ΠΑΟΚ

Έμειναν "άσφαιροι" η Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ

Έμειναν "άσφαιροι" η Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε φιλικό που έγινε το Σάββατο η Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ ήρθαν ισόπαλοι με 0-0, σε ένα ματς που δημιουργήθηκαν πολλές φάσεις αλλά "μίλησαν" με τις αποκρούσεις τους οι τερματοφύλακεςΖίβκοβιτς και Μπρκιτς.

Ευκαιρίες υπήρχαν πολλές, όχι όμως και γκολ... Σε ματς που έγινε στα Πηγάδια το Σάββατο, η Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ ήρθαν ισόπαλοι καθώς ο αγώνας έληξε δίχως τέρματα (0-0). Στο πρώτο ημίχρονο δημιουργήθηκαν αρκετές καλές φάσεις για τις δύο ομάδες αλλά οι τερματοφύλακες Ζίβκοβιτς και Μπρκιτς έκαναν πολύ καλές επεμβάσεις στο πρώτο 45λεπτο.

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ (ήταν εξαιρετική η εμφάνισή του και αποτέλεσε σίγουρα "κέρδος" για τους "ασπρόμαυρους" τα όσα έκανε ο Σέρβος στο σαββατιάτικο ματς) "έσωσε" τον "Δικέφαλο" και στο δεύτερο ημίχρονο κατά το οποίο η ακριτική ομάδα ήταν καλύτερη σε σχέση με τους "ασπρόμαυρους".

Το ματς

Στο ξεκίνημα του αγώνα η Ξάνθη έχασε ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν στο 3' μετά από σέντρα του Τριάδη ο Ράνος πετάχτηκε με προβολή στο πρώτο δοκάρι αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Οι γηπεδούχοι πίεζαν και είχαν την κατοχή της μπάλας στο πρώτο 10λεπτο. Ο ΠΑΟΚ στην συνέχεια προσπάθησε να ανεβάσει στροφές και στο 11' ο Ζάιρο έκανε το σουτ όμως η μπάλα κόντραρε και έτσι δεν ανησύχησε ο Ζίβκοβιτς.

Ακυρώθηκε γκολ του Βαρέλα

Ο "Δικέφαλος" κέρδισε κόρνερ στο 14' ωστόσο αυτό πέρασε ανεκμετάλλευτο ενώ στο 15' ο Ζάιρο έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή όμως το πλασέ του ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Ξάνθης. Στο 20' ο Τριάδης έκανε το σουτ και η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Μπρκιτς ενώ στο 28' ο Ορφανίδης έδιωξε σε κόρνερ μετά από σέντρα του Μυστακίδη. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να βρει διαδρόμους ενώ ο βοηθός ακύρωσε γκολ του "Δικεφάλου" (ως οφσάιντ) όταν ο Βαρέλα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από σέντρα του Περέιρα. Ο τελευταίος στο 31' πλάσαρε αλλά δεν βρήκε στόχο (άουτ η μπάλα), σε μια καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ.

Πρωταγωνιστές οι Ζίβκοβιτς και Μπρκιτς και... 0-0 στο ημίχρονο

Οι "ασπρόμαυροι" συνέχισαν να πιέζουν και στο 32' το σουτ του Μπίσεσβαρ έδιωξε ο Ζίβκοβιτς. Νέα καλή στιγμή για τον "Δικέφαλο" υπήρχε στο 34' καθώς μετά από σέντρα του Γιαννούλη, ο Περέιρα από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε και ο Ζίβκοβιτς έκανε εξαιρετική απόκρουση. Στο 38' ήταν η σειρά της Ξάνθης να απειλήσει μετά από σουτ του Μπαξεβανίδη το οποίο έδιωξε ο Μπρκιτς, ο οποίος στο 41' είπε "όχι" με το αριστερό του πόδι μετά από τετ-α-τετ του Νιέτο. Τελικά το ημίχρονο έληξε 0-0 με τους τερματοφύλακες Ζίβκοβιτς και Μπρκιτς να είναι... πρωταγωνιστές λόγω των επεμβάσεων που έκαναν.

Καλό ξεκίνημα και ευκαιρίες για την Ξάνθη στο δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με πολλές αλλαγές για την Ξάνθη (πλέον έπαιζαν οι Ζαρόπουλος, Παπαγεωργίου, Γιουνές, Σολτάνι, Λουσέρο, Χατζητερζόγλου, Γουάλας, Λάζιτς, Ορφανίδης, Λισγάρας και Καμαρά) ενώ σε ό,τι αφορά τον ΠΑΟΚ, ο Κοροβέσης πήρε την θέση του Κάνιας. Ο Λισγάρας στο 51' έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ και έτσι χάθηκε η ευκαιρία για τους γηπεδούχους να κάνουν το 1-0. Στο 52' ο Μπρκιτς μπλόκαρε κεφαλιά του Σολτάνι ενώ ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ στο 55' απέκρουσε τετ-α-τετ του Γιουνές. Στο 59' ο Ζαρόπουλος έδιωξε σουτ του Ζάιρο και ο Γιουνές στο 62' έκανε το σουτ όμως αυτό κατέληξε άουτ. Στο 64' δεν βρήκε στόχο η κεφαλιά του Μυστακίδη ενώ ως το 70' ήταν ανώτερη του ΠΑΟΚ η Ξάνθη.

"Κρατούσε" το... μηδέν ο ΠΑΟΚ με τον Μπρκιτς

Ο Ζάιρο κέρδισε κόρνερ στο 74' (νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα στο 73' ο Δεληγιαννίδης είχε περάσει στην θέση του Μπίσεσβαρ ενώ ο Κουλούρης στο 61' είχε αντικαταστήσει τον Περέιρα). Σε τετ-α-τετ του Γιουνές στο 76', ο Μπρκιτς απέκρουσε με τα πόδια και έτσι... αρνήθηκε ξανά σε παίκτη της Ξάνθης να σκοράρει. Στο 78' στις θέσεις των Ζάιρο, Μαλεζά και Πέλκα μπήκαν οι Ματθαίου, Πούγγουρας και Κυριλλίδης ενώ ως το τέλος του ματς δεν άλλαξε κάτι και το παιχνίδι έληξε δίχως σκορ (0-0).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Η ενδεκάδα της Ξάνθης:Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης, Κώστας, Βασιλακάκης, Ράνος, Ορφανίδης, Φλίσκας και Νιέτο. Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Ζαρόπουλος, Παπαγεωργίου, Γιουνές, Σολτάνι, Λουσέρο, Χατζητερζόγλου, Γουάλας, Λάζιτς, Ορφανίδης, Λισγάρας και Καμαρά

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ:Μπρκιτς, Κίτσιου, Μαλεζάς (78' Πούγγουρας), Βαρέλα, Γιαννούλης, Μπίσεσβαρ (73' Δεληγιαννίδης), Κάνιας (46' Κοροβέσης), Πέλκας (78' Κυριλλίδης), Ζάιρο (78' Ματθαίου), Μυστακίδης και Περέιρα (61' Κουλούρης).

PHOTO CREDIT: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ