ΠΑΟΚ

Άρνεσεν: "Λιγότερα χρήματα αν έμεινε στον ΠΑΟΚ ο Λούκας"

Άρνεσεν: "Λιγότερα χρήματα αν έμεινε στον ΠΑΟΚ ο Λούκας"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Φρανκ Άρνεσεν μίλησε για την πώληση του Λούκας από την Λα Κορούνια στην Άρσεναλ έναντι 17 εκατ. λιρών και το ποσοστό μεταπώλησης 30% που είχε εξασφαλίσει υπέρ του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ θα εξασφαλίσει 6 εκατ. ευρώ από την πώληση του Λούκας Πέρεθ στην Αρσεναλ. Τα χρήματα θα μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ λόγω του ποσοστού μεταπώλησης 30% που είχε εξασφαλίσει ο Φρανκ Άρνεσεν πέρυσι το καλοκαίρι στη συμφωνία που είχε κάνει με τη Ντέπορ.

Ο Δανός τέως αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ μίλησε για τη σούπερ, για τον ΠΑΟΚ, μεταγραφή του Ισπανού στην Άρσεναλ, αλλά και τους Ροντρίγκες, Τσίμιροτ που μελλοντικά μπορούν να φέρουν κι άλλα χρήματα.

Αναλυτικά,όσα δήλωσε στο "Metropolis 95,5":

Για την μεταγραφή Λούκας στην Άρσεναλ: "Τις τελευταίες ημέρες διαβάσαμε διάφορα δημοσιεύματα. Ήξερα ότι Έβερτον και Άρσεναλ ενδιαφερόταν για τον Λούκας και ο… τυχερός σύλλογος θα είναι τελικά η Άρσεναλ".

Για το ποσοστό μεταπώλησης 30% που έβαλε στο συμβόλαιο πώλησης του Λούκας από τον ΠΑΟΚ στη Λα Κορούνια: "Στην αρχή δεν ήθελα να τον πουλήσω. Ήταν ο καλύτερος παίκτης μας. Συζητήσαμε πολλές φορές όμως ήταν αδύνατον να τον κρατήσουμε στον ΠΑΟΚ. Τον παρακαλέσαμε να μείνει για να μας βοηθήσει στα πρώτα παιχνίδια, το έκανε όμως δεν άντεξε και τελικά συμφώνησε στο 30%. Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η μεταγραφή, θα πρόκειται για ένα φανταστικό ποσό σε σχέση με αυτό που δαπανήθηκε όταν αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ".

Για το σκεπτικό του να βάλει τη ρήτρα μεταπώλησης: "Είναι δύσκολο για έναν παίκτη του ΠΑΟΚ να πωληθεί στα 17 εκατομμύρια λίρες. Για οποιονδήποτε παίκτη από το ελληνικό πρωτάθλημα είναι δύσκολο να συμβεί αυτό. Όταν πάει σε μια ομάδα όπως η Ντεπορτίβο που αγωνίζεται σε ένα από τα τέσσερα κορυφαία πρωταθλήματα, είναι πιο εύκολο μετά να πωληθεί με ένα τέτοιο ποσό".

Για το αν μπορεί και άλλος παίκτης του ΠΑΟΚ από αυτούς που έφερε ο ίδιος να πωληθεί με τέτοιο ποσό στο μέλλον: "Κανένας παίκτης του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πωληθεί απευθείας από τον ΠΑΟΚ με τέτοιο ποσό. Αν πάρει θα είναι περίπου ένα εκ. ευρώ. Ο Τσίμιροτ και Ροντρίγκες θα μπορούσαν μελλοντικά να προσφέρουν χρήματα στον ΠΑΟΚ".

Για το αν ο Ροντρίγκες μπορεί να γίνει ο νέος Λούκας για τον ΠΑΟΚ: "Είναι διαφορετικοί παίκτες. Ο Λούκας μπορεί γιατί έχει αβαντάζ τα γκολ. Δεν συγκρίνονται οι δύο παίκτες. Ο Ροντρίγκες έχει ταλέντο, είναι ηλικιακά μικρός και ανυπομονώ να τον δω να αγωνίζεται με τους παίκτες που έχει πλέον στο ρόστερ του ο ΠΑΟΚ. Πρέπει να πάρει παιχνίδια και στην Ευρώπη".

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να χτυπήσει το πρωτάθλημα: "Μπορεί να έχει προβλήματα ο Ολυμπιακός, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχει και ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ θα χτυπήσει σίγουρα τις πρώτες τρεις θέσεις. Είναι πολύ δύσκολο να πάρει το πρωτάθλημα, με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια κερδίζει με άνεση τον τίτλο, όμως ποτέ δεν ξέρεις".

Για τον Ιβάν Σαββίδη: "Παίρνει τα χρήματα από τη μεταγραφή του Λούκας και πρέπει να είναι ευχαριστημένος, αφού μπορεί να τα επενδύσει ξανά στον ΠΑΟΚ. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Αγοράζεις παίκτες, δίνεις χρήματα, τους πουλάς και κερδίζεις και άλλα περισσότερα".

Για τον Κονοπλιάνκα: "Είναι πολύ καλός παίκτης ο Κονοπλιάνκα, όμως, εξαρτάται από τις θέσεις που χρειάζεται παίκτες η ομάδα. Να δει ο ΠΑΟΚ που είναι αδύναμος και μετά να κάνει την όποια κίνηση. Μίχελ, Ίβιτς και Σαββίδης θα τα βάλουν κάτω έτσι ώστε μετά να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ