ΠΑΟΚ

Ένα Κύπελλο για πάρτη τους

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο εφετινός είναι κάτι παραπάνω από ένας τελικός Κυπέλλου για τον ΠΑΟΚ για προφανείς λόγους. Υπάρχουν όμως και τα ατομικά κίνητρα των παικτών του, από την διπλή πρωτιά του Πρίγιοβιτς μέχρι τον τίτλο τουMVPπου έχει κολλήσει πάνω του ο Μπίσεσβαρ.

Αν ρωτήσει κανείς έναν φίλο του ΠΑΟΚ γιατί είναι ιδιαίτερο το εφετινό Κύπελλο για την ομάδα του η απάντηση που θα πάρει μέσα σε… δύο δευτερόλεπτα θα συνοψίζεται σε λίγες λέξεις: Για το πρωτάθλημα που χάθηκε (εδώ μπορεί κανείς να διαβάσει αρκετά διαφορετικά ρήματα) και γιατί θα είναι το πρώτοbacktoback.

Ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί για 19η φορά στον τελικό, την δεκαετία του ’70 έπαιξε σε πέντε σερί, ποτέ όμως δεν κατάφερε να πάρει το τρόπαιο δύο συνεχείς φορές.

Τα ομαδικά κίνητρα σαφώς και είναι τεράστια, όπως και η διάθεση που δείχνουν οι παίκτες να αφιερώσουν την κούπα στον Ιβάν Σαββίδη που δεν θα είναι στις εξέδρες του ΟΑΚΑ το Σάββατο (12/5).

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, άλλωστε, τους έχει δώσει παχυλά συμβόλαια, θα τους μοιράσει το πριμ Πρωταθλήματος και μαζί και ένα έξτρα μπόνους αν κατακτήσουν το Κύπελλο, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που έχουν κάνει εφέτος μέσα στο γήπεδο. Κατά συνέπεια, "μία κούπα για τον πρόεδρο", είναι η ελάχιστη ανταμοιβή.

Υπάρχουν όμως και ιδιαίτεροι, προσωπικοί, λόγοι για καθέναν από τους παίκτες του ΠΑΟΚ για να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στον τελικό, εφόσον αγωνιστούν.

ΤοSport24.grεπιχειρεί να τους καταγράψει για να δώσει όσο πιο πειστικά την εικόνα των αποδυτηρίων του ΠΑΟΚ μερικές ώρες, πλέον, πριν την διεξαγωγή του τελικού με την ΑΕΚ.

ΟΙ ΣΚΑΟΥΤΣ, ΟΙ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ

Για τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, η εφετινή σεζόν ούτως ή άλλως είναι ιδιαίτερη γιατί είναι αυτή στην οποία εκτόξευσε το όνομά του. Τον έφερε στον προθάλαμο της Εθνικής και μέσω του τελικού θέλει να πείσει τον Σκίμπε ότι δεν χρειάζεται να τον κρατά άλλο σταντ-μπάι. Γα τον 29χρονο γκολκίπερ όμως στο ΟΑΚΑ θα υπάρχουν και μάτια από το εξωτερικό. Σκάουτς από την Ιταλία (Σαμπντόρια, Ουντινέζε, ίσως και Νάπολι) που δεν μένουν αδιάφοροι από τα επιτεύγματά του με τον ΠΑΟΚ.

Ο Φερνάντο Βαρέλαείναι στην κατηγορία «η χρονιά μου», όπως και ο Πασχαλάκης. Ο ΠΑΟΚ τον έχει πρώτο στη λίστα των ανανεώσεων και ο 30χρονος στόπερ θέλει να υπογράψει νέο συμβόλαιο κρατώντας παραμάσχαλα το Κύπελλο. Ο αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήρι έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα (με τη Στεάουα) και δύο Κύπελλα, από ένα σε Ρουμανία και Ελλάδα και έχει την εμπειρία μεγάλων αγώνων.

Δίπλα του θα έχει τον Στέλιο Μαλεζάπου είναι ο πιο παλιός παίκτης του ΠΑΟΚ, περιμένει κι αυτός να ενεργοποιηθείο ένας επιπλέον χρόνος στο συμβόλαιό του που έχει συμφωνήσει από το καλοκαίρικαι θέλει να ξαναζήσει την περσινή επιτυχία στον Βόλο. Παρόμοιο είναι το κίνητρο του Χοσέ Κρέσπο,που και αυτός έχει ανοιχτή συζήτηση με τον ΠΑΟΚ για το μέλλον του (το συμβόλαιό του λήγει το 2019).

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ Ο… ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΟΣ

Η άμυνα κλείνει με τους Αντελίνο Βιεϊρίνιακαι Λέο Μάτος.Ο Πορτογάλος που έζησε μεγάλες στιγμές στην Βόλφσμπουργκ και την εθνική Πορτογαλίας επέστρεψε στον ΠΑΟΚ γιατί είχε όνειρο να κατακτήσει τρόπαια με την ομάδα που τον ανέδειξε. Και το εφετινό Κύπελλο θα είναι το πρώτο τρόπαιο και μάλιστα, αν το πετύχει, θα το έχει κάνει ως αρχηγός της ομάδας. Ο Λέο Μάτος έχει αγωνιστεί σε τελικόEuropaLeague με την Ντνίπρο, κέρδισε το πρώτο τρόπαιο στην καριέρα του πέρυσι με τον ΠΑΟΚ και θέλει να ξαναζήσει την εμπειρία.

Παράλληλα, όμως, ο Βραζιλιάνος θέλει να δώσει απαντήσεις στην κριτική που δέχεται από τον Χιμένεθ σταθερά μετά τον περσινό τελικό. Ο 32χρονος μπακ δεν ξεχνά τις αντιδράσεις του πάγκου της ΑΕΚ στο πρόσφατο ντέρμπι της Τούμπας σε κάθε μονομαχία που εμπλεκόταν ο ίδιος και θέλει να «απαντήσει» με την απόδοσή του μέσα στο γήπεδο.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ Ο ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ

Ο Μαουρίσιοαποτελεί για πολλούς τον πιο κομβικό παίκτη του ΠΑΟΚ στον τελικό του Σαββάτου (12/5).Μέχρι στιγμής έχει κάνει 26 ματς, έχει σκοράρει τέσσερις φορές, όμως ξέρει και ο ίδιος ότι χρωστά ένα πραγματικά μεγάλο παιχνίδι. Κι όταν θα έχει απέναντι του έναν παίκτη όπως ο Σιμόες, έχει αντιληφθεί ότι η πρόκληση είναι τεράστια. Δίπλα στον 30χρονο μέσο θα κινούνται ο Χοσέ Κάνιας ή ο Εβγέν Σάχοβ.Για τον Ισπανό ήδη γίνεται κουβέντα για το αν πρέπει να ανανεώσει ή όχι (έχει συμβόλαιο ως το 2019), από την άλλη ο Ουκρανός έχει σκοράρει πέντε φορές στο θεσμό του Κυπέλλου και έχει ελπίδες ακόμη και για την πρωτιά που θα συνιστά έμπρακτη αναγνώριση της ικανότητας που έχει να βγαίνει ως κρυφός φορ και να σκοράρει. Και ο 27χρονος μέσος ανήκει στην κατηγορία παικτών με συμβόλαιο ως το 2019.

ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥ

Ο Δημήτρης Πέλκας δεν ανέβασε απλά τις μετοχές του φέτος. Έφτασε να γίνει ένα από τους πλέον κομβικούς παίκτες του ΠΑΟΚ και απόδειξη είναι τοdouble-double(12 ασίστ, 11 γκολ) που έχει κάνει σε 35 εμφανίσεις. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός κουβαλάτη στάμπα του «βγαλμένου από τα σπλάχνα του συλλόγου» και αυτό από μόνο του κάνει ιδιαίτερη την πρόκληση του Κυπέλλου.

Ο Πέλκας ψάχνει την ευκαιρία να κάνει κάτι που ούτε ο Σαλπιγγίδης, ούτε ο Αθανασιάδης έχουν καταφέρει: Να βάλει φαρδιά-πλατιά τη σφραγίδα του στην κατάκτηση ενός τροπαίου (πέρυσι ήταν ουσιαστικά θεατής). Ο έτερος μπαλαντέρ Ομάρ Ελ Καντουρίψάχνει το πρώτο τρόπαιο στην καριέρα του και το πρώτο μεγάλο ματς στον ΠΑΟΚ (αν τελικά αγωνιστεί), αφού μέχρι τώρα δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες.

ΟMVPΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Από το γκρουπ των εξτρέμ,ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρείναι μία κατηγορία μόνος του. Ήταν οMVPτου περσινού δεύτερου ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό, ο κορυφαίος του τελικού του Βόλου και ο παίκτης που μόλις πέρασε αλλαγή βοήθησε τον ΠΑΟΚ να «στριμώξει» την ΑΕΚ στα καρέ της. Δηλώνει παρών σε κάθε μεγάλο ματς του ΠΑΟΚ και το ίδιο θέλει να κάνει και τώρα.

Μπορεί μάλιστα μία ακόμη καλή εμφάνισή του να αποδειχθεί καταλυτική στο να του δώσει ο ΠΑΟΚ το νέο συμβόλαιο που ήδη έχει αρχίσει να συζητιέται. Κρατήστε μία κουβέντα που ακούστηκε από πολύ κοντινό πρόσωπο του Ολλανδού: «Ο Ντιέγκο θα ήθελε να κάνει νέο συμβόλαιο και να κρεμάσει στην Τούμπα τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του».

Ο Τζάλμα Κάμποςανήκει κι αυτός στην κατηγορία «συμβόλαιο ως το 2019» και θέλει σαφώς να στείλει μήνυμα, ενώ ο Ρόμπερτ Μακψάχνει το παρθενικό τρόπαιο του και παράλληλα να πείσει τον Σαββίδη να κινηθεί για την παραμονή του στην Τούμπα και μετά το καλοκαίρι.Όσο για τον Δημήτρη Λημνιό,όπως συμβαίνει και με τον Ευθύμη Κουλούρη,ψάχνουν το μεγάλο ματς που θα τους πάει ένα βήμα πιο πάνω από τηνκατηγορία ταλέντο.

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ… ΕΠΙ ΔΥΟ

Για τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτςτο κίνητρο έχει πάντα σχέση με το γκολ. Ο Σέρβος είναι μαζί με τον Χριστοδουλόπουλο στην πρώτη θέση των σκόρερ του Κυπέλλου και θέλει ένα παραπάνω από τον Έλληνα μεσοεπιθετικό στον τελικό για να γίνει πρώτος σκόρε και στον δεύτερο εγχώριο θεσμό. Επιπλέον, θα επιδιώξει να ανεβάσει την εντυπωσιακή εφετινή επίδοσή του, 38 ματς, 27 γκολ που αποτελεί και ρεκόρ καριέρας, όπως επίσης και ρεκόρ σκοραρίσματος στον ΠΑΟΚ.

Πολλά μάτια «κατασκόπων» θα είναι πάνω του στο ΟΑΚΑ και, με δεδομένο ότι έρχεται και το Μουντιάλ, θέλει να πάει στη Ρωσία σηκώνοντας θετικό «θόρυβο» γύρω από το όνομά του. Επίσης, θέλει να εμπλουτίσει την συλλογή του με ένα ακόμη τρόπαιο. Έχει δύο Πρωταθλήματα (Πολωνία) και τρία Κύπελλα (Ελλάδα, Ελβετία, Πολωνία).

Δεν αποκλείεται, τέλος, το ενδεχόμενο να δοθεί χρόνο σε παίκτες όπως ο Αζεβέδο, η αλήθεια όμως είναι οι πιθανότητες είναι ελάχιστες για να μας δοθεί το δικαίωμα να γράψουμε για τα κίνητρά τους.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ