ΠΑΟΚ

Είχε ρυθμό, "κέρδισε" παίκτες ο ΠΑΟΚ

Είχε ρυθμό, "κέρδισε" παίκτες ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Skoda Ξάνθης με 2-1 σε φιλικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (14/8) στην Τούμπα. Σκόρερ χρίστηκαν ο Ονουάτσι στο 49', ο Γεωργιάδης στο 71' και ο νεαρός Δεληγιαννίδης στο 87'.

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε γρήγορος, με άκρως επιθετικές τάσεις στον φιλικό αγώνα κόντρα στην Ξάνθη (2-1) και "κέρδισε" παίκτες εν όψει της συνέχειας, όπως τον Λόρενς, τον Σταφυλίδη που επανήλθε και τον νεαρό Δεληγιαννίδη που σκόραρε στο 87'.

Ο "Δικέφαλος", αρχικά, ισοφάρισε με τον Γεωργιάδη στο 71' το γκολ που πέτυχε ο Ονουάτσι στο 49'. Ντεμπούτο του Λόρενς με την φανέλα των "ασπρόμαυρων"

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Φωτάκη δεξιά στο 4-4-2 και τον Γεωργιάδη να πλαισιώνει τον Γιάννου στην γραμμή κρούσης. Ο "Δικέφαλος" είχε ρυθμό, δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία της Ξάνθης, όμως, παρουσίασε και πάλι κάποια αμυντικά κενά, τα οποία επέτρεπαν στους παίκτες των φιλοξενουμένων να βγαίνουν με αξιώσεις στην επίθεση.

Ο Γιώργος Δώνης, πάντως, κέρδισε παίκτες εν όψει της συνέχειας, όπως ο Λόρενς που έδειξε έτοιμος, ο Σταφυλίδης που επανέκαμψε μετά τον τραυματισμό του και ο Δεληγιαννίδης που σημείωσε ένα γκολ.

Γρήγορος ρυθμός

Η Ξάνθη ήταν αυτή που ανησύχησε πρώτη τον ΠΑΟΚ, όταν στο 5' μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Γκλέισον η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Γλύκου, ενώ στο 7' ο Μαρκόφσκι έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά αστόχησε για λίγο.

Στο 10' ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να απειλήσει. Ο Φωτάκης βρήκε τον Γεωργιάδη μέσα στην περιοχή, ο νεαρός μεσοεπιθετικός ξεμαρκαρίστηκε, όμως, το πλασέ του έφυγε άουτ. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 14', ο Κωνσταντινίδης προωθήθηκε και με σέντρα σουτ που επιχείρησε λίγο έλειψε να παραβιάσει την εστία του Λόντικιν.

Ο Ρομπέρ στο 18', ωστόσο, ήταν αυτός που έχασε την καλύτερη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ έως εκείνη την στιγμή. Ο Γεωργιάδης σέντραρε, ο Γάλλος πλάσαρε ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Λόντικιν ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.

Στο 20' η Ξάνθη σκόραρε, όμως, το γκολ ακυρώθηκε, αφού ο Πλατέλλας υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ, ενώ στο 22' ο Ρομπέρ έκανε την σέντρα, ο Φωτάκης εξ' επαφής δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, αλλά και αυτή η φάση ήταν ως μη γενόμενη, καθώς ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι του.

Στο 27' ο Ονουάτσι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, όμως, το πλασέ του ήταν κάκιστο, ενώ στο 30' ο Γεωργιάδης έβγαλε τον Γιάννου μόνο απέναντι από τον Λόντικιν, αλλά ο επιθετικός του "Δικεφάλου έκανε το κάτι παραπάνω, κλείστηκε και δεν κατάφερε να απειλήσει.

Ο Γλύκος στο 32' έσωσε τον ΠΑΟΚ, όταν απέκρουσε εντυπωσιακά μακρινό σουτ του Βασιλακάκη. Στο 36' ο Φλίσκας έκανε λάθος, επωφελήθηκε ο Γεωργιάδης, ο οποίος έβαλε δύσκολα στον Λόντικιν με φαλτσαριστό σουτ, όμως, ο πορτιέρο της Ξάνθης κατάφερε τελικά να παραχωρήσει κόρνερ.

Η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου σημειώθηκε στο 42'. Ο Γεωργιάδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Κουμάλο πήδηξε πιο ψηλά από όλους, έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο μπλόκαρε ενστικτωδώς ο Λόντικιν.

Ανακάτεψε την τράπουλα ο Δώνης

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ στο 57' τοποθέτησε τον Λόρενς στα δεξιά της επίθεσης και λίγο αργότερα τον Πόποβιτς ως παρτενέρ του Γιάννου στην επίθεση.

Η πρώτη καλή φάση στο δεύτερο ημίχρονο άνηκε την Ξάνθη. Μετά από προσωπική ενέργεια ο Μαρσελίνιο βρέθηκε απέναντι από τον Γλύκο, αλλά το πλασέ του πέρασε μόλις άουτ. Ότι δεν κατάφερε ο Μαρσελίνιο το έκανε πράξη στο 49' ο Ονουάτσι, ο οποίος με δυνατό σουτ εκτός περιοχής δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γιακουμή ανοίγοντας το σκορ.

Μετά το γκολ ο ΠΑΟΚ έγινε ακόμη πιο επιθετικός. Ο Ετο στο 50' σούταρε από το ύψος της περιοχής, όμως, ο Λόντικιν απέκρουσε με το γόνατο. Στο 52' ο Γεωργιάδης γύρισε μέσα στην περιοχή, αλλά ο Γιάννου για λίγο δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή και στο 53' ο Κάτσε δοκίμασε το πόδι του, όμως, η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι.

Ένα λεπτό πιο μετά ο Γιάννου κέρδισε την μπάλα, επιχείρησε να "κρεμάσει" τον Λόντικιν, αλλά ο γκολκίπερ της Ξάνθης μπλόκαρε.

Στο 57' ο Λόρενς πήρε την θέση του Παναγιωτούδη πραγματοποιώντας την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο Ιρλανδός έπαιξε στα δεξιά της επίθεσης και Φωτάκης "μετακόμισε" στον χώρο των κεντρικών χαφ.

Ο Γιάννου στο 61' από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει, ενώ στο 65' ήταν η σειρά του Γεωργιάδη μετά από κούρσα και σέντρα του Ετο να απειλήσει από κοντά.

Στο 71', ωστόσο, ο Γεωργιάδης μετά από φάση διαρκείας σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, αφήνοντας άγαλμα τον Λυμπερόπουλο και γράφοντας το 1-1 και στο 87' ο νεαρός Δεληγιαννίδης χάρισε στον ΠΑΟΚ τη νίκη με κοντική κεφαλιά.

ΠΑΟΚ: Γλύκος (46' Γιακουμής), Σταφυλίδης (46' Λίνο), Γεωργιάδης (74' Δεληγιαννίδης), Παναγιωτούδης (57' Λόρενς), Ρομπέρ (64' Πόποβιτς), Φωτάκης (64' Κίτσιου), Κάτσε, Κωνσταντινίδης (46' Ετο), Κουμάλο, Ιντζίδης (57' Στάμου), Γιάννου.

Skoda Ξάνθη: Λόντικιν (64' Λυμπερόπουλος), Μπαξεβανίδης, Γκλέισον (46' Γούτας), Μαρκόφσκι (67' Αλτιπαρμακόφσκι), Μαρσελίνιο (84' Τορομανίδης), Βασιλακάκης (84' Τριάδης), Πλατέλλας (78' Κούτεβ), Φλίσκας, Κομεσίδης, Ντάνι (78' Γκακολάρι), Ονουάτσι (67' Ράνος).

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ