Έλληνες μαθητές στο Ροστόφ με τη στήριξη του Ιβάν Σαββίδη

Έλληνες μαθητές στο Ροστόφ με τη στήριξη του Ιβάν Σαββίδη

Φοιτητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κάνουν μαθήματα ρωσικής γλώσσας με την υποστήριξη του φιλανθρωπικού ιδρύματος "Ιβάν Σαββίδης".

Μέσω του φιλανθρωπικού ιδρύματος που φέρει το όνομά του, ο Ιβάν Σαββίδης βοηθά Έλληνες φοιτητές να μάθουν τη ρωσική γλώσσα σε άριστο επίπεδο. Απόδειξη είναι η υποστήριξη του εκπαιδευτικού ταξιδιού οκτώ Ελλήνων φοιτητών στο Ροστόφ.

Αναφέρεται σχετικά στην προσωπική ιστοσελίδα του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ:

"Τον Οκτώβριο οκτώ φοιτητές του τμήματος Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με την υποστήριξη του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος "Ιβάν Σαββίδης", ταξίδεψαν στο Ροστόφ για να παρακολουθήσουν μαθήματα του προγράμματος επιπρόσθετης διδασκαλίας στη ρωσική γλώσσα, στο τμήμα Φιλολογίας, Δημοσιογραφίας και Διαπολιτιστικής Επικοινωνίας του Νότιου Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου.

Στην Ελλάδα είναι αναγκαία η γνώση ρωσικής γλώσσας και απαιτείται σε αρκετές θέσεις εργασίας, όμως λίγοι είναι αυτοί που την κατέχουν σε υψηλό επίπεδο. Αρκετοί από τους φοιτητές που ταξίδεψαν στο Ροστόφ εργάζονται ήδη ως μεταφραστές, και αυτό το πρόγραμμα είναι η ιδανική ευκαιρία να ενδυναμώσουν και να αναπτύξουν περαιτέρω τις γνώσεις τους, καθώς τα μαθήματα διεξάγονται αποκλειστικά στη ρωσική γλώσσα. Τα μαθήματα θα διαρκέσουν ένα μήνα, και μετά την ολοκλήρωσή τους οι φοιτητές θα λάβουν ένα δίπλωμα ως βεβαίωση παρακολούθησης του προγράμματος.

Τόσο οι καθηγητές όσο και οι φοιτητές του τμήματος Φιλολογίας του Νότιου Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου βοηθάνε τους φοιτητές από την Αθήνα να ενσωματωθούν ομαλά στο νέο τους γλωσσικό ακαδημαϊκό περιβάλλον. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε όχι μόνο να προσφέρει θεωρητικές γνώσεις αλλά και να επιτρέπει στους φοιτητές να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην πράξη και να έρθουν σε επαφή με τον σύγχρονο ρωσικό πολιτισμό. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους οι φοιτητές πρόλαβαν να παρακολουθήσουν ταινίες του κλασικού ρωσικού κινηματογράφου, θεατρικές παραστάσεις καθώς και να επισκεφτούν τα αξιοθέατα του Ροστόφ και της περιφέρειας.

"Είναι πολύ ενδιαφέρον να ακούμε τη ρωσική γλώσσα στο φυσικό της περιβάλλον. Παρακολουθήσαμε την παράσταση "Τίχι Ντον" ("Ο ήρεμος Ντον") και μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση οι διάλεκτοι" μοιράστηκε τις εντυπώσεις της η Ιωάννα-Μαρία Χυτήρη. "Τα μαθήματα είναι πάρα πολύ ενδιαφέροντα. Οι καθηγητές είναι πολύ καλοί και έχουν μεγάλη υπομονή. Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορούμε να μιλάμε και έτσι κάνουμε πολύ καλή πρακτική" πρόσθεσε.

Οι φοιτητές από την Αθήνα γνώρισαν και τους εκπροσώπους του ελληνικού πολιτισμού στο Ροστόφ. Επισκέφτηκαν τα γραφεία του Συλλόγου Ελλήνων του Ροστόφ στον Ντον "Τάναϊς" καθώς και τον Ελληνικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Επιπλέον, συνάντησαν και τους φοιτητές που διδάσκονται την ελληνική γλώσσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Ροστόφ.

"Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που οι φοιτητές της Ρωσίας εκφράζουν την επιθυμία να διδαχθούν τη νεοελληνική γλώσσα. Είχαμε μάλιστα την ευκαιρία να τους κάνουμε μερικά μαθήματα" είπε ο φοιτητής Αδαμάντιος Παπαδόπουλος. "Ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο που είδαμε πόσο καλά ξέρουν να χορεύουν εδώ συρτάκι" πρόσθεσε.

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα "Ιβάν Σαββίδης", εδώ και πολλά χρόνια, δραστηριοποιείται ενεργά στο πεδίο της ανάπτυξης της ρωσικής γλώσσας στην Ελλάδα. Από το 2015, με την υποστήριξη του Ιδρύματος, λειτουργεί το τμήμα Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου σπουδάζουν περισσότεροι από 400 φοιτητές. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε η Έδρα Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού".

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Έθνος της Κυριακής: Μακεδονικό έθνος δεν υπήρξε ποτέ

Μη χάσετε την αποκλειστική συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Έθνος της Κυριακής, που θα συζητηθεί: Ανοίγει τα χαρτιά του για το θέμα των Σκοπίων και περιγράφει την ονομασία που θα δεχόταν η ελληνική κυβέρνηση

Τι πίνει ένας barman όταν βγαίνει για ποτό

Μιλήσαμε με bartenders για να δούμε τι αγαπάνε, τι προσέχουν και κυρίως τι πίνουν όταν βρίσκονται από την άλλη μεριά της μπάρας.

Το 'καυτό' αγγελάκι που βγάζει 70.000 δολάρια για κάθε ανάρτηση στο Instagram

Η 29χρονη Νοτιοαφρικανή είναι μια περήφανη μητέρα, ακτιβίστρια κατά του AIDS και celebrity στα κοινωνικά δίκτυα

3 ταινίες και 5 σειρές για το ΣΚ σου

Όλες οι ταινίες και σειρές που αξίζει να τσεκάρεις αυτό το σαββατοκύριακο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Ειδικό αφιέρωμα για το Bitcoin στην Ημερησία

Το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής κυκλοφορεί στις 14 Ιανουαρίου με συνολικά επτά πλούσια ένθετα για ολόκληρη την οικογένεια και ειδικό αφιέρωμα για το bitcoin

Ο γ' τόμος της "Εγκυκλοπαίδειας του Κρασιού" με τη σφραγίδα της LAROUSSE

Μη χάσετε στο "Εθνος της Κυριακής" που κυλοφορεί στις 21/01 τον τρίτο και τελευταίο τόμο από την "Εγκυκλοπαίδεια του Κρασιού"

Κερδίστε προσκλήσεις για το "Δον Παναγιώτης" και "Όταν σβήνουν τα φώτα"

Το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής σας δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις δημοφιλέστερες μουσικές και θεατρικές παραστάσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24