ΠΑΟΚ

Εκδήλωση στην Ν. Υόρκη για τον ΠΑΟΚ

Εκδήλωση στην Ν. Υόρκη για τον ΠΑΟΚ

Στις ΗΠΑ γιόρτασαν την συμπλήρωση των 90 ετών του ΠΑΟΚ. Τι αναφέρει η ασπρόμαυρη ΠΑΕ για την εκδήλωση.

Στην εκδήλωση που έγινε στην Ν. Υόρκη για την επέτειο των 90 ετών του ΠΑΟΚ αναφέρεται η ασπρόμαυρη ΠΑΕ. Αναλυτικά:

"Λίγες μέρες πριν, ο Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ της Νέας Υόρκης που τον τελευταίο ένα χρόνο άναψε και πάλι την ασπρόμαυρη σπίθα στο Μεγάλο Μήλο, πραγματοποίησε τη τη δική του εκδήλωση για τον εορτασμό των 90 χρόνων ιστορίας του συλλόγου.

Μπορεί η καρδιά του Δικέφαλου Αετού να χτυπάει στην Θεσσαλονίκη και ως φυσικό η φαντασμαγορική γιορτή γενεθλίων να έγινε εκεί, αλλά αυτός ο ασπρόμαυρος Δικέφαλος έχει μεγάλες φτερούγες και η τελευταία πτήση του τον μετέφερε 8.000 χιλιόμετρα προς την Δύση, ως την υπεραντλαντική και μεγαλοπρεπή Νέα Υόρκη. Μέγαρο Μουσικής λοιπόν από την μία και Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού από την άλλη. Η σκηνή του Μεγάρου από την μια και τα σκηνικά του Γιοι και Κόρες του Γιάννη Καλαβριανού από την άλλη. Αυτό είναι το έργο του Θεσσαλονικιού συγγραφέα που πρόσφατα παίζεται στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού της Νέας Υόρκης (σε σκηνοθεσία της επίσης Θεσσαλονικιάς Λητώς Τριανταφυλλίδου) κα εκεί που φυσιολογικά επέλεξε ο Σύνδεσμος Φίλων του ΠΑΟΚ για να γιορτάσει τα 90 χρόνια του αγαπημένου του ΠΑΟΚ. Στο κέντρο της Αστόριας λοιπόν, εκεί που χτυπάει η καρδιά του Ελληνισμού στην Νέα Υόρκη ο Σύνδεσμος Φίλων του ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης υποδέχτηκε τον Κυριάκο Γιαντσίδη, εκπρόσωπο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που άνοιξε και επίσημα την εκδήλωση με τον χαιρετισμό του.

Λίγα λεπτά πριν, η συντονιστική επιτροπή του Συνδέσμου που απαρτίζεται από την Ανατολή Μάστορα, την Ολυμπία Ιγνατιάδη, τον Αλέξανδρο Βλάχο και Κώστα Ευκαρπίδη καλωσόρισε τους φίλους της ομάδας στην αίθουσα θεάτρου και προβολών του Κέντρου. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με διάλεξη που εστιάστηκε στον ρόλο του ΠΑΟΚ όχι μόνο ως αθλητική, αλλά προπάντων ως κοινωνικοπολιτική πυξίδα από τον διακεκριμένο ιστορικό Αλέξανδρο Κιτροέφ. Το βιβλίο “The Journey” της Μαρίας Ηλιού που επιμελήθηκε ο Αλέξανδρος Κιτροέφ ήταν ένα από τα δύο βιβλία που χάρισε ο Σύνδεσμος στον μεγαλομέτοχο Ιβάν Σαββίδη όταν αυτός επισκέφτηκε την Νέα Υόρκη τον περασμένο Μάρτιο. Ο κύριος Σαββίδης είχε τότε βραβευτεί για την σημαντική του προσφορά στον Ποντιακό Ελληνισμό από τον Σύλλογο Ποντίων Νέας Υόρκης Κομνηνοί. Ενδιαφέρον στοιχείο ήταν ότι υπήρξαν στιγμές κατά την διάλεξη όπου οι φίλου του ΠΑΟΚ απεύθυναν άμεσες ερωτήσεις (και εύστοχα σχόλια) προς τον ακαδημαϊκό, οι περισσότερες σχετικές με το βρώμικο και ανήθικο κατεστημένο στο σημερινό ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εκδήλωση στην Ν. Υόρκη για τον ΠΑΟΚ

Μετά την διάλεξη υπήρξε μια όμορφη έκπληξη για το κοινό, ο Μακ, ο Αθανασιάδης και ο Μαλεζάς γέμισαν την οθόνη του Κέντρου με τους θερμούς χαιρετισμούς τους προς τον Σύνδεσμο. Οι παραβρισκόμενοι ζήτησαν να προβληθούν ξανά οι χαιρετισμοί για να τους γράψουν με τα κινητά τους, η δίψα, η αγάπη και η περηφάνια του ΠΑΟΚκτσή σε όλο το μεγαλείο της. Ακολούθησε η προβολή της ταινίας ΠΑΟΚ μια ζωη, παραγωγής των βετεράνων του ΠΑΟΚ. Κατά την διάρκεια της ταινίας πολλοί ήταν αυτοί που αναπόλησαν τις δικές τους ιδιαίτερες στιγμές που τους συνδέουν έντονα με την ομάδα κατά την διάρκεια των επιτυχιών αλλά και άλλων σημαντικών στιγμών των τελευταίων δεκαετιών στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση όπου οι φίλοι του ΠΑΟΚ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις μεταξύ τους, αλλά και με τον υπεύθυνο των Συνδέσμων Κυριάκο Γιαντσίδη ο οποίος με την σοβαρότητα, νηφαλιότητα, αλλά και αμεσότητα που τον χαρακτηρίζει έδωσε μια γεύση από την σημερινή πραγματικότητα του ΠΑΟΚ και έφερε πιο κοντά τους φίλους με την ομάδα, τα 8.000 χιλιόμετρα έγιναν μερικά μέτρα. Ήταν μια υπέροχη ασπρόμαυρη μέρα στη Νέα Υόρκη, γεμάτη περηφάνια, λησμονιά, αναρώτηση, εκμάθηση, αλλά προπάντων αξιοπρέπεια".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ