ΠΑΟΚ

Ενας... Βαρέλα γεμάτος προβληματισμό

Ενας... Βαρέλα γεμάτος προβληματισμό
Βαρέλα ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Φερνάντο Βαρέλα ήταν η μοναδική μεταγραφή με αγορά του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι (με εξαίρεση τα λίγα χρήματα που δόθηκαν στην Άστον Βίλα για τον Κρέσπο) μέσα σε λίγους μήνες, όμως, έχει βάλει τους ανθρώπους της ομάδας σε σκέψη.

Μέσα στο γκρουπ των διεθνών παικτών που αυτές τις μέρες λείπουν, ελέω προκριματικών Παγκοσμίου Κυπέλλου από τις προπονήσεις του ΠΑΟΚ συγκαταλέγεται και ο Φερνάντο Βαρέλα.

Μαζί με τον Γκάρι Ροντρίγκες βρίσκονται στην αποστολή της εθνικής του Πράσινου Ακρωτηρίου για το παιχνίδι που θα δώσουν το Σάββατο με την Μπουργκίνα Φάσο. Ωστόσο, το όνομά του συζητιέται έντονα στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι μέχρι τώρα εμφανίσεις του έχουν προκαλέσει προβληματισμό στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.

Ο 29χρονος αμυντικός έχει παίξει σε δέκα επίσημα παιχνίδια (οκτώ 90λεπτα και δύο ως αλλαγή), όμως δεν έχει καταφέρει να πείσει ότι μπορεί να αποτελέσει τον ηγέτη της άμυνας, πάνω στον οποίο ο ΠΑΟΚ μπορεί να στηρίξει το αμυντικό του πλάνο αλλά και την ανάπτυξη από τα μετόπισθεν.

Ενώ δείχνει ότι διαθέτει πολύ καλή τεχνική αλλά και πλούσια σωματικά προσόντα, βγάζει μία ανασφάλεια στο παιχνίδι του, η οποία φάνηκε στο λάθος με τον Παναιτωλικό από το οποίο ο Ουαρντά μείωσε, στο αυτογκόλ στο Καραϊσκάκη (ακύρωσε το γκολ που είχε σημειώσει λίγο νωρίτερα), αλλά και στο μαρκάρισμα με φόβο που έκανε στον Μίτσελ στο σουτ με το οποίο η Καραμπάγκ πήρε τη νίκη στην Τούμπα.

Προφανώς, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν βιάζονται να βγάλουν οριστικά συμπεράσματα και ο Βαρέλα θα έχει το χρόνο να δείξει αν οι μέτριες εμφανίσεις του ήταν απόρροια έλλειψης προσαρμογής, όμως, η αλήθεια είναι ότι στην Τούμπα υπάρχει μία μεγάλη συζήτηση για τα 1,1 εκατ. ευρώ που έδωσε ο ΠΑΟΚ στον Τζίτζι Μπεκάλι για να τον αποκτήσει με μεταγραφή το περασμένο καλοκαίρι. Ο 29χρονος αμυντικός αποτέλεσε ουσιαστικά τη μοναδική αγορά παίκτη στη μεταγραφική περίοδο που μας πέρασε, αφού για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων του Κρέσπο ο ΠΑΟΚ πλήρωσε μόλις 150.000 ευρώ και ο Ισπανός, με μικρότερο συμβόλαιο, εμφανίζεται πιο ουσιαστικός.

Ο Μίχελ είχε προτείνει να μην κάνει αγορά ο ΠΑΟΚ

Μάλιστα, ο Λούμπος Μίχελ είχε εισηγηθεί στον Ιβάν Σαββίδη να μην προχωρήσει στην αγορά του παίκτη, αφού είχε ήδη προχωρήσει πολύ τις διαπραγματεύσεις μέσω του ατζέντη του παίκτη και θα τον έπαιρνε αργότερα ελεύθερο (το συμβόλαιο του με την Στεάουα έληγε το καλοκαίρι του 2017). Ο μεγαλομέτοχος όμως του ΠΑΟΚ πήρε την απόφαση να προχωρήσει άμεσα στην απόκτησή του.

Ο Βαρέλα που αμείβεται με περίπου 600.000 ετησίως δεν έδειξε κανένα στοιχείο... Κοντρέρας, όπως είχαν προϊδεάσει όσοι τον παρακολούθησαν, ελάχιστες φορές ανεβαίνει με τη μπάλα και παίζει συνεχώς παράλληλα.

Υπάρχει, βέβαια και ο αντίλογος. Αυτό που διαρρέει ο ίδιος στο περιβάλλον του είναι ότι θέλει ακόμη λίγο χρόνο να βρει τα πατήματά του τώρα που αρχίζει και μαθαίνει το περιβάλλον της Θεσσαλονίκης, του ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πάντως, έχει φροντίσει να φέρει μαζί του την οικογένεια του (οι δύο από τους τρεις γιους του έχουν γραφτεί στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ, παίρνοντας μεταγραφή από τη Σπόρτινγκ Λϊσαβόνας) και οι άνθρωποι της ομάδας ευελπιστούν ότι σύντομα θα... πάρει μπρος.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: "Δεν μας εκφράζει η θέση της αναστολής του Πρωταθλήματος"
ΠΑΟΚ: Ντοκιμαντέρ σε extended version
Επιστροφή στις προπονήσεις με Τζάλμα
Ο Σταύρος Σαράφης εξιστορεί...
Διεθνείς και στο Instagram Τσίμιροτ και Σάχοβ
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ