ΠΑΟΚ

Δικηγόρος 27χρονου: "Είναι εργαζόμενος, φιλήσυχος, συμπαθέστατος"

Ο ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ ΤΟΝ ΟΣΚΑΡ ΓΚΑΡΘΙΑ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Ο ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ ΤΟΝ ΟΣΚΑΡ ΓΚΑΡΘΙΑ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η δικηγόρος του 27χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε και στην αλλαγή στάσης του Οσκαρ Γκαρθία, που αρχικά δεν επιθυμούσε την ποινική του δίωξη.

Με δηλώσεις της, η Αλίκη Ευαγγέλου, δικηγόρος του 27χρονου συλληφθέντα για το ρολό της Τούμπας, αναφέρθηκε στην αναβολή δυο εβδομάδων που πήρε η υπόθεση αλλά και στο τρόπο με τον οποίο ο Οσκαρ Γκαρθία την χειρίστηκε.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟ "LIBERO FM":

Για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε σήμερα: "Ζητήσαμε και πήραμε αναβολή, για το λόγο ότι ο νεαρός νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο με οξεία γαστρεντερίτιδα και συμπτώματα αφυδάτωσης. Το δικαστήριο αναβλήθηκε για τις 13 Μαρτίου. Στα πλαίσια της δίκαιας δίκης είναι δικαίωμα του κατηγορούμενου να είναι παρών σε αυτήν. Και η εικόνα και ο λόγος και η απολογία του θα μετρήσουν πολύ".

Για το περιστατικό της Κυριακής και το παρελθόν του πελάτη της: "Για το περιστατικό της Κυριακής δε θα μιλήσω. Αυτό είναι θέμα της διαδικασίας της δίκης. Αρνείται κατηγορηματικά ότι τέλεσε οποιαδήποτε παράνομη πράξη. Να κάνω ένα γενικότερο σχόλιο. Κανένα κανάλι δεν έχει επισημάνει ότι στα πλαίσια πανηγυρισμών, αυτό που έγινε στην Τούμπα την Κυριακή με τα χαρτάκια και τις κορδέλες γίνεται παντού σε όλα τα γήπεδα εδώ και πολλά χρόνια. Ο κόσμος δεν έχει καταλάβει και έχει περάσει μία πολύ άδικη εικόνα για το νεαρό, ότι είναι άκρως επικίνδυνος, εγκληματίας, υπότροπος. Θα ήθελα πάρα πολύ να τονιστεί και να καταλάβει ο κόσμος ότι είναι ένας νεαρός με λευκό ποινικό μητρώο. Το τονίζω, με λευκό ποινικό μητρώο.

Έχει παρουσιαστεί σαν εγκληματίας. Δεν ξέρω πώς διέρρευσε ο φάκελος εγκληματικότητας που διαθέτει ο κάθε πολίτης. Όταν ήταν ανήλικος ακόμη μπορεί να κατείχε ένα βεγγαλικό. Έχουν περάσει δέκα χρόνια. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από μία τέτοια πράξη ως επικίνδυνος και εγκληματίας. Ξανά λέω ότι είναι ένας νεαρός με λευκό ποινικό μητρώο που δεν έχει καμία εκκρεμότητα σε βάρος του. Με βάση την κατοχή βεγγαλικού πριν από χρόνια έχει χαρακτηριστεί σκόπιμα από τα μέσα, ως άκρως επικίνδυνος, όπως μου είπαν χαρακτηριστικά σήμερα το πρωί ότι ακούστηκε σε τηλεοπτικό κανάλι. Ένας νεαρός 27 χρονών με λευκό ποινικό μητρώο, εργαζόμενος, φιλήσυχος, συμπαθέστατος. Μακάρι η κοινωνία μας να κινδύνευε από τέτοιους ανθρώπους.

Για να είμαστε ακριβείς. Έχει μία υπόθεση στο παρελθόν κατά την οποία το δικαστήριο ανηλίκων τον επέπληξε για ένα βεγγαλικό. Πριν από κάποια χρόνια πηγαίνοντας στα Γιάννενα για να δει ματς Γιάννενα-ΠΑΟΚ συνελήφθη. Ασκήθηκε σε βάρος του δίωξη για κάποιο αδίκημα, δε δικάστηκε ποτέ αυτή η υπόθεση και τέθηκε στο αρχείο. Δεν έχει καμία άλλη εκκρεμότητα και το τονίζω, γιατί αυτό έχει σημασία, ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο. Είπαν ότι έχει απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα, ενώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Λένε ότι εκκρεμούν εις βάρος του υποθέσεις, ότι είναι υπότροπος, σεσημασμένος. Δεν ισχύει τίποτα τέτοιο. Θα πρέπει να βρεθούν αυτοί που διοχέτευσαν αυτές τις πληροφορίες στα μέσα".

Για τις πληροφορίες που αφορούν τον πελάτη της, σχετικά με το παρελθόν του, και το αν αυτές προήλθαν από την αστυνομία: "Ενδεχομένως. Κάνω έρευνα. Εάν υπάρχουν ευθύνες θα υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά εναντίον κάθε υπεύθυνου. Αυτό που συμβαίνει στα ΜΜΕ θα το χαρακτήριζα ως κανιβαλισμό. Για να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες ανωνύμων κερδοσκοπικών εταιρειών δεν μπορεί να καταστρέφεται ένας νέος άνθρωπος. Είμαι επιφυλακτική, δε θέλω να τα βάλω με κανέναν έτσι".

Για τη στάση του Οσκαρ Γκαρθία: "Δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στο δικαστήριο σήμερα ο Όσκαρ Γκαρσία ο οποίος είχε καταθέσει ως φερόμενος ως παθών, ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του νεαρού φιλάθλου. Σήμερα δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής. Αυτό έγινε όταν έδωσε προανακριτικά κατάθεση. Τον επισκέφτηκε η Αστυνομία στο Διαβαλκανικό και είπε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του νεαρού φιλάθλου. Σήμερα όμως παραστάθηκε συνάδελφος μου με πληρεξούσιο για λογαριασμό του κ. Γκαρσία. Έχει πολύ μεγάλη σημασία για την εξέλιξη του πρωταθλήματος για αυτούς και καμία σχέση με το συμβάν ως συμβάν".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ