ΠΑΟΚ

Άρνεσεν-Τούντορ σχεδιάζουν τον ΠΑΟΚ

Άρνεσεν-Τούντορ σχεδιάζουν τον ΠΑΟΚ

Το ταξίδι του 37χρονου τεχνικού στην Κοπεγχάγη, παρέα με τον... βοηθό του στον Δικέφαλο, Γιούριτσα Βούτσκο και οι σκέψεις του Ιβάν Σαββίδη πριν την μεγάλη απόφαση. ΤοSport24.grέχει όλες τις εξελίξεις και άγνωστες λεπτομέρειες από το “καυτό” θέμα προπονητή στον ΠΑΟΚ.

Δεν άφησε τον χρόνο να περάσει ανεκμετάλλευτος ο Φρανκ Άρνεσεν στο τελευταίο Σαββατοκύριακό του εκτός Θεσσαλονίκης (το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ επίσημα αρχίζει να τρέχει στις 16 Ιουνίου).

Μπορεί η βασική υποχρέωσή του να ήταν ο σχολιασμός του αγώνα της Δανίας με τη Σερβία για λογαριασμό τουkanal5 (παρέα με τον Μπρίνα Λάουντρουπ), ωστόσο, οι πληροφορίες από την Κροτία αναφέρουν πώς έκανε και μπόλικη προεργασία για τον ΠΑΟΚ.

Κι αυτό γιατί στο Σπλιτ, από το στενό περιβάλλον του Ιγκόρ Τούντορ, διέρρευσε η πληροφορία ότι ο 37χρονος Κροάτης τεχνικός ταξίδεψε στην Κοπεγχάγη. Μαζί του, μάλιστα, έχει και τον μέχρι πρότινος βοηθό του στη Χάιντουκ, Γιούριτσα Βούτσκο, τον οποίο, προφανώς, προορίζει σε ανάλογο ρόλο στον ΠΑΟΚ.

Εφόσον ισχύουν οι πληροφορίες των Κροατών (ενισχύονται και από το γεγονός ότι τα μέσα ενημέρωσης της χώρας έλεγαν χθες πώς ο Τούντορ είναι άφαντος από το Σπλιτ), οι οποίες δεν μπορούν να διασταυρωθούν από καμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές που τηρούν στάση απόλυτης σιγής, τότε επιβεβαιώνεται η αίσθηση που υπάρχει πώς ο Τούντορ είναι πολύ κοντά στον Δικέφαλο.

Βέβαια, ο Ιβάν Σαββίδης κάνει αυτές τις μέρες τις σκέψεις του σχετικά με τους ποιον, τελικά, προπονητή θα επιλέξει από τη λίστα Άρνεσεν.

Όμως, από τη στιγμή που ο Τούντορ πήρε μαζί του και τον Γιούριτσα Βούτσκο, είναι ξεκάθαρο ότι πλέον οι συζητήσεις έχουν μπει για τα καλά σε ζητήματα σχεδιασμού ομάδας.

Βλάντο Λέμιτς: Ο πιο στενός συνεργάτης του Άρνσεν πίσω από το ντιλ

Υπάρχει και ένα άλλο στοιχείο που ενισχύει την πεποίθηση ότι ο Τούντορ είναι μία ανάσα από το να βάλει τη φόρμα του προπονητή του ΠΑΟΚ. Στην Κροατία είναι κοινό μυστικό ότι στις επαφές με τον ΠΑΟΚ,τον εκπροσωπεί ο Βλάνταν Λέμιτς. Ποιος είναι αυτός; Ο 49χρονος, γεννημένος στο Ζάγκρεμπ, Σέρβος ατζέντης που συνεργάζεται με τον Άρνεσεν εδώ και 15 χρόνια.

Είχε πάει τον Ματέια Κέζμαν από την Παρτιζάν στην Αϊντχόφεν έναντι 27 εκ. μάρκων και “κόλλησε'” με τον Δανό.

Ο Λέμιτς... ακολούθησε τον Άρνεσεν στην Τσέλσι, καθώς συνέβαλε σημαντικά στις μεταγραφές του Κέζμαν και του Ρόμπεν. Ανέπτυξε προσωπική φιλία με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς και συνέχισε να του φέρνει παίκτες, όπως ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς.

Όταν ο νέος αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ πήγε στο Αμβούργο, ο Λέμιτς (μάνατζερ και του Μόντριτς στη μεταπήδησή του στη Ρεάλ) του... έστειλε τον Μπαντέι από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, μεταγραφή για την οποία είχε κατηγορηθεί για υπερκοστολόγηση ο Δανός από άλλους ατζέντηδες, αλλά τελικά δεν αποδείχθηκε τίποτα.

Πιθανόν, εξάλλου, είναι ο Λέμιτς να είναι ο ατζέντης που ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη παρέα με τον Άρνεσεν και συναντήθηκε με τον Αγγελίδη και προφανώς συζήτησε για παίκτες.

Άρνεσεν-Τούντορ σχεδιάζουν τον ΠΑΟΚ

Και δύο λόγια για τον Βούτσκο

Ο 39χρονος, επίσης, Κροάτης, Γιούριτσα Βούτσκο είναι το δεξί χέρι του Τούντορ, ένας εκ των δύο βοηθών του στην Χάιντουκ. Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στη Χάιντουκ, στην Αλαβές, στην Σαλαμάνκα, στην Πόλι Εχίδο, ενώ είχε ένα μικρό πέρασμα από το πρωτάθλημα της Κίνας. Ήταν μέλος των Ακαδημιών της Χάιντουκ, όταν ο Τούντορ τον πήρε βοηθό του.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ