουρα όλοι θα ήθελαν να συνδυαστεί με ένα τρίποντο.

5) Αν νικήσει με γκολ του Μπερμπάτοφ, τότε το όνομα του ΠΑΟΚ θα γραφεί με χρυσά γράμματα και στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Βουλγαρίας, καθώς θα είναι σύλλογος μέσω του οποίου ο Μπερμπάτοφ θα “πιάσει” την κορυφαία επίδοση με 35 γκολ του Χρίστο Στόιτσκοφ σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

6) Με ενδεχόμενη επικράτηση ο Γιώργος Τζαβέλλας που θα γιορτάζει πριν την έναρξη του αγώνα (γεννήθηκε 26/11/1987) τα γενέθλιά του και ο Γκάρι Ροντρίγκες λίγη ώρα μετά τη λήξη του (γεννήθηκε στις 27/11/1990), θα πάρουν το καλύτερο δώρο από τους συμπαίκτες τους.

7) Επιπλέον, ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να γίνει η πρώτη ομάδα που κέρδισε σύλλογο από το Αζερμπαϊτζάν. Μέχρι τώρα, σε πέντε ματς είχαμε πέντε ισοπαλίες. Ο Αστέρας με την Ίντερ Μπακού, ο Παναθηναϊκός σε δύο ματς και ο ΠΑΟΚ σε ένα με την Γκαμπάλα.

Παιχνίδια” με τους ρεπόρτερ ο Τούντορ

Έχει ενδιαφέρον να δούμε και πώς προσεγγίζει τακτικά και σε επίπεδο ενδεκάδας το ματς ο Τούντορ. Ο Κροάτης, όπως είχε ενημερώσει τοSport24.gr από χθες το μεσημέρι, είχε αρχίσει την προπόνηση δίνοντας φανελάκια βασικού, μεταξύ άλλων στον Μυστακίδη και τον Ζάιρο. Το έκανε όταν στην προπόνηση βρίσκονται εκπρόσωποι του Τύπου. Όταν αποχώρησαν ζήτησε από τον Πέλκα και τον Μακ αντίστοιχα να μπούνε αυτοί στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Γι΄αυτό στη συνέντευξη Τύπου είπε ότι θα παίξει ο Πέλκας αντί του Κλάους. Ίσως να χρησιμοποιήσει και τους δύο πρώτους ως αλλαγή.

Με βάση την παραπάνω ανάλυση η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, βασισμένη στο 3-5-2, θα έχει ως εξής: Η τριάδα των στόπερ μπροστά από τον Γλύκο θα αποτελείται από τους Σκόνδρα, Μαλεζά, Τζαβέλλα. Στα χαφ θα παίξουν ο Τζιόλης με τον Σάμπο και μπροστά τους θα κινείται ο Πέλκας, στα άκρα δεξιά θα είναι ο Κίτσιου και αριστερά ο Ροντρίγκες και στην κορυφή της επίθεσης, ο Μακ μςε τον Μπερμπάτοφ.

Σε διάταξη 4-2-3-1η Γκαμπάλα

Οι Αζέροι από την πλευρά τους, με βάση όσο έλεγε ο προπονητής τους θα παραταχθούν με ενδεκάδα βασισμένη στο 4-2-3-1 (και χωρίς τον Ντοντό που δεν ακολούθησε την αποστολή). Τερματοφύλακας θα είναι ο Μπεζοτόσνι και η τετράδα στην άμυνα θα αποτελείται (από τα δεξιά ) από τους: Ντασντεμίροφ, Βέρνιντουμπ, Στάνκοβιτς και Ρικαρντίνιο. Οι δύο κεντρικοί μέσοι θα είναι ο Τζαμάλοφ και ο Γκάι, ενώ μπροστά τους θα κινούνται (από δεξιά) οι: Μέζα, Αντόνοφ και Ζαργκάροφ. Στην κορυφή θα βρίσκεται ο Ζενιόφ.

Ο Φακούντο Περέιρα δεν θα αγωνιστεί λόγω του ειδικού όρου που είχε βάλει ο ΠΑΟΚ στο συμβόλαιο δανεισμού του Αργεντινού στην Γκαμπάλα, να μην αγωνιστεί στο ματς της Τούμπας. Ωστόσο, ταξίδεψε με την αποστολή στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον ΠΑΟΚ για την επιστροφή του το Γενάρη, αφού του δίνει τη δυνατότητα η συμφωνία που έκαναν ΠΑΟΚ-Γκαμπάλα. Από πλευράς ΠΑΟΚ, είναι αμφίβολο αν ισχύει το ίδιο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ