ΠΑΟΚ

"Διπλό" με το χάρισμα του αρχηγού Κλάους, 2-1 ο ΠΑΟΚ τη Σλόβαν

"Διπλό" με το χάρισμα του αρχηγού Κλάους, 2-1 ο ΠΑΟΚ τη Σλόβαν
ΠΑΟΚ, Αθανασιάδης, Τζάλμα Κάμπος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με δύο γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη ο ΠΑΟΚ, νίκησε 2-1 τη Σλόβαν Λίμπερετς στην Τσεχία, με ανατροπή, και έφτασε τους 4 βαθμούς στον όμιλό του, στο Europa League. Οι γηπεδούχοι είχαν ανοίξει το σκορ στο 1ο λεπτό. (VIDEO).

Ο Στέφανος Αθανασιάδης βρέθηκε δύο φορές απέναντι από τον τερματοφύλακα της Σλόβαν, Μάρτιν Ντουμπράβκα, τον εκτέλεσε και ο μέτριος ΠΑΟΚ έφυγε με το διπλό από το Λίμπερετς. Αυτός είναι ο Κλάους των 100+ γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ (104 για την ακρίβεια).

Όταν του δίνεις τη μπάλα εκεί που πρέπει… εκτελεί. Αυτό έκανε ο αρχηγός του Δικεφάλου, που σε ένα παιχνίδι που φλέρταρε με την ήττα, κατάφερε να του δώσεi δώρο ένα τρίποντο που μπορεί να σημάνει και πρόκριση στην φάση των «32» του Europa League.

Στριμώχτηκε, αλλά πήρε ένα ακόμη ευρωπαϊκό διπλό

Αλλιώς τα περίμεναν και αλλιώς τα βρήκαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ κόντρα στην Σλόβαν Λίμπερετς. Η τσέχικη ομάδα εμφανίστηκε με δυνάμεις, διάθεση, επιθετικό πνεύμα και σε καμία περίπτωση επηρεασμένη από την ίωση που πρόσφατα «χτύπησε» τους παίκτες της. Μάλιστα, έφτασε και πιο κοντά στη νίκη, αφού εκτός από το γρήγορο γκολ μόλις στο 1’ είχε και δοκάρι με τον σκόρερ Κομλιτσένκο. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ είχε πολλούς παίκτες σε μέτρια μέρα που έκαναν πολλά ατομικά λάθη.

Ευτυχώς είχε σε καλή μέρα και τον Γλύκο που είχε και την τύχη με το πλευρό του όταν χρειάστηκε και κατάφερε να κρατήσει το δείκτη στο παθητικό μόνο στο 1 γκολ. Και στο τέλος με την κλάση του Στέφανου Αθανασιάδη στη μοναδική σωστή σέντρα του Λέοβατς στο 82’ κατάφερε να φύγει με το διπλό, παρότι ο Γκάρι Ροντρίγκες κατέφερε να χάσει γκολ που δεν χάνεται σε κενή εστία στις καθυστερήσεις.

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη της αναμέτρησης.

Το φιλμ του αγώνα

Γήπεδο: U Nisy

Διαιτητής:Τάμας Μπόγκναρ

Βοηθοί:Μπάλαζ Μπούζακ, Ζολτ Βάργκα

Πρόσθετοι επόπτες:Άνταμ ΦάρκαςΠέτερ Σολιμόσι

Τέταρτος διαιτητής:Ατίλα Σπίσιακ

Σλόβαν Λίμπερετς:Ντουμπράβκα, Μπρέιτε, Τσούφαλ, Σίκορα, Φόλπρεχτ (Καραφιάτ 73΄), Χόβορκα, Κομλιτσένκο, Βουχ, Μπαρτλ (Εκπάι 46΄), Μπάρτοσακ (Μπάρος 79΄), Λάτκα.

ΠΑΟΚ:Γλύκος, Βαρέλα, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Μάτος, Κάνιας, Σάκχοφ (Τιάμ 72΄), Τσίμιροτ, Ροντρίγκες, Κάμπος (Μυστακίδης 59΄), Αθανασιάδης (Κρέσπο 86΄).

Γκολ: 1΄ Κομλιτσένκο / 10΄ (πεν.) 82' , Αθανασιάδης

Κίτρινες κάρτες:9' Σίκορα, 72' Μπάρτοσακ /13΄ Λέοβατς, 20΄ Βαρέλα, 71΄ Κάνιας

Κόκκινες κάρτες:

Η βαθμολογία

1. Φιορεντίνα 4 (5-1)

2. ΠΑΟΚ 4 (2-1)

3. Σλόβαν Λίμπερετς 1 (3-4)

4. Καραμπάγκ 1 (3-7)

* Πατήστε εδώ και δείτε τι έγινε στο άλλο ματς του ομίλου, στο Φιορεντίνα - Καραμπάγκ 5-1.

Έτσι έπαιξαν:

"Διπλό" με το χάρισμα του αρχηγού Κλάους, 2-1 ο ΠΑΟΚ τη Σλόβαν
"Διπλό" με το χάρισμα του αρχηγού Κλάους, 2-1 ο ΠΑΟΚ τη Σλόβαν

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Αμφότερες οι ομάδες παρατάχθηκαν με σύστημα 4-2-3-1 στην αναμέτρηση. Ο Βλάνταν Ίβιτς επανέφερε τον Βαρέλα στην ενδεκάδα, επιλέγοντας στην τετράδα της άμυνας επίσης τους Τζαβέλλα, Λέοβατς και Μάτος. Στη μεσαία γραμμή προτίμησε τον Σάκχοφ μαζί με Κάνιας και Τσίμιροτ, ενώ την επιθετική τριπλέτα αποτελούσαν οι Κάμπος, Ροντρίγκες στα άκρα και ο Κλάους στην κορυφή που επανήλθε στο αρχικό σχήμα.

Η Σλόβαν Λίμπερετς έπιασε... στον ύπνο τον ΠΑΟΚ, πετυχαίνοντας γκολ... από τα αποδυτήρια και ανοίγοντας πριν συμπληρωθεί καν ένα λεπτό παιχνιδιού, Μόλις στα 42'' ο Μπρέιτε βρήκε τον Σίκορα στη δεξιά πλευρά, αυτός "έσπασε" στον Κομλιτσένκο, ο οποίος με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι Τσέχοι έδειξαν από το πρώτο λεπτό με το γκολ που πέτυχαν ότι δεν ήταν επηρεασμένοι από την ίωση, μπαίνοντας δυναμικά και αποφασιστικά στο παιχνίδι. Ο "Δικέφαλος" αιφνιδιάστηκε από το γρήγορο γκολ που δέχτηκε και έμοιαζε "παγωμένος" στα πρώτα λεπτά, με συνέπεια οι γηπεδούχοι να απειλήσουν και δεύτερη φορά, με κεφαλιά του Χόβορκα στο 8΄ που απέκρουσε σε κόρνερ ο Γλύκος.

Οι "ασπρόμαυροι" προσπαθούσαν να συνέλθουν και κέρδισαν πέναλτι στην πρώτη ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε, με τον Ροντρίγκες να μπαίνει στην περιοχή από δεξιά και τον Σίκορα να βρίσκει τη μπάλα με το χέρι στην προσπάθειά του να μαρκάρει. Ο Ούγγρους διαιτητής καταλόγισε πέναλτι και ο Αθανασιάδης εκτέλεσε εύστοχα ισοφαρίζοντας σε 1-1 και επαναφέροντας άμεσα την ισορροπία στον αγώνα μετά το άσχημο ξεκίνημα για την ομάδα του.

Μετά την ισοφάριση οι παίκτες του Ίβιτς έδειξαν να ξεπερνούν το σοκ του πρώτου λεπτού και ισορρόπησαν τον ρυθμό του αγώνα πατώντας καλύτερα στο γήπεδο. Μάλιστα, στο 16΄ προσπάθησαν να απειλήσουν εκ νέου με σουτ του Ροντρίγκες μέσα από την περιοχή που όμως ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του Ντουμπράβκα. Όσο κυλούσαν τα λεπτά της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του, κρατώντας για περισσότερη ώρα τη μπάλα, όμως δυσκολευόταν να περάσει κάθετες πάσες για να δημιουργήσει φάσεις. Ο ρυθμός έπεσε για ένα δεκάλεπτο (25΄-35΄) με τις δύο ομάδες να έχουν από μία καλή στιγμή στο 36΄ και στο 37΄, με κεφαλιά του Τζαβέλλα και σουτ του Μπαρτοσάκ αντίστοιχα, που πέρασαν πάνω από τα δοκάρια. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν μία καλή εκτέλεση φάουλ που μπλόκαρε ο Γλύκος στο 44΄, ενώ ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι στις καθυστερήσεις, όταν ο Βαρέλα προσπάθησε να πάρει κοντινή κεφαλιά και σπρώχτηκε στον αέρα από τον Φόλπρεχτ. Ο διαιτητής δεν σφύριξε κάτι και το ημίχρονο έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγή για την Λίμπερετς, με τον Εκπάι να παίρνει τη θέση του Μπαρτλ και να δημιουργεί πολλά προβλήματα στον Λέοβατς, αγωνιζόμενος στη δεξιά πλευρά. Οι γηπεδούχοι μάλιστα έψαξαν το γρήγορο γκολ μπαίνοντας δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μπρέιτε να απειλεί με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής που έφυγε πάνω από το δοκάρι. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα στις αρχές του β΄ 45λέπτου, με τους Τσέχους να είναι πιο κινητικοί και να ελέγχουν τον ρυθμό. Στο 59΄ ο Ίβιτς αντικατέστησε τον Κάμπος με τον Μυστακίδη και ο ΠΑΟΚ άρχισε να ισορροπεί μετά το 60΄, με τον νεαρό μεσοεπιθετικό να κερδίζει κάποια φάουλ και να ανεβάζει την ομάδα του βελτιώνοντας την εικόνα της. Αρχικά απείλησε στο 63΄ με ένα φάουλ του Τζαβέλλα από καλή θέση που κόντραρε (στο ριμπάουντ σούταρε άστοχα) και έπειτα ο Μάτος στο 67΄ σούταρε επικίνδυνα με το αριστερό λίγο έξω από την περιοχή, με τον γκολκίπερ της Λίμπερετς να μπλοκάρει. Ο Μυστακίδης στο 72΄ είχε και ο ίδιος καλή στιγμή, σουτάροντας ψηλά μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Μάτος. Στο 73΄ πέρασε στο ματς ο Τιάμ και ο "Δικέφαλος" αναπτυσσόταν περισσότερο σε 4-4-2 μετά την είσοδό του.

"Διπλό" με το χάρισμα του αρχηγού Κλάους, 2-1 ο ΠΑΟΚ τη Σλόβαν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έτσι όπως πήγαινε το παιχνίδι και τα τρία αποτελέσματα ήταν ανοιχτά, με τις δύο ομάδες να αναζητούν το γκολ της νίκης. Η Σλόβαν βέβαια είχε την σπουδαιότερη ευκαιρία στο 76΄, όταν ο Κομλιτσένκο βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή του ΠΑΟΚ και σούταρε στο δεξί δοκάρι του Γλύκου "καρδιοχτυπώντας" τους Θεσσαλονικείς. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πέτυχε δεύτερο γκολ, με τον Στέφανο Αθανασιάδη να διπλασιάζει τα τέρματά του στο 82΄ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Λέοβατς και να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του με ανατροπή.

Ο Ίβιτς έβαλε τον Κρέσπο στη Θέση του Αθαναδιάδη στο 87΄ αφήνοντας μόνο τον Τιάμ στην κορυφή και παίζοντας με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, ώστε να οπισθοχωρήσει και να διατηρήσει το προβάδισμα στα τελευταία λεπτά. Η τσεχική ομάδα απείλησε σε δύο περιπτώσεις, με σουτ του Βουχ στο 87΄ και με κεφαλιά του Χόβορκα στο 89΄, όμως δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων σημειώθηκε και μία απίθανη φάση, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να προωθείται για εκτέλεση κόρνερ, τον Ροντρίγκες να βγαίνει ολομόναχος σε άδεια εστία στην αντεπίθεση, όμως το πλασέ του να καταλήγει άουτ. Το 1-2 έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

1-1
1-1 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η φάση του αγώνα

Η άμεση ισοφάριση του ΠΑΟΚ σε 1-1 στο 10΄, μετά το γκολ που δέχτηκε στα 42''. Αυτό διότι ήρθε σε σημείο που ο "Δικέφαλος" ήταν στριμωγμένος. Με το καθαρό μυαλό του Γλύκου όμως και το πείσμα του Γκάρι Ροντρίγκες κέρδισε το πέναλτι και έφερε το ματς στα ίσα γρήγορα. Ο Γκάρι έχασε και άχαστο στο φινάλε, αλά ευτυχώς δεν επηρέασε

Ο διαιτητής

Ο Ούγγρος Μπόγκναρ είχε καλές υποδείξεις σε γενικές γραμμές. Ελέγχεται μόνο για τη φάση του 44ου λεπτού, όταν ο Φόλπρεχτ έσπρωξε τον Βαρέλα μέσα στην περιοχή, στην προσπάθεια του αμυντικού του ΠΑΟΚ να πάρει κεφαλιά. Ουσιαστικά μόνο αυτή η φάση σηκώνει συζήτηση, με τους "ασπρόμαυρους" να διαμαρτύρονται. Ο παίκτης της Σλόβαν δεν φάνηκε να σρπώχνει με δύναμη τον Βαρέλα, αλλά είχε πρόθεση και θα μπορούσε να υποδειχεί πέναλτι.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Στέφανος Αθανασιάδης. Αρχικά ευστόχησε στο πέναλτι ισοφαρίζοντας άμεσα σε 1-1 για τον ΠΑΟΚ και στο 82΄ με το δεύτερο γκολ που πέτυχε στο ματς ολοκλήρωσε την ανατροπή δίνοντας το προβάδισμα και τη νίκη στον ΠΑΟΚ. Ο Κλάους απέδειξε ακόμη μια φορά ότι όταν τροφοδοτείται σωστά έχει τον τρόπο να σκοράρει, όπως και έκανε, ίσως στη μοναδικά καλή σέντρα του Λέοβατς στο παιχνίδι.

Μας άρεσε

Ο Γλύκος. Ήταν πολύ σταθερός και κράτησε τον ΠΑΟΚ σε δύσκολες φάσεις. Είχε βέβαια και τύχη όταν χρειάστηκε.

Δεν μας άρεσε

Τα πολλά ατομικά λάθη και η πολύ μέτρια απόδοση αρκετών παικτών του ΠΑΟΚ για μεγάλο χρονικό διάστημα στο παιχνίδι. Χειρότερος όλων ήταν ο Λέοβατς που έκανε συνεχώς λάθη από την αριστερή πλευρά.

"Διπλό" με το χάρισμα του αρχηγού Κλάους, 2-1 ο ΠΑΟΚ τη Σλόβαν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Photo credits: Action Images

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ