ΠΑΟΚ

Δώνης: "Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την πραγματικότητα"

Δώνης: "Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την πραγματικότητα"
INTIME SPORTS

Χρόνο και υπομονή ζήτησε ο Γιώργος Δώνης για να βγάλει ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο τις πραγματικές του δυνατότητες. "Στήριξη στον Κουμάλο" τόνισε.

Αρχικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είπε για την επιτυχία κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης: "Για την ψυχολογία της ομάδας είναι σημαντική η νίκη, όχι για την κρισιμότητα. Εχουμε μάθει στην Ελλάδα να θεωρούμε κρίσιμο ένα παιχνίδι, μπορεί κάποιοι να μένουν σε ένα αποτέλεσμα για εμάς προτεραιότητα είναι να δούμε τον ΠΑΟΚ όπως τον θέλουμε. Δεν σημαίνει πως δεν θέλουμε να κερδίζουμε.

Ημασταν αποφασιστικοί σήμερα, άσχετα αν η απόδοσή μας σε κάποια σημεία δεν ήταν αυτή που θέλαμε. Οσοι είμαστε γύρω από την ομάδα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την πραγματικότητα. Εμείς τα βλέπουμε όλα για να φτιάξουμε τον ΠΑΟΚ όπως τον θέλουμε όλοι και πάνω απ' όλα όπως τον θέλω εγώ".

Πρόσθεσε ότι: "Διαφωνώ, θα έπρεπε μέχρι το 20' να προηγηθούμε. Σίγουρα ο Αστέρας είχε τα δοκάρια αλλά αν εμείς αν κάναμε γκολ θα ήταν αλλιώς. Στα πρώτα 20 λεπτά πήγαμε πολύ καλά, είχαμε τον απόλυτο έλεγχο και πολλές τελικές. Την πρώτη φορά που έφτασε η μπάλα στην περιοχή μας κάναμε πέναλτι και δεχτήκαμε γκολ. Σε εκείνο το σημείο και μπορεί αυτό να είναι φυσιολογικό για μία νέα ομάδα και για 8 λεπτά υπήρχε μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Χάσαμε τον έλεγχο και μετά τον πήραμε ξανά. Ο ΠΑΟΚ είχε 64% κατοχή μπάλας και διπλάσιες τελικές, απλώς, οι φάσεις του Αστέρα πήγαν ήταν μεγάλες. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, στην καινούργια φιλοσοφία που θέλουμε κάποια πράγματα περνούν και σε κάποια δυσκολευόμαστε".

Τόνισε ότι: "Σε όλες τις ομάδες που παίζουν νέοι θέλουν από την αρχή να αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο και να έρχονται νίκες. Είχαμε την τύχη να βρούμε επενδυτή και σε βάθος χρόνου θα γίνουν κάποιες κινήσεις. Οι νέοι παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ έχουν ικανότητες, πρέπει εμείς να τους στηρίξουμε και να τους βελτιώσουμε. Δεν είναι εύκολο να παίζουν μόνο νέοι. Τα ίδια που βλέπετε εσείς τα βλέπουμε και εμείς. Είναι σημαντικό να μην χάσουμε παίκτες. Δείτε τις Μίλαν και Ιντερ, δύο ομάδες στις οποίες έγιναν μεγάλες αλλαγές όπως και στον ΠΑΟΚ. Δεν περιμένουν φέτος να πάρουν το πρωτάθλημα. Θέλουμε να προχωρήσουμε για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει το πρωτάθλημα".

Για την απόδοση του Κουμάλο σχολίασε: "Πιστεύω ότι είναι θέμα προσαρμογής. Είναι νέος σε ηλικία και η πρώτη φορά εκτός της Τότεναμ που δεν χρησιμοποιήθηκε που παίζει στην Ευρώπη. Ολοι πρέπε να τον στηρίξουμε. Εχουμε δει κάποια πράγματα στην προετοιμασία, όπως είδαμε και στον Κατσικά. Εγώ σήμερα είμαι χαρούμενος που είδα αυτόν τον Κατσικά. Ελπίζω ξανά ο Κουμάλο να βγάλει αυτά που μας έδειξε στην προετοιμασία. Δεν πρέπει να τον βγάλουμε άχρηστο, κάτι που κάνουμε γρήγορα στην Ελλάδα. Ο παίκτης θέλει στήριξη, σίγουρα δεν μας έχει ικανοποιήσει. Ο Κουμάλο, πάντως, για να ξέρετε σύμφωνα με τις μετρήσεις είναι ο πιο γρήγορος παίκτης του ΠΑΟΚ και ο πιο αλτικός. Αυτό που διακρίνουμε είναι μία πίεση στο προσωπό του. Γιατί στη Νότιο Αφρική και στην Αγγλία είναι πιο χαλαρά τα πράγματα, βλέπουμε ότι είναι αγχωμένος σα να θέλει να αποδείξει κάτι. Εμείς όλοι πρέπει να τον στηρίξουμε και να βγάλει τις ικανότητες που μας έδειξε στην προετοιμασία ότι έχει".

Δήλωσε ότι: "Δεν μπορεί να εμφανιστεί μία ομάδα με 5-6 μικρούς. Βλέπω μέσα από την προπόνηση κι άλλα προβλήματα, μπορεί με μεγαλύτερο βάθος να έχουμε περισσότερες πολυτέλειες. Δεν είμα από αυτούς που θα βγάλω εύκολα συμπεράσματα. Μπορεί κάποιος να κάτσει στον πάγκο, αλλα αυτή την στιγμή δεν έχουμε μεγάλη πολυτέλεια. Είτε κακός, είτε καλός είναι κάποιος παίκτης, την συγκεκριμένη φιλοσοφία μην την συνδέεται με το σύστημα. 4-4-2. Ο ένας προπονητής μπορεί να παίζει αυτό το σύστημα με μακρινές πάσες και ο άλλος με κατοχή μπάλας, δεν σημαίνει ότι με το σύστημα γίνονται καλύτερες οι ομάδες. Εμείς θέλουμε κατοχή, αλλά όχι ανούσια.

Συνεχίζουμε με ανάλυση και προπόνηση για να βελτιωθούμε. Ο Φωτάκης, ο Σταφυλίδης, ο Γκαρσία, ο Σαλπιγγίδης, ο Βιβιάν, ο Λόρενς και ο Χακόμπο δεν έχουν κάνει προετοιμασία. Κι επειδή δεν έχουμε την πολυτέλεια να μπουν σταδιακά θέλει λίγο υπομονή. Στην προετοιμασία δεν υπάρχει το άγχος, είχαμε πει ότι αυτή η ομάδα θα αξιολογείται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Από κάποιους είμαι ευχαριστημένος από κάποιους. Ο Λίνο ήταν πολύ καλός στην προετοιμασία. Προτίμησα τον Σταφυλίδη μπροστά του, γιατί είχε ένα πρόβλημα ο Ρομπέρ".

Για τον τρόπο που θέλει να παίζει ο Κλάους επεσήμανε:
" Με τον Αθανασιάδη προσπαθούμε, δεν θέλουμε να είναι ο τυπικός σκόρερ, θέλουμε να τρέξει με την μπάλα στα πόδια, να είναι και δημιουργικός. Το ξέχασε τελευταία. Ο Λόρενς και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που επιλέχτηκε αν είναι καλά προπονημένος μπορεί να παίξει μέχρι και δεύτερο αμυντικό χαφ, μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ