ΠΑΟΚ

Αναστασιάδης: "Πρωτόγνωρο αυτό που έζησα στην Ολλανδία"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΟΣΤΕΜΠΕΡΓΚ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
Αναστασιάδης MOTIONTEAM

Αποκαλυπτικός ο Άγγελος Αναστασιάδης για τη δουλειά που έγινε στην Ολλανδία, αλλά και το μεγάλο φόβο που έχει για τις τελικές επιλογές στο ρόστερ.

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη δουλειά που έγινε στην Ολλανδία, αλλά και παράλληλα πολύ προβληματισμένος για το ποια πρέπει να είναι η σύνθεση του ρόστερ του ΠΑΟΚ εμφανίζεται ο Άγγελος Αναστασιάδης σε απολογιστική συνέντευξη που έδωσε πριν την αναχώρηση της αποστολής του "Δικεφάλου" από το Όστερμπεκ. (Βίντεο)

Για να μην αδικήσει κάποιον, μάλιστα, σκέφτεται να μεγαλώσει τον αριθμό του ρόστερ με το οποίο θα δουλεύει μέσα στη σεζόν. Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ:

-Ποιο πιστεύετε ότι είναι το μεγαλύτερο κέρδος για τον ΠΑΟΚ μετά από 17 μέρες προετοιμασίας στην Ολλανδία;

"Η προσπάθεια που έκαναν αυτά τα παιδιά για να εμπεδώσουν νέα πράγματα. Έκαναν προσπάθεια για να μπουν σε μια νέα φιλοσοφία και να καταλάβουν ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα. Από εκεί ξεκινούν όλα. Αυτό ήταν το πιο βασικό κομμάτι για μένα και είμαι ευχαριστημένος από την πρόοδο που έγινε. Είμαστε σε καλό δρόμο. Ξέρω ότι ο κόσμος δεν το έχει αντιληφθεί αυτό ακόμη, αλλά το ότι είμαστε σε καλό δρόμο έχει τη σημασία του για μένα και το θεωρώ κέρδος".

-Είναι η πιο ενδιαφέρουσα και πρωτόγνωρη προετοιμασία που έχετε κάνει ως προπονητής;

"Συμφωνώ με αυτή την θέση. Ήταν πρωτόγνωρο για μένα αυτό που έζησα στην Ολλανδία. Γιατί έπρεπε να δουλέψουμε με τους συνεργάτες μου σε τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις. Πρώτα απ' όλα είχαμε αυτά τα νεαρά παιδιά που έπρεπε να μάθουν πράγματα. Είχαμε τους παίκτες που αποκτήθηκαν και έπρεπε άμεσα να καταλάβουν το κλίμα της ομάδας και να μπουν στους ρυθμούς της. Αλλά εξίσου σημαντικό είναι ότι έπρεπε να δουλέψουμε και με τους μεγάλους, τα παιδιά που υπήρχαν στην ομάδα. Έπρεπε να τους εξηγήσω ότι μόνο με τις ριζικές αλλαγές θα μπορέσουμε να πάμε καλύτερα. Γι' αυτό και ήταν πρωτόγνωρη αυτή η προετοιμασία για μένα".

-Πώς θα δουλέψετε από δω και πέρα στη Θεσσαλονίκη; Προφανώς θα αλλάξουν οι ρυθμοί των προπονήσεων...

"Τα πάντα αλλάζουν από εδώ και πέρα στην Ελλάδα. Τα πάντα! Πλέον πρέπει να δουλέψουμε πιο γρήγορα. Υπάρχει φυσικά το ρεπό που είναι απαραίτητο για να ξεκουραστούν τα παιδιά επειδή τα έδωσαν όλα στις προπονήσεις. Πλέον μπαίνουμε στην επόμενη φάση. Θα προετοιμαστούμε και για το φιλικό με την Νάπολι. Το σημειώνω, τα πάντα αλλάζουν από εδώ και πέρα...".

-Το σχόλιο σας για τους νεοαποκτηθέντες;

"Είναι και αυτοί ανέτοιμοι. Χρειάζονται και τα παιδιά αυτά πολύ δουλειά για να τους περάσουμε αυτό που θέλουμε, δηλαδή να καταλάβουν που βρίσκονται και σε ποια ομάδα αγωνίζονται..."

- Δέκα διαφορετικές ενδεκάδες στα πέντε φιλικά που δώσατε στην Ολλανδία. Δοκιμάσατε πολλά συστήματα. Το σκεπτικό σας ποιο ήταν;

"Εμείς θα πρέπει να παίζουμε ανάλογα και με τον αντίπαλο. Τα συστήματα είναι κοντά το ένα με το άλλο. Απλά θα πρέπει να αλλάξουμε τις συμπεριφορές στον τρόπο που αγωνιζόμαστε και να βάλουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που πρέπει, έτσι ώστε να προσαρμοζόμαστε σε κάθε αντίπαλο. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν, αλλά σας λέω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Δεν μπορώ να περιμένω από την πρώτη στιγμή όλα να γίνουν τέλεια. Όμως έχουμε δείξει καλά πράγματα. Για παράδειγμα η αμυντική μας συμπεριφορά ήταν καλή απέναντι σε καλές ομάδες. Ελάχιστες φάσεις μα δημιούργησαν και αυτό το κρατώ".

-Πλησιάζει η στιγμή που πρέπει να ανακοινώσετε ποιοι νεαροί θα μείνουν στο ρόστερ...

"Αυτή η απόφαση είναι και η πιο δύσκολη που πρέπει να πάρω" και συνέχισε: "Αυτό που ζητώ από την Παναγιά είναι να μην αδικήσω κανένα από αυτά τα παιδιά. Να πάρω την καλύτερη απόφαση και για την ομάδα, αλλά και για αυτά τα παιδιά. Θα πρέπει να αποφασίσω πολύ προσεκτικά".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ