ΠΑΟΚ

Αυστηρή επίπληξη στον Γιακουμή

GEPA-10071363029 - ST.VEIT AM VOGAU,AUSTRIA,10.JUL.13 - FUSSBALL - Superliga, Superleague, FC Kopenhagen vs PAOK Saloniki, IFCS Trainingslager, Vorbereitungsspiel. Bild zeigt Giakoumis Asterios (PAOK). Foto: GEPA pictures/ Patrick Leuk
GEPA-10071363029 - ST.VEIT AM VOGAU,AUSTRIA,10.JUL.13 - FUSSBALL - Superliga, Superleague, FC Kopenhagen vs PAOK Saloniki, IFCS Trainingslager, Vorbereitungsspiel. Bild zeigt Giakoumis Asterios (PAOK). Foto: GEPA pictures/ Patrick Leuk INTIME SPORTS

Την πιο ήπια ποινή επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της Λίγκας στον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ για την χρήση ουσίας ντόπινγκ που του ανιχνεύτηκε σε έλεγχο μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Απάλλαξε ουσιαστικά τον Αστέριο Γιακουμή η Πειθαρχική Επιτροπή της Λίγκας για το γεγονός πως είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ μετά το ντέρμπι του Παναθηναικού με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο.

Η Επιτροπή δέχτηκε το βασικό επιχείρημα της πλευράς του 27χρονου τερματοφύλακα το οποίο ήταν ότι η χρήση της ουσίας μεθυλεξαναμίνη έγινε από άγνοια (την έλαβε από σκεύασμα που κανονικά δεν έπρεπε να την περιέχει, όμως ο ίδιος δεν το είχε προμηθευτεί από φαρμακείο) και γι' αυτό τον τιμώρησε με αυστηρή επίπληξη.

Αυτό σημαίνει πως ο Γιακουμής έχει κανονικά δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ (στην ουσία δεν το είχε χάσει ποτέ, απλά είχε αποφασίσει από κοινού με τον ΠΑΟΚ όσο εκκρεμούσε η υπόθεσή του να μην συμπεριλαμβάνεται στις αποστολές, έτσι ώστε αν τιμωρούταν να είχε αφαιρεθεί και αυτό το χρονικό διάστημα).

Βάσει του κανονισμού της WADA, o Γιακουμής θα μπορούσε να κινδυνέψει ακόμη και με διετή αποκλεισμό από τα γήπεδο, αν του καταλογιζόταν δόλος. Όπως προαναφέραμε όπως η Πειθαρχική Επιτροπή δέχτηκε ότι το έκανε από άγνοια λαμβάνοντας υπόψη και το δεδομένο ότι η συγκεκριμένη ουσία δεν βοηθά σε τίποτα την απόδοση ενός τερματοφύλακα.

Ροδινός: "Ηθική δικαίωση αλλά και μάθημα"

Σχολιάζοντας την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής ο νομικός εκπρόσωπος του Αστέριου Γιακουμή, Γιώργος Ροδινός δήλωσε στο Sport24.gr:

" Η απόφαση αποτελεί ηθική δικαίωση και τον χαρακτήρα που έχει επιδείξει όλα τα χρόνια της καριέρας του στα γήπεδα. Παράλληλα όμως είναι και ένα μάθημα για τον Αστέριο προκειμένου να είναι πιο προσεκτικός στο πώς επιλέγει τα συμπληρώματα διατροφής που χρησιμοποιεί".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ