ΠΑΟΚ

Εντατικά μαθήματα στις κλειστές άμυνες

Εντατικά μαθήματα στις κλειστές άμυνες
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ποιο είναι το πλάνο του Βλάνταν Ίβιτς και των συνεργατών του μετά το στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ στην Βέροια.

Ήταν άκρως απαραίτητο το διήμερο ρεπό για τους παίκτες του ΠΑΟΚ και το τεχνικό τιμ της ομάδας που θα επιστρέψουν αύριο στις προπονήσεις. Όχι για σωματικούς, αλλά κυρίως για ψυχολογικούς λόγους προκειμένου να ανασυνταχθούν και να ηρεμήσουν μετά από την λευκή ισοπαλία που τους πόνεσε πάρα πολύ.

Ο Βλάνταν Ίβιτς μετέβη χθες στην Αθήνα για τη συνάντηση με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Μίκαελ Σκίμπε, ωστόσο ήδη έχει αρχίσει να αναλύει με τους στενούς συνεργάτες του το τι δεν πάει καλά στα τελευταία ματς και ο ΠΑΟΚ χάνει βαθμούς σε παιχνίδια που τα τρίποντα έμοιαζαν δεδομένα.

Το βασικότερο συμπέρασμα που προέκυψε αφορά στην αδυναμία του ΠΑΟΚ απέναντι σε κλειστές άμυνες όπως ήταν της Ξάνθης (αν και στο συγκεκριμένο ματς χάθηκαν απίστευτες ευκαιρίες) και της Βέροιας. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ με τις δηλώσεις του μετά το ματς περιέγραψε πολύ εύστοχα το πρόβλημα.

"Έπρεπε να παίζουμε πιο γρήγορα και να αλλάζουμε πλευρές για να κουράσουμε τον αντίπαλο και να κάνουμε το παιχνίδι μας", είπε χαρακτηριστικά ο Σουριναμέζος που είναι ίσως ο μόνος μέσος του ΠΑΟΚ (μπορούμε να προσθέσουμε και τον Πέλκα σε έναν βαθμό) που έχει δείξει ότι με μία ενέργεια μπορεί να δημιουργήσει υπεραριθμία.

Που ποντάρει για άμεση βελτίωση

Ο ΠΑΟΚ έχει αδυναμία στη μεσαία του γραμμή, είναι ξεκάθαρο ότι λείπουν οι παίκτες με τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα μπορέσουν να διεμβολίσουν τις αντίπαλες άμυνες, από την άλλη όμως είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει δουλέψει επαρκώς σ’ αυτό τον τομέα. Κι αυτό έχει εξήγηση. Το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ είχε μπροστά του τα παιχνίδια των προκριματικών του Champions αρχικά και στη συνέχεια του Europa League και υπήρχε ανάγκη να βελτιωθεί στο transition.

Ακόμη και στα πρώτα ματς Πρωταθλήματος δεν φάνηκε η ανάγκη να βελτιωθεί ο ΠΑΟΚ σε αυτό το στυλ παιχνιδιού, αφού ο Παναιτωλικός εμφανίστηκε ανέτοιμος στην Τούμπα να παίξει κλειστά, ενώ ο Αστέρας στην έδρα του προσπαθεί να παίξει επιθετικά.

Πλέον, όμως, με ομάδες όπως η Ξάνθη και η Βέροια (υπάρχουν πολλές ακόμα) πρέπει να βελτιώσει την ταχύτητα στην κυκλοφορία μπάλας, να τη γυρίζει γρήγορα και υπομονετικά για να κουράζει τους αντιπάλους και να ανοίγει τις άμυνες τους.

Σ’ αυτό το κομμάτι θα επικεντρωθούν οι προπονήσεις των επόμενων ημερών, αν και θα λείπουν 12 διεθνείς λόγω υποχρεώσεων με τις εθνικές ομάδες. Ωστόσο, ο χρόνος δεν πρέπει να χαθεί και ο Βλάνταν Ίβιτς εκτιμά ότι με την επιστροφή στα επίσημα παιχνίδια ο ΠΑΟΚ θα εμφανιστεί σαφώς βελτιωμένος.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ