ΠΑΟΚ

Άτονος ο ΠΑΟΚ, 1-1 με τον Απόλλωνα Λεμεσού

Άτονος ο ΠΑΟΚ, 1-1 με τον Απόλλωνα Λεμεσού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα που έδειξε στα φιλικά της Ολλανδίας και προβλημάτισε στην πρεμιέρα του στην Τούμπα λίγες μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με τον Άγιαξ. Οι Κύπριοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Αρκάντιους στο 85’, ισοφάρισε στο 92’ με κεφαλιά ο Τζιόλης.

Οι εμφανίσεις του ΠΑΟΚ στα φιλικά προετοιμασίας της Ολλανδία, καθώς και το γεγονός ότι το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λεμεσού ήταν το πρώτο φετινό στην Τούμπα και πρόβα τζενεράλε ενόψει των αναμετρήσεων με τον Άγιαξ, δημιούργησαν προσδοκίες ότι οι περίπου 8000 φίλοι του "δικεφάλου"που πήγαν στο γήπεδο και οι χιλιάδες που το παρακολούθησαν τηλεοπτικά θα έβλεπαν κακό θέαμα από την ομάδα του Ίβιτς.

Αντ’ αυτού, όμως, είδαν ένα σύνολο με προβλήματα στην ανάπτυξη, αργό ρυθμό και χωρίς νεύρο, γεγονός που σίγουρα προβλημάτισε ενόψει Άγιαξ. Δύο μεγάλες ευκαιρίες, με τον Τζάλμα στο πρώτο μέρος και τον Κουλούρη στο δεύτερο δεν αλλάζουν τη συνολική εικόνα που δεν ήταν καλή.

Στο φινάλε του αγώνα θα μπορούσε κιόλας να χάσει το ματς, καθώς ο Αρκάντιους στο 84’ κέρδισε πέναλτι από ανατροπή του Πούγγουρα, το εκτέλεσε και σημείωσε το νικητήριο γκολ για τον Απόλλωνα. Στο 92’, όμως από κόρνερ του Μπίσεσβαρ, ο Τζιόλης με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Συν τοις άλλοις, το φιλικό με την κυπριακή ομάδα συνοδεύτηκε από προβλήματα δύο βασικών παικτών. Ο Αθανασιάδης αισθάνθηκε ενόχληση στον τένοντα του προσαγωγού στο ξενοδοχείο και έμεινε εκτός αποστολής και ο Λέο Μάτος δέχθηκε λίγο πριν το ημίωρο γονατιά στο ισχίο, αλλά η πρώτη εκτίμηση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ είναι ότι δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό.

Στα θετικά η πρώτη εμφάνιση του θηριώδη Ζέλικο Μπρκιτς που έδειξε καλά στοιχεία σε παιχνίδι τη μπάλα ψηλά, αλλά και του Χοσέ Κάνιας που έπαιξε λίγο και δεν μπορεί να κριθεί.

Τεράστια ευκαιρία με Τζάλμα

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με το γνωστό 4-2-3-1 στο παιχνίδι. Ο Γλύκος ήταν κάτω από την εστία και στην άμυνα οι Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας και Λέοβατς. Οι δύο αμυντικοί μέσοι ήταν οι Τσίμιροτ-Σάχοφ, δεκάρι ο Πέλκας, στα άρα Ροντρίγκες και Τζάλμα και στην κορυφή ο Κουλούρης.

Μόλις στο 2' του φιλικού στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ είχε μία καλή ευκαιρία σε σουτ του Ροντρίγκες που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα. Στο 15' ο Ροντρίγκες μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Κουλούρη αλλά ο Βινίσιους επενέβη και έδιωξε σε κόρνερ πριν γίνει απειλητικός ο Έλληνας φορ. Ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία στο 18' για να ανοίξει το σκορ... Στην αντεπίθεση ο Τσίμιροτ πάσαρε στον Τζάλμα ο οποίος βρέθηκε εντελώς μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα της κυπριακής ομάδας, αλλά δεν κατάφερε να τον "νικήσει" (απόκρουση σε κόρνερ μετά το σουτ που έγινε από τον Τζάλμα). Στο 23' ο Μπαρμπάρο σούταρε με το αριστερό αλλά δεν βρήκε στόχο και στο 28' έφυγε άουτ η μπάλα μετά από σουτ του Ντα Σίλβα.

Πρόβλημα στην μεσαία γραμμή για τον ΠΑΟΚ

Ο Κίτσιου εν συνεχεία πήρε την θέση του Μάτος που ζήτησε αλλαγή γιατί πονούσε. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να έχει προβλήματα στη μεσαία γραμμή στο πρώτο μέρος και δεν είχε σιγουριά -ούτε- στα μετόπισθεν. Από την στιγμή που τα χαφ δεν κυριαρχούσαν, υπήρχε πρόβλημα και στην ανάπτυξη, με τον "Δικέφαλο" να "βγαίνει" μπροστά κυρίως με τον Τζάλμα αλλά και τον Μάτος όσο ο τελευταίος αγωνίστηκε πριν γίνει αλλαγή. Στο 41' ο Τζαβέλλας έδιωξε σε κόρνερ προκειμένου να μην δημιουργεί κίνδυνος μετά το φάουλ του Πέδρο. Ο Έλληνας αμυντικός έκοψε στο 44' πριν προκύψουν προβλήματα για την άμυνα του ΠΑΟΚ ενώ το ημίχρονο έληξε δίχως σκορ (0-0), με τον "Δικέφαλο" να παρουσιάζει μέτρια εικόνα αγωνιστικά (η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε τέσσερις τελικές, όσες και ο Απόλλων).

Κοντά στο γκολ με Κουλούρη, αλλά...

Το δεύτερο μέρος άρχισε με Μπίσεσβαρ σε ρόλο οργανωτή και τον Χαρίση αντί του Τσίμιροτ. Στο 49' μετά από γύρισμα μέσα στην περιοχή του Απόλλωνα ο Στυλιανού έδιωξε την τελευταία στιγμή πριν προλάβει να "χτυπήσει" ο Ροντρίγκες που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση. Στο 50' ο Κουλούρης έχασε σπουδαία ευκαιρία όταν ο Κίτσιου έκανε την σέντρα από τα δεξιά και η μπάλα έφτασε στον Ελληνα φορ ο οποίος με τακουνάκι (και ενώ ήταν ανενόχλητος ουσιαστικά) προσπάθησε να "στείλει" την μπάλα στα δίχτυα αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Σάχοφ στο 53' πίεσε ψηλά, προσπάθησε να πάρει την μπάλα αλλά ο Βάλε απομάκρυνε. Στο 58' ο Κυριάκου μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ όμως "έκοψε" ο Κίτσιου ("κέρδισε" και το άουτ) ενώ στο 61' ο Ιβιτς "φρέσκαρε" τον "δικέφαλο" κάνοντας έξι αλλαγές (Μπρκιτς αντί Γλύκου, Μαλεζάς αντί Τζαβέλλα, Τζιόλης αντί Σάχοφ, Περέιρα αντί Ροντρίγκες, Γιαννούλης αντί Λέοβατς και Ζάρο αντί Ροντρίγκες).

Ο Βάλε είπε "όχι" σε δύο περιπτώσεις, σκόραρε ο Αρκάντιους

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν πεσμένος, με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να αναπτυχθεί εύκολα. Πάντως στο 73' χάθηκε διπλή ευκαιρία για τον "δικέφαλο" με σουτ του Κίτσιου και μετά με τετ-α-τετ του Κουλούρη. Ο Βάλε "έσωσε" τον Απόλλωνα και στις δύο περιπτώσεις... Ο Ζάιρο στο 77' μπήκε στην περιοχή του Απόλλωνα, αλλά άργησε να κάνει την σέντρα και βγήκε άουτ η μπάλα. Ο τελευταίος πάλι στο 81' καθυστέρησε να κάνει την σέντρα και έτσι χάθηκε η δυνατότητα να απειλήσει στην συνέχεια ο ΠΑΟΚ. Ο Αρκάντιους στο 84' κέρδισε πέναλτι από τον Πούγγουρα, στην συνέχεια ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 0-1. Τελικά, ο "δικέφαλος" κατάφερε να μη χάσει, καθώς στο 92' από κόρνερ του Μπίσεσβαρ ο Τζιόλης με κεφαλιά σε άλμα από την καρδιά της άμυνας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

ΠΑΟΚ:Γλύκος (Μπρκιτς 61'), Μάτος (Κίτσιου 28'), Κρέσπο (Πούγγουρας 78'), Τζαβέλλας (Μαλεζάς 61'), Λέοβατς (Γιαννούλης 61'), Σάχοφ (Τζιόλης 61'), Τσίμιροτ (Χαρίσης 46'), Πέλκας (Μπίσεσβαρ 46'), Τζάλμα (Ζάιρο 61'), Ροντρίγκες (Περέιρα 61'), Κουλούρης (Κάνιας 78').

ΑΠΟΛΛΩΝ:Μπρούνο Βάλε, Αγγελή (Κυριάκου 90'), Βινίσιους, Βασιλείου (Ντούντου Παραΐμπα 68'), Στυλιανού, Κυριάκου, Μπαρμπάρο (Πίττας 46'), Αλέξ ντα Σίλβα (Σατσέτι 71'), Μάγκλιτσα (Μιγκέλ Μπεντόγια 46'), Γκιέ Γκιέ (Αρκάντιους 65'), Ζοάο Πέδρο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ