ΠΑΟΚ

"Δεν κινδυνεύουμε με νέα αφαίρεση βαθμών"

"Δεν κινδυνεύουμε με νέα αφαίρεση βαθμών"
INTIME SPORTS

Ο εκ των νομικών του ΠΑΟΚ, Λάμπρος Μπίρδας, εκτιμά πως ο "Δικέφαλος" δεν κινδυνεύει με νέα αφαίρεση βαθμών.

Την άποψη πως ο ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύει με νέα αφαίρεση βαθμών (σ.σ. θυμίζουμε πως αναμένονται αποφάσεις για τα ματς Κυπέλλου αλλά και πρωταθλήματος με τον Παναθηναικό) εξέφρασε ο εκ των νομικών του ΠΑΟΚ, Λάμπρος Μπίρδας.

Συγκεκριμένα είπε στον NOVA ΣΠΟΡ FM 94.6:

Για τις αντιρρήσεις όσον την ποινή που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ:

" Για να μην πλατιάσουμε και μπερδέψουμε τον κόσμο. Τα εκτεταμένα επεισόδια όπως ασκήθηκαν από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα έχουν τρεις προϋποθέσεις, οι οποίες πρέπει να συντρέχουν συσωρευτικά: έπρεπε να υπάρχει σωματική βλάβη, ικανός αριθμός συμμετοχής οπαδών στα επεισόδια και δεν υπάρχει πουθενά από τις εκθέσεις των αξιωματούχων δεν αποδείχθηκε τραυματισμός. Η ύπαρξη σωματικής βλάβης είναι απαραίτητη στην αναφορά εκτεταμένων επεισοδίων. Ήταν παραδοχή της πρωτόδικης απόφασης. Αναφέρεται πως υπάρχει χτύπημα στον Μανιάτη και τον Βαλντέζ, κάτι που τιμωρείται διαφορετικά από τον τραυματισμό. Δηλαδή, αν χτυπήσεις κάποιον έχεις τρεις αγωνιστικές και αν τον χτυπήσεις και τον τραυματίσεις, τότε γίνεται οχτώ. Κάπως έτσι ήρθε η ποινή αφαίρεσης των τριών βαθμών. Αυτό είναι ένα από τα βασικά μας παράπονα και δεν ξέρω πώς το ξεπέρασε αυτό. Δεν ασκήθηκε έφεση και από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για την αλλαγή της απόφασης. Στην περσινή τροποποίηση, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν συμβόλαια με τη Nova και ο ΟΠΑΠ δεν θέλουν να υπάρχουν τιμωρίες".

Για ποιον λόγο φτάσαμε σε αυτή την απόφαση:

"Εγώ απαντώ μόνο σε όσα αφορούν τα νομικά θέματα, η διοίκηση μπορεί να απαντήσει στα υπόλοιπα που με ρωτάτε".

Για το κατηγορητήριο των όσων συνέβησαν στη Λεωφόρο:

" Δεν ασκήθηκε εκεί πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, αλλά κληθήκαμε με βάση το φύλλο αγώνα. Θεωρητικά θα μπορούσε να μας καλέσει και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, αλλά αύριο είναι η εκδίκαση από το αρμόδιο όργανο της Σούπερ Λίγκας. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη για τον τελικό του Κυπέλλου και θα εκδικαστεί – και αυτή αύριο - στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ. Έριξα μία πρώτη ματιά για τα όσα έγιναν το περασμένο Σάββατο και η δίωξη του ΠΑΟΚ δεν γίνεται για εκτεταμένα επεισόδια. Δεν νομίζω ότι κινδυνεύει με νέα ποινή αφαίρεσης βαθμών, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και από τη Λεωφόρο. Δεν μπορώ να βοηθήσω στις αντιφάσεις που εκτιμάτε πως υπάρχουν".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ