ΠΑΟΚ

Δώνης: "Δεδομένη η ποιότητα του Γκαρσία"

Δώνης: "Δεδομένη η ποιότητα του Γκαρσία"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Δώνης στάθηκε στην παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία και την ψυχολογία που παίρνει ο Σαλπιγγίδης με τα γκολ που σημείωσε κόντρα στην Κέρκυρα

Ο Γιώργος Δώνης στην συνέντευξη Τύπου στάθηκε στην παρουσία του Γκαρσία και την ψυχολογία που παίρνει ο Σαλπιγγίδης με τα γκολ που σημείωσε κόντρα στην Κέρκυρα.

" Μέχρι το 60' είχαμε καλές πολλές φάσεις και καλό ρυθμό, πιστεύω ότι το πιο πιθανό είναι πως στην συνέχεια χαλαρώσαμε με συνέπεια να δώσουμε κάποια πράγματα στον αντίπαλο. Πάντως το καλό διάστημα ήταν μεγαλύτερο και φτάσαμε σε άνετη νίκη. Είχαμε ευκαιρίες για να φτάσουμε και σε μεγαλύτερο σκορ αν ήμασταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια. Ίσως τα απανωτά παιχνίδια να λειτουργούν ανασταλτικά στην λειτουργία των δύο ημιχρόνων", είπε αρχικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ και πρόσθεσε για την θέση που παίζει ο Λόρενς:

" Είναι προτιμότερο να είναι γεμάτη η περιοχή. Ιδίως ο Λόρενς ως ακραίος χαφ μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή κι εμείς μπορούμε να βγάλουμε τους μπακ από πίσω. Θέλουμε γεμάτη περιοχή, ενώ όταν ο Λόρενς είναι δεύτερος επιθετικός μας διευκολύνει απέναντι σε κλειστές άμυνες".

Για το ότι το καλό διάστημα του ΠΑΟΚ συνέπεσε με την παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία: " Η ποιότητα του είναι δεδομένη, μακάρι να είναι σε νορμάλ κατάσταση όπως πέρσι γιατί σε παιχνίδια που έχουμε εμείς την μπάλα στα πόδια θέλουμε την προσωπικότητα και την ποιότητα του Γκαρσία".

Για την παρουσία του κόσμου που δεν ήταν μαζική: " Εγώ θεωρώ ότι είναι γενικό το φαινόμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν συμβαίνει μόνο το δικό μας γήπεδο. Δείτε και τον Ολυμπιακό που παίζει Ευρώπη και δεν είναι γεμάτο το γήπεδό του. Είναι ένα φαινόμενο πιο πολύ κοινωνικό και όχι αν τραβάει η ομάδα ή όχι. Γιατί αν το δούμε ρεαλιστικά είμαστε μία ομάδα που είμαστε μέσα στους στόχους μας. Όταν κάποιος δεν έχει οικονομικό πρόβλημα πρέπει να είναι πάντα δίπλα στην ομάδα του".

Για τα γκολ του Σαλπιγγίδη: " Οι επιθετικοί είναι σημαντικό να σημειώνουν γκολ, γιατί τους βοηθάει ψυχολογικά. Το σημαντικό είναι να συμμετέχουν πολλοί παίκτες στο γκολ. Ακόμη και στο γκολ που ακυρώθηκε είδαμε μία προσπάθεια που συμμετείχαν πολλοί ποδοσφαιριστές. Για τον Σαλπιγγίδη ειδικότερα τα δύο γκολ θα τον βοηθήσουν ψυχολογικά, είναι σημαντικό αυτό γατί έρχονται δύσκολα ματς".

Για τα επόμενα ματς: " Βασικό είναι να μην κοιτάς μακριά, πόσα ματς είναι εκτός και πόσα εντός. Πρέπει να κοιτάς το επόμενο παιχνίδι που είναι με τον Λεβαδειακό. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε ούτε για πέντε λεπτά, γιατί στο Κύπελλο αρκούν για να μείνει μία ομάδα εκτός. Δεν πρέπει να είμαστε καλοί μόνο όταν έχουμε την μπάλα στα πόδια, αλλά και όταν δεν την έχουμε γιατί είναι ένα κομμάτι που δεν το προσέχουμε, ιδιαίτερα στην έδρα μας".

Για το ροτέισον στο δεξί άκρο της άμυνας: " Ήμουν ξεκάθαρος, κοιτάμε μέχρι το καλοκαίρι να δώσουμε χρόνο συμμετοχής στους δύο πιο νεαρούς παίκτες μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν χρειάζεται ο Ετο δεν θα παίξει. Στο ΟΑΚΑ το παιχνίδι πήγε στην δύναμη και σε αυτό το κομμάτι ο Ετο είναι καλύτερος, γι' αυτό και επιλέχθηκε. Κοιτάξαμε και την πορεία των παιχνιδιών που έχουμε".

Για το βίντεο με τους 12 τρόπους ανάπτυξης του ΠΑΟΚ: " Ρωτήστε τον υπεύθυνο Τύπου. Οι παίκτες βλέπουν κάθε εβδομάδα βίντεο, ανάλυση του προηγούμενου παιχνιδιού. Εμένα γιατί να με καλύψει το βίντεο; Εμένα με καλύπτει τι δουλειά κάνω στην προπόνηση με τους παίκτες μου. Όλοι όσοι εκτελούμε έναν ρόλο στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να μπορούμε να αξιολογούμε σωστά αυτό που βλέπουμε.

Θεωρώ ότι όλοι όσοι είναι κοντά στο ποδόσφαιρο πρέπει να ενημερώνονται και να καταλαβαίνουν. Εμένα όποια ερώτηση και να μου κάνετε θα σας απαντήσω ποδοσφαιρικά για να σας βοηθήσω, για να κάνετε στη συνέχεια σωστή κριτική, είτε είναι σκληρή, είτε όχι.

Νομίζω ότι αυτό είναι πως το μεταφράζει ο καθένας. Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι όπως δεν πρέπει να παραξενεύει κανέναν που προβάλλονται και πολλές προπονήσεις και ασκησιολόγιο, γιατί υπάρχουν και κάποια πράγματα που ίσως δεν θα έπρεπε να επιτρέπω να βγαίνουν προς τα έξω, αλλά δεν είμαι αυτής της φιλοσοφίας, έτσι δεν θα πρέπει να παραξενεύει και το βίντεο με τις 12 φάσεις.

Έτσι, άλλωστε, μπορούν οι φιλαθλοί μας να βλέπουν τι γίνεται στις προπονήσεις, ενώ σιγά σιγά θα δημιουργηθεί και κανάλι της ομάδας".

Για την ανανέωση του συμβολαίου του Λίνο: " Δεν με ενδιαφέρει τι λέγεται, θέλω συγκεκριμένη ερώτηση. Φυσικά και ο προγραμματισμός της ομάδας θα γίνει νωρίτερα και ήδη υπάρχουν κάποιες σκέψεις για τα συμβόλαια που τελειώνουν, αλλά όλα αυτά όταν έρθει η ώρα τους".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ