ΠΑΟΚ

"Ήθελε να την φάει"

"Ήθελε να την φάει"
INTIME SPORTS

Ολοκληρώθηκε η απολογία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα γεγονότα στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Τι υποστήριξε ο "Δικέφαλος" για τα ψάρια στον πάγκο των "ερυθρολεύκων" και την μπανάνα στον Σαλίνο.

Εγινε το μεσημέρι της Δευτέρας (28/4) η εκδίκαση της υπόθεσης του ΠΑΟΚ και των γεγονότων που συνέβησαν στην ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. Οι δύο νομικοί της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης και Λάμπρος Μπίρδας και ο υπεύθυνος ασφαλείας κ. Πλιάτσικας προσπάθησαν να αποδείξουν ενώπιον της Επιτροπής ότι τα γεγονότα ήταν μεμονωμένα και δεν δικαιολογείται η κατηγορία των εκτεταμένων επεισοδίων βάσει της οποίας κλήθηκε ο επίσημος ΠΑΟΚ να απολογηθεί.

Ειδικότερα, τα επιχειρήματα που ανέπτυξε η πλευρά του "Δικεφάλου" ήταν τα εξής:

  • Δεν υπήρχε είσοδος στον αγωνιστικό χώρο ικανού αριθμού φιλάθλων για να δημιουργήσουν πρόβλημα με την διεξαγωγή του αγώνα. Τα εκτεταμένα επεισόδια έχουν προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν έτσι. Οι διατάξεις περί εκτεταμένων δεν έχουν εφαρμογή διότι απαιτείται μεγάλος αριθμός φιλάθλων και να υπάρχουν και τραυματισμοί. Και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
  • Τα ψάρια στον πάγκο του Ολυμπιακού ήταν ένα κακόγουστο αστείο που έγινε χάριν πλάκας. Παρόμοια συμβάντα υπήρξαν και στο παρελθόν στο ελληνικό ποδόσφαιρο (π.χ. κόκορας στον Φυλακούρη, βαζελίνη στον πάγκο του Παναθηναϊκού).
  • Για την μπανάνα που έπεσε στην πλευρά του Σαλίνο, τονίστηκε ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένας σύλλογος που έχει στην σύνθεσή του έγχρωμους παίκτες (Αφρικανούς και άλλων εθνικοτήτων, όπως Βραζιλιάνοι ) τους οποίους αγαπά ο κόσμος και δεν υπάρχει καμιά εκδήλωση ρατσιστικής συμπεριφοράς απέναντι τους. Το γεγονός ήταν μεμονωμένο. Ως μάρτυρας, κατέθεσε ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Πλιάτσικας, ο οποίος για το συγκεκριμένο ζήτημα τόνισε: "Ίσως είχε κάποιος να είχε μια μπανάνα για να τη φάει γιατί ο κόσμος ήρθε από νωρίς στο γήπεδο. Και την πέταξε μέσα όπως θα πέταγε οτιδήποτε άλλο".
  • Ο παρατηρητής του αγώνα δήλωσε ότι "η βασική ευθύνη ανήκει στην αστυνομία και την αδράνειά της". Πώς μπήκαν μέσα τόσες εκατοντάδες καπνογόνα; Το Σάββατο έγινε η μεγαλύτερη μετακίνηση που έχει γίνει ποτέ. Δεν συνέβη το παραμικρό και χάσαμε και 4-1. Λάβετέ το υπόψη σας αυτό. Όταν υπάρχει καλός σχεδιασμός δεν γίνεται τίποτα.
  • Υπάρχει αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό και γι' αυτό υπήρχε αυτό το κλίμα. Στο Καραϊσκάκη αποβλήθηκε ο Στοχ και δεν αποβλήθηκε ο δικός τους παίκτης. Προς τιμήν του ο πρόεδρος του Ολυμπιακού το παραδέχτηκε στο Δ.Σ. της λίγκας.
  • "Τα καπνογόνα δεν ήταν 2.500. Ήταν 800 με 900. Στον πάγκο του Ολυμπιακού κάηκε λίγο το πλαστικό από πάνω και άνοιξε μια τρύπα. Το σβήσαμε αμέσως", σημείωσε ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Πλιάτσικας.

Η απόφαση βγαίνει την Τετάρτη και ο επίσημος ΠΑΟΚ αισιοδοξεί ότι και με το αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις του που κατέθεσε θα μπορέσει να αποφύφει πολύ βαριά καμπάνα.

Κατατέθηκε υπόμνημα και για τον Στοχ

Επιπλέον σήμερα οι νομικοί του ΠΑΟΚ κατέθεσαν και υπόμνημα για την υπόθεση των υβριστικών σχολίων που φέρεται να έχει κάνει στο instagram ο Μίροσλαβ Στοχ και τα οποία ο ίδιος αρνείται πως έγραψε.

Πλέον αναμένεται η απόφαση για τον Σλοβάκο, ίσως την ίδια μέρα με αυτή για τα γεγονότα στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, με τους νομικούς της ΠΑΕ να αισιοδοξούν πως δεν θα υπάρχει τιμωρίας αγωνιστικών ημερών για τον βραχύσωμο μεσοεπιθετικό.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ