ΠΑΟΚ

Άνοιξε το θέμα της διαιτησίας

Άνοιξε το θέμα της διαιτησίας
ΚΕΔ

Ποιο είναι το περιεχόμενο των συζητήσεων που έγιναν στην Λίγκα για αλλαγές στην διαιτησία και τι ακριβώς προτείνει ο ΠΑΟΚ. Οι εξελίξεις που σημειώθηκαν στο ΔΣ της Super League.

Στο συμβούλιο της Super League την Πέμπτη (24/4) συζητήθηκαν οι αλλαγές που αφορούν το καταστατικό της ΕΠΟ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες έγινε ουσιαστική κουβεντα και όπως προκύπτει το θέμα του ξένου αρχιδιαιτητή αντιμετωπίζεται με θέρμη απ' όλες τις ομάδες.

Κάποιες ομάδες, βέβαια, μεταξύ αυτών και ο ΠΑΟΚ, θεωρούν ότι μόνο ο ξένος αρχιδιαιτητής δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα.

Η πλευρά του "Δικεφάλου", μάλιστα, πρότεινε συν τοις άλλοις τα πρόσωπα που αποτελούν την ΚΕΔ να βγαίνουν από το συλλογικό της όργανο, το οποίο σύμφωνα με τον ΠΑΟΚ πρέπει να υπαχθεί στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, και όχι από την ΕΠΟ και να έχει και ο σύνδεσμος διαιτητών δικαίωμα ψήφου.

Η ΕΠΟ τονίζει ότι κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπει η FIFA, ο ΠΑΟΚ, όμως, το αντικρούει λέγοντας ότι η FIFA δεν βάζει απαγορεύσεις απλά ζητά την κύρωση όλων των αποφάσεων από την ΕΠΟ. Στις τάξεις του "Δικεφάλου" επικρατεί, πάντως, ικανοποίηση από την συζήτηση που άνοιξε στην Λίγκα και περιμένουν να φανεί αν θα προχωρήσουν οι αλλαγές που θα βοηθήσουν το άθλημα να "αναπνεύσει".

Οι ομάδες θα αρχίσουν να καταθέτουν εγγράφως τις προτάσεις τους και ο ΠΑΟΚ αναμένεται να παραδώσει σήμερα (25/4) τον δικό του φάκελο με τις θέσεις του για την διαιτησία, την διεύρυνση της εκλογικής βάσης της ΕΠΟ, τον ορισμό τακτικών δικαστών και για ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα αδειοδότησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Super League για τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο ΔΣ της διοργανώτριας αρχής:

"Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1. Επικυρώθηκε ο βαθμολογικός πίνακας αγωνιστικής περιόδου 2013-2014 του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ. Υπέρ της ολικής επικύρωσης ψήφισαν 12 ΠΑΕ (Ατρόμητος, Βέροια, Εργοτέλης, Καλλονή, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, Πανθρακικός, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Πλατανιάς). Υπέρ της μερικής επικύρωσης (θέσεις 1-5) ψήφισαν δύο ΠΑΕ (Αστέρας Τρίπολης, SKODA Ξάνθη). Η ΕΠΟ ψήφισε λευκό. Απουσίαζαν οι ΠΑΕ Άρης, Απόλλων Σμύρνης, Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα.

2. Εγκρίθηκε ομόφωνα το τηλεοπτικό πρόγραμμα αγώνων Play Off Super League ΟΠΑΠ αγωνιστικής περιόδου 2013-2014.

3. Εγκρίθηκαν οι εισηγήσεις της Super League προς την ΕΠΟ περί τροποποιήσεων στο καταστατικό ΕΠΟ, Πειθαρχικό Κώδικα και ΚΑΠ. Επί των εν λόγω προτάσεων η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ψήφισε λευκό.

4. Με εισήγηση του προεδρείου και ενόψει του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. (μειοψήφισε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός), όπως τα θέματα διαιτησίας που σχετίζονται με την εν γένει αναβάθμιση του Πρωταθλήματος συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ."

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ