ΠΑΟΚ

Εννιά χρόνια χωρίς τον Γιώργο Παντελάκη

Εννιά χρόνια χωρίς τον Γιώργο Παντελάκη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ξεχωριστή θέση που έδωσε ο Ιβάν Σαββίδης στον Γιώργο Παντελάκη, τον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με την ομάδα της δεκαετίας του '70 κι ο οποίος έφυγε απ' τη ζωή σαν σήμερα, πριν από εννιά χρόνια.

Σαν σήμερα, πριν από εννιά χρόνια, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο Γιώργος Παντελάκης.

Η πορεία του στον ΠΑΟΚ ξεκίνησε το 1954 όταν και έγινε μέλος του ΑΣ ΠΑΟΚ και αμέσως πήρε θέση του βοηθού εφόρου της ομάδας μπάσκετ. Το 1956 πήρε τη θέση του εφόρου, την οποία και είχε τη σεζόν του πρώτου πρωταθλήματος της ομάδας μπάσκετ, τη σεζόν 1958-59. Ακολούθως πέρασε στο ποδόσφαιρο, εκεί που έγινε πρόεδρος για εννιά χρόνια, από το 1975 ως το 1984.

Εννιά χρόνια χωρίς τον Γιώργο Παντελάκη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με αφορμή τον εορτασμό των 90 χρόνων του ΠΑΟΚ, τον Νοέμβριο του 2016, στήθηκε προτομή του Γιώργου Παντελάκη εντός των γραφείων της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, με τον Ιβάν Σαββίδη να αναφέρεται στον αείμνηστο πρόεδρο, σημειώνοντας: "Εμείς η μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ, πολύ ευαίσθητα αντιμετωπίζουμε τις παραδόσεις μας και σήμερα τιμώντας αυτό τον άνθρωπο, παραδίδουμε φόρο τιμής στον άνθρωπο που είχε πολύ ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση αυτής της ευαισθησίας του ΠΑΟΚ.

Μεταξύ μας υπάρχουν άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του και εργάστηκαν υπό την διοίκηση του και σαφώς μπορούν να πουν περισσότερα για αυτό τον άνθρωπο και για την ιδιότητα του ως ενεργό μέλος του ΠΑΟΚ. Εγώ ως άνθρωπος πάντα βασίζομαι στην ιστορία. Και για μένα ο Παντελάκης είναι εκείνη η μορφή που αξίζει την προσοχή μου και την επιθυμία να είμαι καλύτερος από αυτόν και όχι χειρότερος. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι σήμερα ένα από αυτούς που αγγίζω την ιστορία του ΠΑΟΚ και αυτό σημαίνει ότι αγγίζω την ιστορία του Παντελάκη".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ