ΠΑΟΚ

Επαθε ζημιά για ένα πλάγιο ο Μυστακίδης!

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το χρονικό του σοβαρότατου τραυματισμού του Γιάννη Μυστακίδη που τον αφήνει έξι μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης. Τι χάνει ο ΠΑΟΚ με την απουσία του. Το Sport24.gr αναλύει.

Ραντεβού με την μεγαλύτερη ατυχία της καριέρας του είχε ο Γιάννης Μυστακίδης στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΛ την Κυριακή στην Τούμπα. Ο 23χρονος επιθετικός υπέστη ρήξη μηνίσκου και πρόσθιου χιαστού, χειρουργήθηκε από τον γιατρό του ΠΑΟΚ, Μανώλη Παπακώστα και θα μείνει εκτός γηπέδων για έξι μήνες.

Ο ίδιος ο Κατερινιώτης άσος και οι στενοί συγγενείς του που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή κοντά του, είναι "σκασμένοι" και η στεναχώρια τους γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, όταν σκέφτονται πώς έπαθε τη ζημιά.

Σε μία προσπάθειά του να προλάβει τη μπάλα για να μην βγει πλάγιο, περίπου στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα, ο "Μύστα" τέντωσε το αριστερό του πόδι και εκεί άκουσε το πρώτο "κρακ" στο γόνατό του.

Συνέχισε να αγωνίζεται καθώς δεν ένιωσε άμεσα πόνο και στην πορεία ξεπέρασε και τις ενοχλήσεις που αισθάνθηκε σε ένα-δύο σημεία του παιχνιδιού, υποκινούμενος από την μεγάλη δίψα να συνεχίσει να παίζει και να προσφέρει.

Τελικά γύρω στο 80' κατέρρευσε, έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο με το φορείο και πήγε στα αποδυτήρια υποβασταζόμενος από ανθρώπους της ομάδας, έχοντας αντικατασταθεί από τον Κάτσε.

Κανείς δεν περίμενε ότι η ζημιά θα είναι τόσο μεγάλη και θα τον θέσει εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα εξάμηνο περίπου (ίσως και περισσότερο). Πέρυσι είχε λείψει με θλάση (ήταν 20 Μαρτίου στο ματς με την Καλλονή) αλλά περίπου για δύο μήνες και επέστρεψε στα πλέι οφ.

Ο ΠΑΟΚ χάνει έναν πολύτιμο σκόρερ και ο Ίβιτς ένα πολυεργαλείο

Η απώλεια του Μυστακίδη δεν μπορεί βέβαια να αποτυπωθεί σε ορισμένους αριθμούς, δείχνουν όμως κι αυτοί την προσφορά που είχε μέχρι σήμερα στην ομάδα. Φέτος έχει αγωνιστεί σε 31 ματς (σε 17 από αυτά βασικός) και σε 1693 αγωνιστικά λεπτά σημείωσε 6 τέρματα, όντας μαζί με Πέλκα και Μάτος στη δεύτερη θέση των σκόρερ του ΠΑΟΚ.

Τις περισσότερες από τις φορές που αγωνιζόταν κοντά στην αντίπαλη περιοχή σκόραρε, ενώ έχει αγωνιστεί τόσο ως εξτρέμ (και στις δύο πλευρές), ως μέσος, ακόμη και ως αριστερός μπακ στην ρεβάνς των "32" του Europa League με τη Σάλκε στη Γερμανία. Ο "Μύστα" είναι ένα πραγματικό πολυεργαλείο στα χέρια του Ίβιτς και θα λείψει πάρα πολύ στον προπονητή του ΠΑΟΚ, στην τελική ευθεία της σεζόν.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ