"Δυναμώνει" ο όμιλος Agrocom του Ιβάν Σαββίδη

"Δυναμώνει" ο όμιλος Agrocom του Ιβάν Σαββίδη

Στα 850.000.000 ευρώ έφθασαν τα έσοδα του ομίλου Agrocom το 2016. Σημαντική ημερίδα στο Ευρωκοινοβούλιο με την υποστήριξη του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος "Ιβάν Σαββίδης". "Έστειλε" την Γενοκτονία των Ποντίων στην Ευρωβουλή

Ακόμη πιο ισχυρός γίνεται ο όμιλος Agrocom του Ιβάν Σαββίδη. Κατέλαβε την 141η θέση μεταξύ όλων των εταιριών της Ρωσίας, με βάση τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων του για το 2016, στη λίστα που δημοσιεύει το οικονομικό περιοδικό Forbes. Τα έσοδα όλων των επιχειρήσεων του Ομίλου για το 2016 ανήλθαν σε 57,6 δις ρούβλια (850.000.000 ευρώ).

Η λίστα των "200 μεγαλύτερων ιδιωτικών εταιρειών της Ρωσίας" καταρτίζεται κάθε χρόνο. Περιλαμβάνει εταιρείες της Ρωσίας από διάφορους τομείς της οικονομίας, το μερίδιο του κράτους στα έσοδα των οποίων δεν υπερβαίνει το 50%. Κατατάσσονται ανάλογα με τα ετήσια έσοδα τους.

Η μητρική εταιρία του Ομίλου ιδρύθηκε από τον Ιβάν Σαββίδη το 2004. Σήμερα, η Agrocom κατέχει περιουσιακά στοιχεία στον κλάδο του καπνού και των τροφίμων, της γεωργίας και του λιανικού εμπορίου. Ο Όμιλος περιλαμβάνει περισσότερες από 60 επιχειρήσεις, με προσωπικό άνω των 15,7 χιλιάδων ατόμων.

Ο Ιβάν Σαββίδης "έστειλε" την Γενοκτονία των Ποντίων στην Ευρωβουλή

Στις 17 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (ΟΣΕΠΕ) και με την υποστήριξη του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος "Ιβάν Σαββίδης", διοργανώθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο ημερίδα με θέμα: «Άυλη μνημειακή και χριστιανική πολιτιστική κληρονομιά στην Τουρκία σήμερα»

Η ημερίδα διοργανώθηκε σε κεντρική αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου παρουσία ευρωβουλευτών και του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και μέλους της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Γερμανίας Ράινερ Βίλαντ, εκπροσώπων κοινοτήτων Αρμενίων και Ασσυρίων, καθώς και εκπροσώπων ποντιακών συλλόγων από την Ευρώπη.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης στο ζήτημα της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των Ελλήνων στην Τουρκία, η οποία πρέπει να προστατεύεται σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες και τον καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ.

Στην ημερίδα παρουσίασαν τις εισηγήσεις τους ιστορικοί, ειδικοί στον τομέα του διεθνούς δικαίου και των θρησκευτικών ζητημάτων, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις πολιτιστικές συνέπειες της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής και τις μελλοντικές προκλήσεις, στην κατάσταση των άυλων πολιτιστικών αξιών του Ελληνισμού και στους τόπους προσευχής των χριστιανών στη σύγχρονη Τουρκία:

- Otmar Oehring, δρ Πολιτικών Επιστημών, Συντονιστής της Επιτροπής Διεθνούς Θρησκευτικού Διαλόγου του κόμματος «Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Γερμανίας».

- Claudio Monge, θεολόγος, δομινικανός πάστορας, πρόεδρος της Ένωσης Θρησκειών της Τουρκίας και του Κέντρου Διεθνούς Διαθρησκευτικού Διαλόγου στην Κωνσταντινούπολη.

- Δημήτριος Α. Κούρτης, καθηγητής διεθνούς δικαίου του ΑΠΘ.

- Θεοδόσης Κυριακίδης, δρ Σύγχρονης Ιστορίας, επιστημονικός συνεργάτης της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ.

Photo Credits: Eurokinissi

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Tσίπρας στο Έθνος της Κυριακής: Ο Καμμένος δε θα γίνει Σαμαράς

Μη χάσετε την αποκλειστική συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Έθνος της Κυριακής, που θα συζητηθεί: Περιγράφει το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για το Σκοπιανό, αναφέρει ότι το μείζον θέμα είναι ο αλυτρωτισμός και απαντά για τη στάση του κυβερνητικού του εταίρου

Χορεύοντας με τις Ελληνίδες MILF

Το φετινό ρόστερ του Dancing with the Stars μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους.

'Μαύρη' πρώτη επέτειος για Τραμπ: Μεγάλο πλήγμα η αναστολή λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους

Τα πρώτα 'γενέθλια' της διακυβέρνησης Τραμπ έκρυβαν μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη για τον Αμερικανό πρόεδρο, με τις ΗΠΑ να "παραλύουν" και τον ίδιο να δέχεται τα "βέλη" εχθρών και φίλων

Τι πίνει ένας barman όταν βγαίνει για ποτό

Μιλήσαμε με bartenders για να δούμε τι αγαπάνε, τι προσέχουν και κυρίως τι πίνουν όταν βρίσκονται από την άλλη μεριά της μπάρας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Το 6ο τεύχος του Ερίκ Καστέλ

Ο θρυλικός Ερίκ Καστέλ επέστρεψε στην Ελλάδα! Μην χάσετε αυτή την Κυριακή 21/1 με το "Eθνος της Κυριακής" το 6ο τεύχος με τον τίτλο "Το μυστικό του Παμπλίτο".

Ειδικό αφιέρωμα για το Bitcoin στην Ημερησία

Το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής κυκλοφορεί στις 14 Ιανουαρίου με συνολικά επτά πλούσια ένθετα για ολόκληρη την οικογένεια και ειδικό αφιέρωμα για το bitcoin

Ο γ' τόμος της "Εγκυκλοπαίδειας του Κρασιού" με τη σφραγίδα της LAROUSSE

Μη χάσετε στο "Εθνος της Κυριακής" που κυλοφορεί στις 21/01 τον τρίτο και τελευταίο τόμο από την "Εγκυκλοπαίδεια του Κρασιού"

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24