ΠΑΟΚ

Ενδεκάδα για... γκάζια στον ΠΑΟΚ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αναλύει τον τρόπο με τον οποίο ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα επιχειρήσει να ανοίξει τον ρυθμό του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και να "στηρίξει" τις προωθήσεις των Μάτος και Βιεϊρίνια.

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό γίνεται πλέον σε ψυχολογικό επίπεδο στο "Μακεδονία Παλλάς", όπου βρίσκεται και ο Ιβάν Σαββίδης με τον γιο του Γιώργο και το απόγευμα παρακολούθησαν τον τελικό του Κυπέλλου γυναικών στο χάντμπολ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι παίκτες του δοκίμασαν όσα όφειλαν εντός αγωνιστικού χώρου, δούλεψαν αρκετά στα στημένα καθώς απέναντί τους θα είναι μία ομάδα με ψηλούς ποδοσφαιριστές (κανείς στον ΠΑΟΚ δεν ξεχνά ότι το ντέρμπι του πρώτου γύρου κρίθηκε από ένα στημένο) και παράλληλα έκαναν και τις τελευταίες πρόβες ενδεκάδας. Σ' αυτές επιβεβαιώθηκαν δύο πράγματα:Το πρώτο είναι η διάθεση του 49χρονου κόουτς να παρουσιάσει άκρα με κύριο χαρακτηριστικό την ταχύτητα.

Κι αυτό γιατί φάνηκε πως το προβάδισμα για να καλύψουν τις θέσεις μπροστά από τον Βιεϊρίνια και ον Μάτος έχουν οι Μακ και Λημνιός αντίτοιχα.Ο κόουτς του ΠΑΟΚ θέλει να "χτυπήσει" από τα άκρα τους "ερυθρόλευκους" (που με βάση όσα έχουν δει οι άνθρωποι του Δικεφάλου έχει μεγάλο πρόβλημα στο τρανζίσιον) και-κυρίως-με την επιλογή τον Μακ και Λημνιού θέλει να δώσει περισσότερες επιθετικές αρμοδιότητες σε Βιεϊρίνια και Μάτος. Τόσο ο 27χρονος Σλοβάκος, όσο και ο 20χρονος Έλληνας έχουν δείξει ότι μπορούν και καλύπτουν αποτελεσματικά τις προωθήσεις του Πορτογάλου και του Βραζιλιάνου αντίστοιχα.

Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ

Από εκεί και πέρα, στην άμυνα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, καθώς Βαρέλα-Κρέσπο θα είναι οι δύο στόπερ μπροστά από τον Πασχαλάκη. Ο Μαουρίσιο θα έχει τη μία θέση του μέσου και το ερώτημα είναι ποιον θα επιλέξει δίπλα του ο Λουτσέσκου. Μπορεί τις προηγούμενες μέρες να δοκίμασε τον Σάχοβ, στην τελευταία δοκιμή, όμως, έδειξε προτίμηση στον Κάνιας που είχε αγωνιστεί και στη Λαμία (λόγω τιμωρίας του Ουκρανού).Ίσως να έπαιξε ρόλο στο σκεπτικό του Ρουμάνου κόουτς και το ενδεχόμενο να είναι βαρύ το τερέν, καθώς σήμερα (24/2) ψιλοβρέχει από το πρωί στη Θεσσαλονίκη και υπάρχει και πρόβλεψη για βροχή την ώρα του αγώνα.

Πιθανόν, αυτό το στοιχείο παίζει ρόλο και στην δοκιμή με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ σε ρόλο επιτελικού πίσω από τον Πρίγιοβιτς, καθώς ο Πέλκας έβγαλε μέρος της προπόνησης και συνέχισε την θεραπεία στον αστράγαλο, αφού ακόμη δεν έχει ξεπεράσει απόλυτα το πρόβλημα. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός θέλει πολύ να παίξει, αλλά δεν πρόκειται να του δώσει φανέλα βασικού ο Λουτσέσκου αν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να προκύψει πρόβλημα τραυματισμού.Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν σήμερα, προφανώς, πριν το μεσημέρι, όταν και ο Λουτσέσκου θα κάνει ανάλυση τακτικής στους παίκτες του.Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε ότι η απόφαση να επανέλθει ο Ρέι ως αναπληρωματικός τερματοφύλακας έχει να κάνει με την απόφαση του Λουτσέσκου ανά δύο παιχνίδια να αλλάζει τον αναπληρωματικό γκολκίπερ (σε αυτά που προηγήθηκαν στον πάγκο ήταν ο Γλύκος).

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ