ΠΑΟΚ

Αθανασιάδης: "Η ομάδα έχει ένα πλάνο"

Αθανασιάδης: "Η ομάδα έχει ένα πλάνο"
INTIME SPORTS

Για όλους και για όλα μίλησε ο Στέφανος Αθανασιάδης στην Ολλανδία. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ τόνισε ότι φέτος βλέπει πράγματα που τον κάνουν αισιόδοξο, σε αντίθεση με πέρυσι, ενώ σύγκρινε την προετοιμασία με Τούντορ με την εποχή Σάντος.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ντούρβερθ όπου προετοιμάζεται ο ΠΑΟΚ, ο Στέφανος Αθανασιάδης μίλησε για τον τραυματισμό του, ενώ επισήμανε πως κουράστηκε να μιλάει για τίτλους και επιτυχίες στην αρχή κάθε χρονιάς. Επίσης, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του μετά το τέλος της περασμένης σεζόν σχετικά με το ότι χάθηκαν τα αποδυτήρια, αλλά και στον Φρανκ Άρνεσεν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τους λόγους που τον κάνουν αισιόδοξο: “Το σίγουρο είναι ότι ήρθε ένας νέος προπονητής με νέα φιλοσοφία που δεν την έχω ξαναζήσει στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα πλέον θέλει να παίξει ποδόσφαιρο. Γνωρίζει δηλαδή τι ψάχνει στο γήπεδο και δουλεύει πάνω σε αυτό. Βλέπεις πράγματα που έχουν αλλάξει. Πέρσι είχα πει ότι η χρονιά θα είναι δύσκολη και έπεσα μέσα. Φέτος θα είναι πιο καλά τα πράγματα. Υπάρχει ηρεμία και σίγουρα θα είναι διαφορετική η χρονιά. Το σημαντικό είναι να μπούμε στους ομίλους. Γιατί έτσι η ομάδα θα έχει την ηρεμία της και δε θα έχουμε ξανά δυσκολίες”.

Για τη σύγκριση με την εποχή Σάντος:Εγώ είχα να ζήσω τέτοια προετοιμασία σε θέματα πειθαρχίας και οργάνωσης από την εποχή του Σάντος. Σε θέματα πειθαρχίας εντός και εκτός γηπέδου. Αυτό το ζω ξανά τώρα. Το είχαμε ζήσει μόνο με τον Σάντος. Περιμένουμε να φάμε όλοι μαζί και θα φύγουμε όλοι μαζί από το τραπέζι. Μπορεί να είναι λεπτομέρειες αλλά είναι σημαντικά πράγματα όλα αυτά” για να συνεχίσει: “Πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να γίνει στην ομάδα, είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη στον προπονητή και να του δοθεί χρόνος. Αν του δώσεις χρόνο μπορείς να απαιτήσεις πράγματα απ' αυτόν και από την ομάδα. Πιστεύω ότι φέτος η ομάδα ξέρει τι πρέπει να κάνει. Εγώ βλέπω τις προπονήσεις απ έξω και βλέπω ότι η ομάδα έχει ένα πλάνο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό.”

Για τον τραυματισμό του:Ναι το ξεπέρασα το αρχικό σοκ. Γιατί το πήρα απόφαση ότι χτύπησα. Θα λείψω 4-6 εβδομάδες αλλά το θετικό είναι ότι μέρα με τη μέρα αισθάνομαι καλύτερα, σύντομα θα αρχίσω και ποδήλατο, έχω αρχίσει ήδη να πατώ το πόδι μου και θέλω να αρχίσω να δουλεύω. Πιστεύω ότι στην έναρξη του πρωταθλήματος θα είμαι έτοιμος.”

Για τους στόχους : “Αυτό που με δίδαξε η περσινή σεζόν είναι να μην λέω μεγάλα λόγια και να μην πετάμε στα σύννεφα. Να μην μιλάμε μέσα στη χρονιά και στο τέλος της να κάνουμε το ταμείο. Πλέον έχω κουραστεί στην αρχή μιας προετοιμασίας να μιλώ για τίτλους για επιτυχίες. Πλέον τα αφήνω όλα αυτά ανοικτά και ότι έρθει στο τέλος. Δεν μπορείς μετά από δεκαπέντε μέρες προετοιμασίας και με τους ίδιους παίκτες που πέρσι φέραμε τον ΠΑΟΚ τελευταίο στα πλέι οφ να μιλάμε για στόχους. Συμφωνώ με τα όσα είπε ο Κωνσταντινίδης. Δε θέλω να μιλώ για στόχους στην παρούσα φάση. Απλά πρέπει να μπούμε στους ομίλους”.

Για τις πολλές κάρτες που δέχθηκε πέρσι: “Πολλά νεύρα ναι. Ξέφυγα. Εμείς οι Έλληνες παίκτες το πήραμε απόφαση ότι δε θα αλλαξει κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και πρέπει να ενημερώσουμε σχετικά και τους ξένους συμπαίκτες μας. Για να το αντιμετωπίζουμε με ηρεμία αν και πάντα είναι εύκολο να ξεφύγεις”.

Για το ότι μίλησε για αυτό που τον ενοχλεί στην άδικη κριτική: “Ο κόσμος στράφηκε εναντίον μας. Ήθελε επιτυχίες και στο τέλος εμείς δεν κάναμε τίποτε. Αλλά σε ότι αφορά την επίθεση που δεχθήκαμε ορισμένοι, σε αυτό το κομμάτι έχει ξεφύγει η κατάσταση. Να ασχοληθεί τι φορά, ποια κοπέλα έχει, τι αμάξι οδηγά. Ασχολούμαστε με όλα τα άλλα εκτός από το ότι κάνει μέσα στο γήπεδο. Και όταν η ομάδα δεν πάει καλά ασχολούνται με τα εκτός. Για τα εκτός υπάρχουν άνθρωποι στην ομάδα νατον κρίνουν και αν πρέπει να τον τιμωρήσουν” για να συνεχίσει: “Με έναν νέο προπονητή ο κόσμος θα στηρίξει την ομάδα. Άλλωστε και πέρσι στην αρχή της σεζόν είχε κόσμο. Περιμένω τον κόσμο στην Τούμπα στο πρώτο επίσημο παιχνίδι”

Για το ότι περιμένει ακόμη τους υπευθύνους της ομάδας να τον καλέσουν για να τους καταθέσει την άποψη του: “Σίγουρα σε μια ομάδα όταν υπάρχει αποτυχία φταίνε οι παίκτες αλλά όχι μόνο οι παίκτες. Είχα πει κάποια πράγματα στο τέλος της σεζόν είπα κάποια πράγματα. Εγώ είμαι ποδοσφαιριστής. Ως αρχηγός είχα πει ότι θα ήθελα να πω ότι την άποψη μου θα την πω σε αυτούς που πρέπει. Δεν έχω έρθει ακόμη σε επαφή μαζί τους. Αλλά στην κάμερα δε θα τα πω... Ακόμη περιμένω να τα πω εκεί που πρέπει!”

Για το ότι πέρυσι χάθηκαν τα αποδυτήρια: “Το θέμα είναι ο προπονητής να μην αφήσει κάποιον να βάλει τον εαυτό του πάνω στην ομάδα και φέτος το έχει καταφέρει. Ναι συμφωνώ ότι ως αρχηγός δεν πήρα πρωτοβουλίες πέρσι. Πάνω από τον αρχηγό υπάρχουν και άλλοι. Αλλά ναι ως αρχηγός δεν έκανα πράγματα που έπρεπε. Ευθυνόμαστε και εμείς ως αρχηγοί και εγώ δεν πήρα πρωτοβουλίες.”

Για τον Άρνεσεν:Λίγο έχουμε μιλήσει μαζί του. Έχει και αυτός να τρέξει με άλλα θέματα. Είναι σοβαρός άνθρωπος, πολλές γνώσεις πάνω στο ποδόσφαιρο και αυτός θέλει το χρόνο του για να βοηθήσει την ομάδα”

Για το τι βλέπει απ' έξω και τον κάνει να χαμογελά: “Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής για να γκρινιάζει για κάτι. Δουλεύουμε σκληρά και τα δίνουμε όλα όχι γιατί πρέπει αλλά γιατί το θέλουμε. Υπάρχει θέληση απ όλους, Και παίζει ρόλο ότι έχει έρθει ένας νέος προπονητής. Προσωπικά, υπάρχει θέληση στο να κατακτήσω κάτι. Για αυτό ανανέωσα το συμβόλαιο μου πέρσι.”

Για το ότι μπορεί να χαμογελά μετά το 4-1 με τη Ντνίπρο: “Ήταν ένα φιλικό παιχνίδι. Σε ένα φιλικό παιχνίδι, προσπαθείς να βγάλεις όσα δουλεύεις στις προπονήσεις. Ο ΠΑΟΚ μου άρεσε και κυρίως μου άρεσε ότι τα παιδιά έβγαλαν στον αγώνα όλα όσα δούλεψαν στις προπονήσεις.”

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ