ΠΑΟΚ

Εξωτερικό, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ: Οι τρεις δρόμοι του Τζαβέλλα

Εξωτερικό, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ: Οι τρεις δρόμοι του Τζαβέλλα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε διαδικασία λύσης συμβολαίου βρίσκεται ο Γιώργος Τζαβέλλας, του οποίου προτεραιότητα αποτελεί η εύρεση ομάδας στο εξωτερικό. Η "βοήθεια" του ΠΑΟΚ, η άποψη Ουζουνίδη - Λυμπερόπουλου και ο παράγων Μελισσανίδης.

Βρέθηκε πρόσφατα κώδικας επικοινωνίας μεταξύ του Γιώργου Τζαβέλλα και του ΠΑΟΚ. Σε ανώτατο επίπεδο ασφαλώς, ούτε με τον Βλάνταν Ίβιτς, ούτε με τον Λούμπος Μίχελ. Μετά από αρκετό καιρό ομάδα και παίκτης βρήκαν κοινή συνισταμένη ως προς το ποσό της αποζημίωσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν δώσει και τα χέρια. Ομως αν ο διεθνής παίκτης βρει την ομάδα και το πρωτάθλημα που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του, θα πάρει πιθανότατα ως αποζημίωση την αμοιβή 1,5 έτους και θα αποχωρήσει.

Ποιος είναι ο στόχος του Τζαβέλλα; Να παίξει σε προηγμένο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία. Πιθανότατα, όμως, δεν θα πει όχι σε μια πρόταση από τη... Ρωσία επί παραδείγματι. Ισως, μάλιστα, να τον βοηθήσει και ο ΠΑΟΚ προς αυτή την κατεύθυνση. Με τις “άκρες” του Ιβάν Σαββίδη ή κάποιων συνεργατών του. Ήδη οι εκπρόσωποί του κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση με στόχο να βρουν την κατάλληλη προσφορά. Όμως το χρονικό όριο δεν είναι απεριόριστο... Αν εντός των επόμενων 10 - 15 ημερών δεν βρεθεί αυτό που θέλει ο παίκτης, ουδείς μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει.

ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΚΑΙ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟ

Από την εγχώρια αγορά δύο είναι οι ομάδες στις οποίες έχει συζητηθεί το όνομα του 30χρονου παίκτη. Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Βασική προϋπόθεση για να κάνουν την κίνησή τους αν το πάρουν απόφαση είναι η λύση του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ. Εν συνεχεία, ενδέχεται αμφότερες να καταθέσουν την πρότασή τους και ουδείς αποκλείει το ενδεχόμενο να έχουν ήδη κάνει ανεπίσημη συζήτηση με τους μάνατζέρς του, προκειμένου να διερευνήσουν τις προθέσεις του.

Στον Παναθηναϊκό “κουμπώνει” από... άπειρες πλευρές. Ως αριστερός μπακ (Χουλτ, Χουχούμης). Ως αριστερός στόπερ (ουδείς αριστεροπόδαρος μετά τον παροπλισμένο πλέον Ιβανόφ). Ως Έλληνας και μάλιστα διεθνής (Κουτρουμπής ο μοναδικός με... μία κλήση στην εθνική ομάδα). Ως Ελληνας, διεθνής και με ισχυρή προσωπικότητα (δεν διαθέτει πολλούς γενικώς το Τριφύλλι). Ακόμη – ακόμη και ως... οπαδός του Παναθηναϊκού (ναι, και της Δόξας Βύρωνα βεβαίως), όταν ήταν πιτσιρικάς.

Ίσως το σημαντικότερο: αρέσει και στον Νίκο Λυμπερόπουλο και στον Μαρίνο Ουζουνίδη. Θα τον ήθελαν. Αν θα τον πάρουν; Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Και από τον παίκτη και από το μπάτζετ του Τριφυλλιού. Πάντως ο “θόρυβος” για την “ατίθαση” κατά πολλούς συμπεριφορά του δεν αποτελεί πρόβλημα για τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού.

Ο ΠΑΡΑΓΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΚΑΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΕΚ

Αν ταιριάζει και στην ΑΕΚ; Βεβαίως! Ο Λέσκοτ... τελείωσε, ο Τσιγκρίνσκι αντιμετωπίζει μυϊκά προβλήματα, αποκτήθηκε ο Βράνιες, ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος για τη σταδιοδρομία των Κολοβέτσιου - Λαμπρόπουλου. Επιπρόσθετα, η ΑΕΚ αναζητεί εδώ και καιρό βασικό αριστερό μπακ αντί του Ντίντακ, σταθερά εξετάζει αξιόλογες περιπτώσεις Ελλήνων παικτών και το όνομα του Τζαβέλλα έχει συζητηθεί. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, άλλωστε, έχει ιδιαίτερη “αδυναμία” στις μεταγραφές Ελλήνων. Όλοι θυμούνται πέρυσι τι έγινε με τον Τάσο Μπακασέτα και μάλλον δεν είναι συμπτωματικό ότι οι δυο ακριβότερες μεταγραφές της Ένωσης επί των ημερών του στην δεύτερη θητεία του είναι ο Βασίλης Μπάρκας από τον Ατρόμητο και ο Πέτρος Μάνταλος από την Ξάνθη.

Αν τον θελήσει τον Τζαβέλλα στην περίπτωση που μείνει ελεύθερος, δεν θα... ζητήσει την άδεια κανενός (προπονητή ή τεχνικού διευθυντή)! Θα τον φιλοξενήσει στο κότερο όπως τους προαναφερόμενους (και παλαιότερα τον Λυμπερόπουλο, τον Οκκά και πολλούς άλλους...) και θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την υπογραφή του. Το ζητούμενο είναι αν θα το... πάρει απόφαση ο ηγέτης της ΑΕΚ. Πάντως, “μετράει” και την προσωπικότητα ο “Τίγρης”, εκτός όλων των άλλων. Και δεν είναι από εκείνους που... απορρίπτουν εύκολα παίκτες με ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία, όπως είχε φανεί και στην περίπτωση του MVP της περυσινής κατάκτησης Κυπέλλου, Ράφικ Τζιμπούρ...

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ