ΠΑΟΚ

Δώνης: "Δεν χτίζουμε ομάδα με νοοτροπία 2ης θέσης"

Δώνης: "Δεν χτίζουμε ομάδα με νοοτροπία 2ης θέσης"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε για το επεισόδιο με τον Τάσο Κάκο και τη νέα φιλοσοφία που προσπαθεί να περάσει στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το παιχνίδι με τον Αρη: " Τα παιχνίδια με τον Αρη δεν είναι παιχνίδια τακτικής αλλά πάθους, Σκεφτόμασταν καθαρά επιθετικά, από την μία αυτό είναι καλό γιατί πετύχαμε τέσσερα γκολ από την άλλη στο δεύτερο μέρος δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο. Στο ημίχρονο έβαλα τις φωνές στους παίκτες μου γιατί έπρεπε να σκεφτούμε και αμυντικά. Είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό που είδαμε αλλά δυστυχώς χάσαμε τρεις σημαντικούς παίκτες και τον Κάτσε που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες. Σήμερα είχαμε περισσότρες τελικές, αλλά στις στημένες φάσεις ήμασταν κακοί, όπως και στην οργανωμένη άμυνα".

Για το επεισόδιο με τον Κάκο: " Δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και λύθηκε πιστεύω το θέμα. Ολοι εμείς που παίζουμε ρόλο στο ποδόσφαιρο πρέπει να βάζουμε ένα τέλος. Στο συγκεκριμένο κομμάτι αποκλειστικά υπεύθυνοι είμαστε εμείς γιατί πέσαμε στην παγίδα. Οταν ένα παιχνίδι είναι σε αυτό το σκορ, είμαστε στην δεύτερη θέση, δεν θέλουμε να χάνουμε παίκτες, δεν έπρεπε να εκνευριστούμε, εμείς έχουμε την ευθύνη και όχι η διαιτησία. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει μία αμφιβολία για το αν πρέπει να τα βάλεις με τους παίκτες σου ή όχι, δυστυχώς ο εκνευρισμός πέρασε και σε εμάς και δεν θα έπρεπε, είναι λάθος δικό μου".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ φέτος δεν έχει ευρωπαϊκά παιχνίδια και κατά πόσο αυτό βοηθάει στην προετοιμασία της ομάδας: " Εχουμε την πολυτέλεια -παρόλο που δεν θέλαμε να αποκλειστούμε από την Ευρώπη- να διαθέτουμε πέντε, έξι και εφτά ημέρες για να δουλέψουμε πάνω σε ένα παιχνίδι. Αυτό μας βοηθάει να αφομοιώνουμε καλύτερα κάποια στοιχεία. Γιατί είναι άλλη η προετοιμασία όταν είσαι από το πρωί μέχρι το βράδυ με τους παίκτες σου και άλλο όταν δεν έχεις τους παίκτες μαζί σου όλη την ημέρα".

Για το στόχο του "Δικεφάλου": " Είναι πως θα γινόμαστε καλύτερη ομάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι. Δεν μπορείς να δημιουργείς νοοτροπία δεύτερης θέσης μέσα στα αποδυτήρια, αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι για πρωτάθλημα, ποτέ δεν θα ακούσουν οι παίκτες μου αυτό το πράγμα, μόνο ότι πάμε για τη νίκη σε κάθε ματς. Θα δούμε που θα μας βγάλει. Με τον καιρό θα είμαστε καλύτεροι, έχουμε πειθαρχημένους παίκτες, θα έχουμε και επιστροφές. Πάντως, είναι υποτιμητικό σχόλιο ότι πάμε για την δεύτερη θέση, δεν είναι κάτι που μας ανεβάζει. Δεν μπορούμε να φτιάχνουμε ομάδα και να λέμε πάμε για την 2η θέση, θέλουμε πάντα νοοτροπία νικητή. Το έχω κάνει σε ομάδες που δεν έχουν την ιστορία του ΠΑΟΚ, τώρα λειτουργούμε με την λογική του κάθε ματς ώστε κάποια στιγμή η ομάδα να είναι έτοιμη για τίτλους. Θέλουμε μία καινούργια και δυνατή ομάδα, διαφοροποιούμε αρκετά πράγματα στην φιλοσοφία του ΠΑΟΚ, δεν ξέρουμε που θα μας πάει αυτό".

Για τα συγχαρητήρια Σαββίδη: " Η αλήθεια είναι ότι ήταν πολύ σημαντική η ομιλία του για την ομάδα. Είναι δίπλα μας, θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια για να φτιάξουμε μία ομάδα δυνατή που θα διεκδικεί τίτλους".

Για το φετινό πρωτάθλημα: " Είναι όπως το περίμενα. Ο Ολυμπιακός είναι χειρότερος από τις προηγούμενες χρονιές, ο Ατρόμητος, ο Αστέρας ο Λεβαδειακός και η Ξάνθη, εκτός από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, είναι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν πλέι οφ".

Για τους Πέλκα και Ιντζιδη: " Καλό είναι οι ευκαιρίες να έρχονται επειδή το αξίζουν. Δεν θα ήθελα να δίνονται έτσι οι ευκαιρίες. Υπολογίζω και στους δύο, όλοι είναι έτοιμοι να πάρουν θέση στην ομάδα, πρέπει να είμαστε καλοί και δυνατοί για να κερδίσουμε και το επόμενο παιχνίδι".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ