ΠΑΟΚ

Διαδικτυακός "πόλεμος"για τα χρέη του ΠΑΟΚ

Διαδικτυακός "πόλεμος"για τα χρέη του ΠΑΟΚ

Ο πρώην ΓΓ Δημοσίων Εσοδων, Χάρης Θεοχάρης μίλησε για "φωτογραφική' ρύθμιση της Κυβέρνησης και ο φοροτεχνικός της ΠΑΕ απάντησε με επιχειρήματα.

"Φωτιά" έχει πάρει το διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες και αιτία γι' αυτό είναι ένα σχόλιο του νυν βουλευτή του "Ποταμιού" και πρώην ΓΓ Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή έγραψε στο twitter: " Η κυβέρνηση μόλις πέρασε με ΠΝΠ "βελτίωση" της ρύθμισης ώστε να χαρίσει πρόστιμα στον ΠΑΟΚ. Η νέα ηθική της πρώτης αριστερής κυβέρνησης."

Τα σχόλια από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ "έπεσαν" βροχή και ήρθε χθες και η "απάντηση" του φοροτεχνικού της ΠΑΕ, Δημήτρη Πανοζάχου μέσω facebook.

Συγκεκριμένα, έγραψε:

"Για την αποκατάσταση της αλήθειας κ. Θεοχάρη.

Κύριε πρώην Γενικέ Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων (και πρώην - πρώην Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων ) έπρεπε να γνωρίζετε ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου :

- Δεν αφορά μόνο τον ΠΑΟΚ ούτε μόνο τα αθλητικά σωματεία. Αφορά όλες τις επιχειρήσεις της Ελλάδος

- Δεν διαγράφει κανένα κύριο φόρο απλώς εκλογικεύει τα παράλογα πρόστιμα και προσαυξήσεις που επιβάλλονταν και επιβάλλονται στην χώρα μας.

- Στην χώρα που αναζητά επενδυτές επιβάλλονταν έως 31/12/2013 μετά από φορολογικούς ελέγχους, στους κύριους φόρους, πρόστιμα που ανέρχονταν:

* έως και 200% (Ν. 2523/97) που υπολογίζονταν 3% μηνιαίως και

* αν δεν μπορούσες να τους πληρώσεις επιπλέον φόροι έως 100% (ΝΔ356/74) που υπολογίζονταν 1% μηνιαίως. Δεν είναι εξωπραγματικό ;

Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα υπάρχουν τέτοια πρόστιμα;

- Και ΑΛΗΘΕΙΑ το 2010 δεν ήσασταν ΓΓ πληροφοριακών συστημάτων; Ο Νόμος 3888/2010 στο άρθρο 11 δεν έκανε το ίδιο ή δεν το καταλάβατε; Δεν διέγραφε πρόστιμα και προσαυξήσεις συνολικά; Ήσασταν Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων στο Υπουργείο Οικονομικών και εν δυνάμει Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων και δεν γνωρίζετε τι περιλάμβανε το Νόμος 3888/2010 που εφαρμόσατε;

Αντί λοιπόν να κατακρίνετε μια νομοθετική πρωτοβουλία που πράγματι την είχε ανάγκη η επιχειρηματική κοινότητα στην χώρα ας μας πείτε την πολιτική και οικονομική άποψη σας για τα φορολογικά πρόστιμα που επιβάλλονται σήμερα..

Μήπως δεν συνεχίζουν να είναι υπέρογκα όταν ανέρχονται έως και 100% με επιπλέον ετήσιο τόκο 8,75%;

Σε αυτά να πείτε την άποψη σας για να γνωρίζει και ο επιχειρηματικός κόσμος τι πραγματικά εκπροσωπείτε".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ