ΠΑΟΚ

Επιθετικό και σούπερ οκτάρι ο ΠΑΟΚ

Επιθετικό και σούπερ οκτάρι ο ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Λούμπος Μίχελ και οι σκάουτερ του ΠΑΟΚ σηκώνουν μανίκια για να βρουν τον παίκτη που θα ανεβάσει επίπεδο τη μεσαία γραμμή της ομάδας.

Το πρόβλημα είναι πλέον καταγεγραμμένο για την ομάδα του ΠΑΟΚ. Φάνηκε πολύ έντονα και στη Βέροια. Ο Δικέφαλος πάσχει στη δημιουργία, αλλά και στο σκοράρισμα από τον άξονα. Ένας Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που έχει δείξει ότι δεν διαθέτει-ακόμη τουλάχιστον-δυνάμεις για να βγάλει ένα ενενηντάλεπτο σε φουλ ρυθμό, δεν είναι αρκετός.

Γι' αυτό και μετά τις αλλεπάλληλες συζητήσεις του Λούμπος Μίχελ με τον Βλάνταν Ίβιτς, ο ΠΑΟΚ αρχίζει να ψάχνει για έναν ποιοτικό μέσο ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Τι ακριβώς ψάχνει ο Δικέφαλος; Καταρχήν, έναν παίκτη με προσωπικότητα που να μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του την δύσκολη στιγμή. Να διαθέτει την ικανότητα να φτιάχνει παιχνίδι από πίσω (με εναλλαγές μπάλας, καλές κάθετες πάσες) και δυνατότητα να κινείται κατά μέτωπο. Κι ακόμη με καλές τοποθετήσεις και κινήσεις εντός περιοχής και γκολ από την πίσω ζώνη.

Στις αναλύσεις που γίνονται στα γραφεία της Τούμπας "φωτογραφίζονται" στοιχεία που είχαν δύο παίκτες κατά το παρελθόν: Η δυνατότητα του Πάμπλο Γκαρσία να οργανώνει και το ταλέντο του ποδοσφαιριστή Βλάνταν Ίβιτς να κινείται ως κρυφός φορ. Πόσο εύκολο είναι να βρεθεί ένα οκτάρι που να μπορεί να παίξει box to box και να αναδειχθεί ο ηγέτης ομάδας; Σίγουρα, όχι πολύ, ωστόσο οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ εκτιμούν ότι με την απαραίτητη οικονομική στήριξη του Ιβάν Σαββίδη μπορεί να αποκτηθεί ένας παίκτης με αυτές τις προδιαγραφές.

Γι' αυτό τον λόγο οι σκάουτερ της ομάδας έχουν ήδη αρχίσει να “χτενίζουν” τις περιπτώσεις συγκεκριμένων (αρκετών προς το παρόν, θα μειωθούν στη συνέχεια) παικτών που διαθέτουν πολλά από τα στοιχεία που περιγράψαμε.

Τις επόμενες μέρες θα βρεθούν σε παιχνίδια εθνικών ομάδων για να δούνε από κοντά τον τρόπο παιχνιδιού συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών που είναι στη λίστα που έχει καθορισθεί με τις εισηγήσεις του Λούμπος Μίχελ.

Ψάχνει και επιθετικό

Το σκάουτινγκ θα έχει διπλό στόχο, καθώς οι “κατάσκοποι” του ΠΑΟΚ θα παρακολουθήσουν και ήδη εξετάζουν εξονυχιστικά περιπτώσεις επιθετικών για να ενισχυθεί η γραμμή κρούσης της ομάδας, καθώς δεν έχει διαφοροποιηθεί η άποψη που είχαν το καλοκαίρι. Θυμίζουμε ότι η υπόθεση επιθετικός είχε απασχολήσει έντονα τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών όταν ο Μίχελ είχε διαπραγματευτεί την απόκτηση Μίκου και Αλβάρο Βάσκεθ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ