ΠΑΟΚ

Δεν κερδίζει τα πρώτα ματς Κυπέλλου τον Ιανουάριο ο ΠΑΟΚ

Δεν κερδίζει τα πρώτα ματς Κυπέλλου τον Ιανουάριο ο ΠΑΟΚ

Ενδιαφέροντα στοιχεία από την παρουσία του ΠΑΟΚ στην φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας και τις αναμετρήσεις του με τα Τρίκαλα.

Διάφορα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τα Τρίκαλα στο Κύπελλο και την παρουσία του στη φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας παρουσιάζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά:

#Μετά τη νίκη με 5-1 στην θεσσαλική πόλη για τον πρώτο αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος στις 19 Δεκεμβρίου 2017, ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να κλείσει αυτή την φάση των «16» του θεσμού με δύο νίκες και παράλληλα να βελτιώσει την αρνητική παράδοση των τελευταίων χρόνων που τον θέλει να μην κερδίζει τα πρώτα ματς για το Κύπελλο Ελλάδος τον Ιανουάριο.

#Ο Δικέφαλος τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια επικράτησε μόλις στα δύο από τα πέντε πρώτα του ματς για το Κύπελλο Ελλάδος τον Ιανουάριο, με μόλις ένα από αυτά βέβαια να έχει και κόστος για τη συνέχεια του στον θεσμό. Τον Ιανουάριο του 2015 πλήρωσε με αποκλεισμό την λευκή ισοπαλία στην Κέρκυρα, ενώ η ήττα από την ΑΕΛ Καλλονής στην Μυτιλήνη το 2016 με 2-1 «σβήστηκε» στην ρεβάνς, όπως και η ήττα με 2-0 από την Καλλιθέα στην Αθήνα το 2013. Το 2014 επικράτησε του Ηρακλή με 1-0, ενώ το 2017 πήρε νίκη με 2-0 στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό.

#Ο ΠΑΟΚ συναντά για 4η φορά τα τελευταία δέκα χρόνια ομάδα από την δεύτερη κατηγορία για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος και έχει καταφέρει να βγάλει όλες αυτές τις υποχρεώσεις του με νίκες εντός, ενώ εκτός έδρας έχει ηττηθεί μόνο από την Καλλιθέα το 2012-13 με 2-0, αλλά στην ρεβάνς δεν άφησε περιθώρια για «αμφισβήτηση» με νίκη 6-0.

#Ο ΑΟ Τρίκαλα και τις τρεις φορές που βρέθηκε στον δρόμο του ΠΑΟΚ ήταν στην δεύτερη κατηγορία, ενώ τις δύο από τις τρεις ο Δικέφαλος έφτασε μέχρι τον τελικό. Το 1971 ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στα στάδιο Καραϊσκάκης, ενώ το 2017 κατέκτησε το τρόπαιο στον τελικό με την ΑΕΚ.

#Η πρώτη τους συνάντηση έγινε στις 31 Μαρτίου 1971 με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί σε μονή αναμέτρηση με 6-1 σε ένα εύκολο μεσημέρι. Ο Γιάννης Μαντζουράκης σε εκείνο το παιχνίδι έκανε το μοναδικό του χατ τρικ με τον ΠΑΟΚ, ενώ τα άλλα γκολ σημείωσαν οι Ασλανίδης, Παρίδης, Κούδας. Για τον ΑΟ Τρίκαλα σκόραρε ο Σινάτκας. Αυτό το ραντεβού τους, όπως και το φετινό ήταν για τους «16» του θεσμού.

#Η δεύτερη φορά που βρέθηκαν αντιμέτωποι ήταν την σεζόν 1995-96, με διπλούς αγώνες που πήρε τη νίκη και στους δύο ο ΠΑΟΚ. Στο 3-0 της Τούμπας στις 31 Ιανουαρίου 1996 σκόραραν δύο φορές ο Δημήτρης Νόλης και μια ο Δημήτρης Καπετανόπουλος. Στην ρεβάνς που έγινε στις 14 Φεβρουαρίου 1996 στο Δημοτικό στάδιο Τρικάλων οι Γιόβιτς και Ζουμπούλης έδωσαν το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ και ο Καραϊσκός ήταν αυτός που μείωσε σε 2-1 για τους Θεσσαλούς.

#Την τελευταία δεκαετία δεν έχει αποκλειστεί στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος από κανέναν αντίπαλο και μάλιστα σε σύνολο 13 αγώνων μετρά 9 νίκες – 2 ισοπαλίες – 2 ήττες. Βέβαια τις σεζόν 2007-08 και 2014-15 είχε αποκλειστεί νωρίτερα στον θεσμό, από τον Θρασύβουλο και σε όμιλο (Καλαμαριά – Γιάννινα -Κέρκυρα) αντίστοιχα.

#Στις οκτώ τελευταίες του παρουσίες στους «16» του θεσμού προκρίθηκε χωρίς πρόβλημα σε μονά, ή διπλά παιχνίδια και μόνο την σεζόν 2008-09 χρειάστηκε την διαδικασία των πέναλτι (9-8) με τον Άρη για να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Οι δύο αναμετρήσεις με τον Άρη είχαν τελειώσει με λευκές ισοπαλίες.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ