ΠΑΟΚ

Ενρίκε: "3-0 ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό με Πέλκα, Πρίγιοβιτς και Μάτος"

Ενρίκε: "3-0 ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό με Πέλκα, Πρίγιοβιτς και Μάτος"

Ο Πέδρο Ενρίκε προέβλεψε σκορ 3-0 υπέρ του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και εκτίμησε ότι ο Δικέφαλος μπορεί το νταμπλ φέτος.

Σκορ 3-0 υπέρ του ΠΑΟΚ με γκολ των Πέλκα, Πρίγιοβιτς και Μάτος προέβλεψε ο Πέδρο Ενρίκε για το ντέρμπι του Δικεφάλου με τον Ολυμπιακό σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Metrosport".

Ο Βραζιλιάνος άσος που αγωνίζεται δανεικός στην Καραμπάκ, μίλησε για την φετινή ομάδα του Δικεφάλου και έκανε και ανάλυση του Ολυμπιακού με αφορμή το ντέρμπι της Κυριακής.

Αναλυτικά:

Παρακολουθείς τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ; Ποια η γνώμη σου για τη φετινή ομάδα;

"Ναι, έχω δει πολλά παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Είναι ένας ξεχωριστός σύλλογος για μένα. Μου αρέσουν πολύ κάποιοι παίκτες, έχω πολλούς φίλους εκεί. Από τα ματς που είδα, αν ο ΠΑΟΚ συνεχίσει έτσι μπορεί να κατακτήσει και το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Κάθε εβδομάδα μιλάω με τον Λέο Μάτος γιατί είναι φίλος μου. Έχω καλές αναμνήσεις από αυτόν γιατί μέναμε στο ίδιο δωμάτιο πέρσι στις αποστολέ"».

Ο Μάτος είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές-κλειδιά και αυτή τη σεζόν. Ποιοι άλλοι παίκτες είναι κατά τη γνώμη σου σημαντικοί;

"Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς σημαντικούς παίκτες. Ο Βιεϊρίνια για παράδειγμα μπορεί να παίξει σε δύο-τρεις θέσεις. Είναι ένας ποδοσφαιριστές με εμπειρία, πολύ καλός. Ο τερματοφύλακας (σ.σ. Πασχαλάκης), επίσης, είναι μια έκπληξη για μένα, αλλά ο Λέο Μάτος μου έχει πει ότι είναι πολύ καλός, με ποιότητα. Ο Πρίγιοβιτς πετυχαίνει πολλά γκολ, είναι φανταστικός παίκτης. Ο Μακ είναι, επίσης, καλός και, φυσικά, μου αρέσει πολύ ο Κάμπος γιατί τα δίνει όλα πάντα μέσα στο γήπεδο.

Ο Λημνιός είναι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής που δίνει πολύ ενέργεια σε ορισμένα ματς. Στη μεσαία γραμμή υπάρχει ο Μαουρίσιο. Επίσης, υπάρχει ο Πέλκας που κάνει καταπληκτική σεζόν. Έχει πάρει τη θέση του επιτελικού μέσου, σκοράρει, είναι φανταστικός και είναι σημαντικό ότι είναι ποδοσφαιριστής που έβγαλε ο ΠΑΟΚ. Όμως υπάρχουν και άλλοι παίκτες, ίσως ξεχνάω κάποιον τώρα. Και ο κόουτς είναι πολύ καλός, δούλεψα μόλις δύο εβδομάδες μαζί του αλλά είναι αξιόλογος και έχει πολύ καλό τιμ".

Στο περσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είχες δώσει την ασίστ στον Πρίγιοβιτς για το 2-0. Αυτή τη σεζόν ποιος θα σε αντικαταστήσει σε αυτό τον ρόλο;

"Το θυμάμαι αυτό το παιχνίδι. Ήταν πολύ δύσκολο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά κάναμε πολύ καλή δουλειά στο δεύτερο μέρος. Θυμάμαι τη φάση του γκολ που μου έδωσε ο Τσίμιροτ την πάσα και έκανα τη συρτή σέντρα στον Πρίγιοβιτς για το 2-0. Ήταν πολύ ωραία στιγμή και η Τούμπα ήταν φανταστική εκείνο το βράδυ. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ γιατί ήταν το πρώτο ντέρμπι που κέρδισα με τον ΠΑΟΚ".

Τι διαφορετικό πιστεύεις ότι έχει το φετινό ντέρμπι; Συμφωνείς ότι ο ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρο φαβορί;

"Τα ντέρμπι δεν έχουν ποτέ φαβορί. Αλλά σίγουρα ο ΠΑΟΚ κάνει μία φανταστική σεζόν. Ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερη πίεση γιατί κουβαλά φέτος περισσότερα προβλήματα. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει γιατί είναι πολύ σημαντικό το ματς γι' αυτόν".

Ποια είναι τα σημεία-κλειδιά για τον ΠΑΟΚ; Να βάλει γκολ νωρίς; Να προσέξει τις αντεπιθέσεις του Ολυμπιακού;

"Η συγκέντρωση και στα 90 λεπτά, γιατί το παιχνίδι κρύβει πολλούς κινδύνους. Ο ΠΑΟΚ έχει ποιότητα, αλλά το ντέρμπι είναι ντέρμπι. Φυσικά και δεν πρέπει να δώσει την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να κάνει αντεπιθέσεις, γι' αυτό και είναι απαραίτητη η συγκέντρωση σε όλο το ματς".

Εχεις δει τον Ολυμπιακό φέτος; Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που θεωρείς επικίνδυνους και πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ;

"Δεν υπάρχει ο ένας παίκτης που κάνει τη διαφορά, αλλά διαθέτει καλούς ποδοσφαιριστές. Ο Ανσαριφάρντ για παράδειγμα, ο Μάριν, ο Φορτούνης. Είναι καλή ομάδα και ο Ολυμπιακός".

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο ντέρμπι;

"Φυσικά. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι εξαιρετικός. Έχει πάθος, έχει φωτιά μέσα του και δίνει ενέργεια στην ομάδα. Έχει τα πάντα. Δίνει το καλύτερο στους παίκτες. Είναι ο 12ος παίκτης".

Μπορείς να μας κάνεις μία πρόβλεψη για το σκορ και τους παίκτες που θα βάλουν γκολ;

"3-0, με γκολ των Πέλκα, Πρίγιοβιτς και Μάτος".

Και μία προσωπική ερώτηση. Θα ήθελες να είσαι παρών σε ένα τέτοιο ντέρμπι την επόμενη χρονιά; Θα επιστρέψεις;

"Δεν θέλω να μιλήσω τώρα. Είμαι συγκεντρωμένος να κερδίσω το Πρωτάθλημα με την Καραμπάκ. Μετά θα δούμε τι θα γίνει. Φυσικά και θα ήθελα να παίζω σε ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Ίσως την επόμενη χρονιά. Έχω συμβόλαιο με την ομάδα, μου αρέσει ο σύλλογος, η πόλη, ο κόσμος. Θα δούμε τι θα συμβεί μαζί με τον πρόεδρο, τον Μίχελ και τον κόουτς»".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ