ΠΑΟΚ

Αθανασιάδης: "Νόμιζα ότι ήμουν με την Κ20"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΟΣΤΕΜΠΕΡΓΚ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
Αθανασιάδης MOTIONTEAM

Ο Στέφανος Αθανασιάδης μιλά για πρώτη φορά για το ζήτημα της ανανέωσης του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ, τις συναντήσεις που είχε για το θέμα με τον Βρύζα και τι περιμένει στο ραντεβού με τον Ιβάν Σαββίδη. Η ατάκα για την εικόνα των αποδυτηρίων.

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε στους εκπροσώπους του Τύπου που βρίσκονται στην Ολλανδία ο Στέφανος Αθανασιάδης. Ο Έλληνας φορ μίλησε για πρώτη φορά αναλυτικά για ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ, απάντησε στην κριτική που δέχεται κατά καιρούς, ενώ αναφέρθηκε και στην απουσία του από το Μουντιάλ την Βραζιλίας.

Θα είσαι στον ΠΑΟΚ και μετά το καλοκαίρι του 2015 που τελειώνει το συμβόλαιό σου;

"Δεν το γνωρίζω αυτό. Έχουμε κάνει συζητήσεις με τον πρόεδρο αλλά τόσο εγώ όσο και ο κύριος Σαββίδης ζητήσαμε να έχουμε συνάντηση για να βρεθεί η λύση. Είμαι θετικός στην ανανέωση του συμβολαίου μου και πιστεύω ότι στην συνάντηση με τον κύριο Σαββίδη θα βρούμε την λύση. Έχω ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο ομάδα ξέρει τι αισθάνομαι για τον ΠΑΟΚ και τι σημαίνει για εμένα αυτή η ομάδα. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο αλλά και μετά την ανανέωση, όσα χρόνια παίξω στην ομάδα θα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για να πάρουμε έναν τίτλο και να κάνουμε καλή πορεία. Ξεκαθαρίζω ότι για μένα ο ΠΑΟΚ είναι η προοπτική μου. Θα περιμένω τον ΠΑΟΚ και αν τυχόν δε βρεθεί λύση δε θα είμαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που θα πρέπει να κοιτάξει το μέλλον του".

Σε ενόχλησε κάτι στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου σου;

"Θεωρούσα ότι πριν τελειώσει η σεζόν θα είχαμε αρχίσει της συζητήσεις και αυτό δε συνέβη. Γράφτηκε ότι ήμουν κοντά στην ανανέωση, βγήκαν προς τα έξω τα ποσά που ζητούσα, τα διάβαζα στο ίντερνετ ενώ κουβέντα δεν είχα κάνει. Αυτό με πείραξε περισσότερο."

Θεωρείς ότι στη συνάντησή σου με τον Ιβάν Σαββίδη θα τελειώσει το θέμα;

"Είμαι σε μια ηλικία που πρέπει να κοιτάξω το μέλλον μου και θέλω στην συζήτηση με τον Σαββίδη να βρεθεί η λύση. Δεν αφορά μόνο το οικονομικό ησυγκεκριμένηκουβέντα που θέλω να κάνω."

Με τον Βρύζα τι έχεις συζητήσει;

"Έχω βρεθεί δυο φορές με τον πρόεδρο. Δυο μέρες πριν αρχίσει η προετοιμασία της ομάδας έγινεη πρώτη κουβέντα. Αποφασίσαμε ότι πρέπει να βρεθώ με τον μεγαλομέτοχο και θέλω μέσα από αυτή τη συνάντηση να είμαι ευχαριστημένος και εγώ και η ομάδα."

Γιατί δεν βρέθηκε λύση στα ραντεβού με τον Βρύζα;

"Δεν βρέθηκε λύση και πιστεύω ότι ήταν καλύτερο και για μένα και για την ομάδα να βρεθώ με τον μεγαλομέτοχο. Το ζήτησα και εγώ και αυτός."

Ο Σαββίδης έχει πει ότι εσύ είσαι το νόημα του ΠΑΟΚ. Τι θα συζητήσεις μαζί του;

"Για αυτό θέλω να βρεθώ μαζί του και να τα πούμε. Ξέρει ο Σαββίδης ότι είμαι εδώ από 8 ετών, από το 1996. Θέλω για αυτό το λόγο να βρεθούμε και να καταλήξουμε σε μια λύση. Φυσικά και όχι. Θα μιλήσουμε για όλα. Για την ομάδα, πώς σκέφτομαι εγώ τα πράγματα για την ομάδα. Δεν ξέρω αν ο Σαββίδης έχει ολοκληρωμένη άποψη για την ομάδα. Πιστεύω ότι αν κάτσουμε να μιλήσουμε θα τα βρούμε για την ανανέωση τουσυμβολαίουμου αλλά δε θα μιλήσουμε μόνο για αυτό."

Ψυχολογικά πως είσαι;

"Πέρσι στην προετοιμασία ήμουν πολύ χειρότερα για όλα αυτά που είχαν γίνει στα πλέι οφ."

Πολλά νέα παιδιά στην προετοιμασία...

"Δεν είναι η πρώτη φορά, αφού και επί Δώνη είχαμε τα ίδια. Απλά τα παιδιά αυτά θέλουν υπομονή και στήριξη από εμάς τους παίκτες, τον προπονητή, τον κόσμο αλλά και εσάς τους δημοσιογράφους. Ο προπονητής είναι αυτός που θα κρίνει ποιοι θα μείνουν εδώ. Αν πίστευα ότι αυτή η ομάδα δεν μπορεί να δέσει, δε θα ήμουν εδώ. Αλλά χρειάζεται στήριξη..."

Πως αντέδρασες όταν συνάντησες όλα αυτά τα νέα παιδιά την πρώτη μέρα της προετοιμασίας;

"Μπήκα στα αποδυτήρια πριν από είκοσι μέρες και νόμισα ότι μπήκα σε αυτά της Κ20. Δεν είναι κακό να υπάρχουν τόσα νέα παιδιά στην ομάδα. Επιστρέφουν πλέον και οι διεθνείς και με όσα παιδιά τελικά μείνουν από τους νέους παίκτες θα κάνουμε μια δεμένη ομάδα."

Πως σου φαίνεται ως ποδοσφαιριστής ο Κουλούρης;

"Μου θυμίζει τον εαυτό μου όταν μπήκα για πρώτη φορά στην πρώτη ομάδα. Τότε άρχισαν με γκολ στον αγώνα με την Λάρισα. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, θα πάει μπροστά αν συνεχίσει να δουλεύει έτσι. Από την στιγμή που είναι στην ομάδα, τα δίνει όλα και ο προπονητής θα κρίνει ποιος θα αγωνίζεται. Για μένα είναι ότι πρέπει να υπάρξει υπομονή και στήριξη."

Πως νομίζεις ότι θα είναι η νέα σεζόν;

"Θα είναι μια δύσκολη σεζόν. Ετσι το βλέπω εγώ. Θα είναι πολύ δύσκολη για αυτό χρειάζεται υπομονή και στήριξη στην ομάδα. Τίποτε άλλο δεν πρέπει να γίνει..."

Στόχοι μπορούν τεθούν από τώρα;

"Οχι είναι νωρίς ακόμη. Έχουμε νέο προπονητή πολλούς νέους παίκτες στην ομάδα. Μόλις δυο μέρες έχουμε κοντά μας τα παιδιά από την Εθνική. Το σημαντικό είναι κάποια από τα παιδιά που ήρθαν από τις ακαδημίες να μπουν στην ομάδα ότι είχε γίνει και με μένα πριν από χρόνια. Είναι δύσκολο αλλά με τη βοήθεια του προπονητή μπορεί να τα καταφέρουν και πολλά από αυτά τα παιδιά να μείνουν στην πρώτη ομάδα."

Η ομάδα αλλάζει κάθε χρόνο πολλούς παίκτες. Πως το σχολιάζεις αυτό και πως πρέπει να αντιδρά σε αυτό ο κόσμος;

"Σαν ποδοσφαιριστής θα ζητήσω υπομονή από τον κόσμο, αλλά πάνω σε αυτό που ρωτάς είναι θέμα άλλων να απαντήσουν όχι δικό μου."

Ο πήχης ανέβηκε ψηλά και ο κόσμος απογοητεύτηκε. Γιατί συνέβη αυτό;

"Πιθανώς επειδή οι απαιτήσεις ήταν μεγάλες όταν ο κόσμος έβλεπε και το όνομα του προπονητή, αλλά και των παικτών. Αυτομάτως ο πήχης ανεβαίνει. Αλλά πρέπει να φτιάξεις ένα ικανό σύνολο για να φτάσεις στην ουσία."

Η κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας είναι μειωμένη σε σχέση με πέρσι. Πως το σχολιάζεις αυτό;

"Πρέπει να λάβουμε υπόψη και την κρίση που υπάρχει. Ο κόσμος είναι διστακτικός, γιατί έρχεται και ένας δύσκολος χειμώνας. Όλα αυτά παίζουν ρόλο στην κίνηση των διαρκείας."

Απουσίαζε ο κόσμος της ομάδας από την πρώτη προπόνηση.

"Πιθανώς επειδή απουσίαζαν πολλά παιδιά. Δεν μπορώ να το κρίνω ίσως όμως να έχει την ευκαιρία ο κόσμος να μας δει σε μια προπόνηση στην Ελλάδα."

Γιατί απέτυχε η ομάδα την περασμένη σεζόν;

"Δεν είμαι αυτός που θα κρίνει το ρόστερ και τις επιλογές. Η ομάδα έμεινε σχετικά σύντομα μακριά από την κορυφή στο πρωτάθλημα και ήταν άσχημο για όλους. Είχαμε στην συνέχεια στόχο τον τελικό, αλλά εκεί δεν φανήκαμε αντάξιοι και δυνατοί για να το πάρουμε. Φτάσαμε στον τελικό με πολύ κούραση και ιδρώτα, αλλά δεν πήραμε τον τίτλο. Καμιά χρονιά για τον ΠΑΟΚ δεν είναι πετυχημένη αν δεν κατακτάς τίτλο."

Πήρες πολλές κάρτες πέρσι. Έχασες και το τελικό Κυπέλλου.

"Ήταν άδικη η κάρτα μου εκείνη. Στο 95' γύρισα και είδα ότι μου δείχνει την κίτρινη. Του είπα ότι μoy στερεί τον τελικό αλλά δεν μπορείς να του αλλάξεις γνώμη. Από εκεί και πέρα όταν κάνεις ένα σκληρό φάουλ, θα δεις την κάρτα. Αλλά υπήρξε ματς που είδα κάρτα χωρίς να έχωανοίξειτοστόμα μου. Ήταν το ματς με τον Παναιτωλικό και την είδε και ο Τζιόλης που επίσης δεν μίλησε..."

Δέχεσαι σκληρή κριτική όταν δεν σκοράρεις.

"Είναι φυσιολογικό να συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Όταν ο επιθετικός δεν σκοράρει, τον κατηγορούν ότι κάνει κακή ζωή, ότι είναι ντεφορμέ. Όταν σκοράρεις είσαι ο Θεός. Συμβαίνει με όλους τους παίκτες."

Πέρσι σκόραρες, αλλά μάρκαρες και πολύ.

"Κάνω ότι μου ζητά ο προπονητή και ότι πρέπει για να κερδίζει η ομάδα. Άλλες φορές είμαι στην περιοχή για να σκοράρω άλλες έξω από την περιοχή για να πάρω τη μπάλα. Ότι μπορώ κάνω στο γήπεδο."

Πλέον είσαι αρχηγός του ΠΑΟΚ. Νιώθεις δικαίωση;

"Όλα αυτά τα χρόνια δούλεψα για να καθιερωθώ και τα καταφέραμε τη βοήθεια της οικογένειάς μου ξεπερνώντας τις δύσκολες στιγμές. Ελπίζω να συνεχίσω να έχω αυτό τον ρόλο."

Πως είναι να δουλεύεις με τον Άγγελο Αναστασιάδη;

"Πρώτη φορά δουλεύω μαζί του. Από την πρώτη μέρα φρόντισε να μας πει ότι πρέπει να γίνουμε ομάδα. Να φτιάξουμε ένα καλό σύνολο, να είμαστε δεμένοι μεταξύ μας. Είναι ένας προπονητής που ξέρει καλά τι σημαίνει ΠΑΟΚ και ποιο είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο."

Τι παίζει για σένα τον σημαντικότερο ρόλο στο πάει καλά η ομάδα;

"Τα αποδυτήρια είναι το σημαντικότερο. Όταν έχεις καλά τα αποδυτήρια και αυτά είναι δεμένα και είμαστε μια οικογένεια, το βγάζεις και στο γήπεδο. Όταν δεν πάνε καλά τα αποδυτήρια το βλέπει και ο κόσμος το πρόβλημα. Σε μιαομάδαυπάρχουν στιγμές που τααποδυτήρια είναι καλά και σε άλλες όχι."

Έχεις... βιώσει αρκετούς προπονητές στον ΠΑΟΚ. Κρατάς κάτι από τον καθένα;

"Έχω αλλάξει πολλούς, γιατί ποτέ δεν μπορούν να φύγουν οι είκοσι παίκτες και φεύγει ο ένας. Από κάθε προπονητή κρατώ κάτι καλό. Για παράδειγμα με τον Σάντος έκανα μια από τις καλύτερες προετοιμασίες. Και με τον Δώνη δουλέψαμε καλά, αλλά ο αποκλεισμός από την Ευρώπη στοίχισε..."

Πως νιώθεις που ο Πάμπλο Γκαρσία είναι ξανά στην ομάδα, αλλά απόδιαφορετικόπόστο;

"Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έχουμε τον Πάμπλο δίπλα μας. Έχω μάθει πολλά πράγματα από τον συγκεκριμένο. Μπορεί πλέον να είναι από διαφορετικό πόστο αλλά είναι κοντά μας και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση και θα μας βοηθήσει πολύ. Ιδιαίτερα τους μικρούς μέσα στα αποδυτήρια."

Από το ρόστερ αποχώρησαν αρκετοί παίκτες.

"Όλα τα παιδιά ήταν σημαντικά. Θα μπορούσα να σταθώ στον Λίνο, που είχε δεθεί με την ομάδα, αλλά δε θέλω να μπω στη διαδικασία να πω ονόματα. Το κάθε παιδί είχε τον δικό του χαρακτήρα, με άλλους δένεσαι περισσότερο και με άλλους λιγότερο."

Πως βίωσες την απουσία σου από το Μουντιάλ της Βραζιλίας;

"Νιώθω χαρούμενος και ευλογημένος που έχω δίπλα μου την οικογένειά μου. Αυτή με βοήθησε να το ξεπεράσω. Σε ότι αφορά τον αποκλεισμό μου από το Μουντιάλ,ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει και δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό. Πήρε την απόφαση, δεκτή από μένα και πιστεύω ότι έχω μέλλον μπροστά μου για να βιώσω και εγώ μια ανάλογη εμπειρία."

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ