ΠΑΟΚ

Ένας Ελ Καντουρί που παίζει παντού

Napoli's Omar El Kaddouri celebrates after scoring during the Europa League soccer match between Napoli and Midtjylland, at the San Paolo stadium in Naples, Italy, Thursday, Nov. 5, 2015. (AP Photo/Salvatore Laporta)
Napoli's Omar El Kaddouri celebrates after scoring during the Europa League soccer match between Napoli and Midtjylland, at the San Paolo stadium in Naples, Italy, Thursday, Nov. 5, 2015. (AP Photo/Salvatore Laporta) AP

Γιατί στον ΠΑΟΚ πιστεύουν ότι ο Μαροκινός μπορεί να αλλάξει την μεσοεπιθετική εικόνα της ομάδας και πώς η καριέρα του στην Ιταλία τους δικαιώνει. Το σκεπτικό που οδήγησε τον Ιβάν Σαββίδη να επενδύσει στον 27χρονο μεσοεπιθετικό πληρώνοντας στην Έμπολι τα χρήματα της μεταγραφής του από τη Νάπολι.

Στα τέλη του περασμένου Γενάρη η Έμπολι πλήρωσε 1,2 εκατ. ευρώ στην Νάπολι και έδωσε 300.000 ευρώ στον Μίνο Ραϊόλα για να αποκτήσει τον Ομάρ Ελ Καντουρί με συμβόλαιο ως το 2021. Ο φημισμένος ατζέντης έκανε δημόσια "επίθεση" στον προπονητή της Νάπολι, Μαουρίτσιο Σάρι γιατί, εξαιτίας του, ο πελάτης του δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην ομάδα του ιταλικού νότου παρότι είχε την ποιότητα.

Παρενθετικά αναφέρουμε ότι το πρωί της ημέρας που ο Ελ Καντουρί συμφώνησε οριστικά με την Έμπολι όλοι πίστεψαν ότι κατέληγε στην Τράμπζονσπορ με την οποία φλέρταρε έντονα. Αν κανείς συλλέξει στοιχεία για τον 1,5 χρόνο από το καλοκαίρι του 2015 έως τον Ιανουάριο του 2017 που ο Ελ Καντουρί έκανε το δεύτερο πέρασμά του από τη Νάπολι, θα διαπιστώσει ότι υπήρχαν ερίσματα για να γκρινιάζει ο Ραϊόλα.

Ειδικά, την πρώτη σεζόν, έπαιξε 20 ματς ως αλλαγή στη Serie A και ήταν σχεδόν σε όλα καθοριστικός. Με βάση τα λεπτά συμμετοχής (698 σε όλες τις διοργανώσεις), εκείνη τη σεζόν ήταν ο πιο καθοριστικός μετά τον Ιγουαΐν. Πέρα από τα 3 γκολ σε 26 ματς, είχε 7 ασίστ σε ευκαιρίες για γκολ, η ακρίβεια στις πάσες του έφτασε το 90% και η ακρίβεια στα σουτ τον έφερε πίσω μόνο από τον "Πιπίτα" με 56% έναντι 57%. Βασικός, όμως, δεν μπόρεσε να γίνει. Ήταν αλλαγή πότε του Καγεχόν, πότε του Ινσίνιε και πότε του Ιγκουαΐν. Για τον Σάρι δεν είχε θέση στο 4-3-3 που είχε επιλέξει να εφαρμόζει στα περισσότερα παιχνίδια. Παλιότερα, μάλιστα, είχε τον τίτλο της αλλαγής του Χάμσικ, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας παίκτης με ικανότητα να αγωνίζεται με αποτελεσματικότητα σε πολλες θέσεις.

Ένας Ελ Καντουρί που παίζει παντού

"ΚΟΥΜΠΩΝΕΙ" ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Ήταν, όμως, προφανές ότι δεν έφταιγε το σύστημα της Νάπολι, αλλά οι επιλογές προσώπων που έκανε ο προπονητής της και αυτό αποδείχθηκε τόσο στην Τορίνο στην οποία βρέθηκε για δύο σεζόν και αγωνίστηκε ακόμη και αριστερός εσωτερικός μέσος σε 3-5-2, όσο και στην Έμπολι που ήταν ο μπαλαντέρ πίσω από τους δύο φορ στο 4-3-1-2 που εφάρμοζε ο προπονητής της Τζιοβάνι Μαρτουσιέλο πέρυσι. Μάλιστα, ο Ελ Καντουρί είχε δηλώσει ότι του αρέσει ο ρόλος του, ενώ είχε βαθμολογήσει την παρουσία του στην Έμπολι με 6.5 (στην κλίμακα του 10).

Ένας Ελ Καντουρί που παίζει παντού

Ο ΠΑΟΚ ΤΟΝ ΕΠΕΛΕΞΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΑ

Το γεγονός ότι πρόκειται για ένα πολυεργαλείο, είναι ένας ακόμη λόγος που ο ΠΑΟΚ επέλεξε να αποκτήσει τον Μαροκινό με το παρατσουκλι "νέος Ζιντάν" να τον συνοδεύει τα πρώτα χρόνια της καριέρας του. Στην Τούμπα γνωρίζουν ότι σε ματς με μικρομεσαίους αντιπάλους στο πρωτάθλημα, ο Ελ Καντουρί μπορεί να παίξει ως παρτενέρ του Τσίμιροτ ή του Κάνιας με τον Μπίσεσβαρ ή τον Πέλκα μπροστά του και σε αναμετρήσεις με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας να είναι εκείνος το δεκάρι. Ακόμη και στα άκρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν χρειαστεί, αν και προς το παρόν τουλάχιστον, δεν απασχολεί κάτι τέτοιο. Ο ΠΑΟΚ τον απέκτησε γιατί μπορεί να ανεβάσει την ποιότητα στις πάσες από τη μεσαία γραμμή, να βρει ο Δικέφαλος τις κάθετες που θα διασπάσουν τις αντίπαλες άμυνες, ενώ ποντάρει και σε γκολ που μπορεί να προσφέρει από την πίσω ζώνη. Παράλληλα, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ξέρουν ότι έχουν φέρει στην ομάδα έναν σοβαρό χαρακτήρα που δεν δίνει δικαιώματα στην προσωπική ζωή του. Είναι παντρεμένος με την κατά δύο χρόνια μεγαλύτερή του Καμίλα Ντελφράτε και έχουν δύο αγόρια, τον Άνταμ και τον Ράιαν.

Το βιογραφικό του

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί γεννήθηκε στις Βρυξέλλες στις 21 Αυγούστου (είχε γενέθλια πριν δύο μέρες) στις Βρυξέλλες και μεγάλωσε στις Ακαδημίες της Άντερλεχτ. Τον εντόπισαν οι σκάουτ της Μπρέσια και το 2008 τον απέκτησε η ιταλική ομάδα. Έκανε τα πρώτα βήματα σε επίπεδο ανδρών στην Σούντιρολ, στην τρίτη κατηγορία και στη συνέχεια πήρε την ευκαιρία του στην Μπρέσια. Από εκεί τον απέκτησε η Νάπολι και ακολούθησε η πορεία του με τον δανεισμό στην Τορίνο, την επιστροφή στους "Παρτενοπέι" και το σύντομο πέρασμά του από την Έμπολι. Ως παιδί Μαροκινών, επέλεξε την εθνική της Αφρικανικής χώρας και όχι του Βελγίου, αν και έχει πάρει την υπηκοότητα της χώρας στην οποία μεγάλωσε (παρότι είχε παίξει στις μικρές εθνικές της). Μετρά, μάλιστα, 26 συμμετοχές και 5 γκολ.

Τα στατιστικά του

Σεζόν Ομάδα Συμμετοχές Γκολ
2008-2009 Μπρέσια 1 -
2009-2010 Μπρέσια 2 -
2010-2011 Σουντιρόλ 33 2
2011-2012 Μπρέσια 40 7
2012-2013 Νάπολι 12 -
2013-2014 Τορίνο 30 5
2014-2015 Τορίνο 46 4
2015-2016 Νάπολι 26 3
2016-2017 Α' Νάπολι 5 -
2016-2017 Β΄Έμπολι 15 3

*Οι σεζόν με την Μπρέσια είναι στη Serie B και αυτή στην Σουντιρόλ στην τρίτη κατηγορία της Ιταλίας.

**Πρόλαβε να κάνει φέτος μία εμφάνιση στο Κύπελλο με τη Μπρέσια.

Δείτε ένα βίντεο του

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ