ΠΑΟΚ

"Αν δεν γίνει τίποτα, πιθανόν ο ΠΑΟΚ να μην κατέβει στο νέο πρωτάθλημα"

"Αν δεν γίνει τίποτα, πιθανόν ο ΠΑΟΚ να μην κατέβει στο νέο πρωτάθλημα"
ΠΑΟΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να απέχει του χρόνου ο ΠΑΟΚ από το πρωτάθλημα, αν δεν προχωρήσει καμία από τις διαδικασίες κάθαρσης.

Για σκέψεις αποχώρησης του ΠΑΟΚ από το νέο Πρωτάθλημα έκανε λόγο ο Κυριάκος Κυριάκος, αν δεν προχωρήσει καμία από τις διαδικασίες κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε στον Ρ/Σ Libero και ειπει πολλά και ενδιαφέροντα.

Για την αποχή του ΠΑΟΚ από τον δεύτερο ημιτελικό:

"Το είχαμε πει από την αρχή και το κάναμε πράξη, δεν ήταν έκπληξη αυτή η απόφαση. Ο Ιβάν Σαββίδης την πρόθεση του μετά από το πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Πριν ακόμη από εκείνη τη δήλωση του, είχε ενημερωθεί για το τι σημαίνει νομικά αυτή η απόφαση. Ήταν μία απόφαση που πάρθηκε πολύ πριν ο Υφυπουργός αποφασίσει να διακόψει το Κύπελλο και πριν το... αυτογκόλ της ΕΠΟ. Νομίζω ότι γενικά, όλη αυτή η στάση του ΠΑΟΚ έφερε ένα ντόμινο εξελίξεων. Και συμβολικά και επικοινωνιακά και ουσιαστικά ήταν μία σημαντική απόφαση και ο ΠΑΟΚ γύρισε την πλάτη σε μία διοργάνωση της ΕΠΟ. Μίας ΕΠΟ, που είναι η πηγή της διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η στάση αυτή του ΠΑΟΚ, συντέλεσε στο να τρέξουν οι εξελίξεις και να διεθνοποιηθεί το συγκεκριμένο θέμα".

Για το αν βλέπει αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

"Θεωρώ ότι ήδη κινήθηκαν οι διαδικασίες, τις οποίες εμείς αλλά και άλλες ομάδες έχουμε στην κορυφή της ατζέντας μας τα τελευταία 2-3 χρόνια. Από μόνη της αυτή η απειλή του ΠΑΟΚ, ξεκίνησε ένα ντόμινο εξελίξεων που είναι βέβαια ακόμη σε θεωρητικό επίπεδο. Δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι η πολιτεία, ή η FIFA και η UEFA θα κάνουν πίσω τώρα και θα αφήσουν την ΕΠΟ να δρα μόνη της. Αυτό είναι το βασικό ζήτημα. Πιστεύω ότι μετά από μία σειρά ενεργειών που έγιναν και με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, υπάρχει μία αισιοδοξία ότι κάτι θα αλλάξει.

Προφανώς χρειάζονται ένα χρονικό διάστημα όλα αυτά για να γίνουν πράξη. Οι διαδικασίες είναι αργές και το έχουμε επισημάνει και εμείς αυτό. Αν πριν ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα δεν έχει προχωρήσει τίποτα, θα έδινα ένα μεγάλο ποσοστό στο να μη συμμετάσχει σε αυτό η ομάδα μας. Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που μας δίνει ο νόμος για να πιέσουμε και να δούμε αλλαγές. Θα πρέπει να έχουν προχωρήσει οι εξελίξεις. Ο ΠΑΟΚ αισθάνεται ηγέτης, δεν είναι μόνος, ακολουθούν κι άλλες ομάδες. Εγώ δε θα μπω στη διαδικασία να ξεχωρίσω ομάδες, ο ΠΑΟΚ έχει συγκεκριμένες θέσεις και έχει κάθε διάθεση να συζητήσει μαζί τους. Όπως δείξαμε στην τελευταία συνεδρίαση για παράδειγμα, όταν ζητήσαμε να μοιραστούν εξίσου τα έσοδα σε όλες τις ομάδες. Δε θεωρούμε ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι μόνος του, αλλά να ορίζει τις αρχές του. Δεν μπορεί ξαφνικά να γίνουμε συστημικοί ούτε να πηγαίνουμε με το σεις και με το σας".

Για τις ζυμώσεις μέχρι την τελική απόφαση Σαββίδη:

"Πέρα από τις επίσημες τοποθετήσεις του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είπε στην αρχή ότι η ομάδα δε θα κατέβει και μετά ότι υπάρχουν απόψεις που λένε ότι πρέπει να τους τιμωρήσουμε. Υπήρχαν διάφορες σκέψεις και απόψεις που έλεγαν ότι οι επιπτώσεις δεν είναι αυτές που γνωρίζουμε. Τελικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αν όντως ίσχυε αυτό θα έπρεπε να γίνει μία συζήτηση συνολικά με την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Σαββίδης δεν είναι άνθρωπος που θα έπαιρνε μία απόφαση που θα πήγαινε στράφι όλη την επόμενη χρονιά. Ελπίζουμε ότι η επόμενη χρονιά θα είναι τελείως διαφορετική. Ζυγίστηκαν όλα τα δεδομένα και αποφασίστηκε να μην γίνει υποχώρηση. Η απόφαση ήταν αυτή εξαρχής, ήμασταν όλοι υπέρ και εγώ από την πλευρά μου ήμουν υπέρ του να μην κατέβουμε να αγωνιστούμε. Να συμβολίσουμε την αντίθεση μας, ειδικά μετά τον ορισμό του Καλογερόπουλου. Πέφτοντας αυτοί οι άνθρωποι, θα προσπαθήσουν να κάνουν όσο μεγαλύτερη ζημιά μπορούν, εκδικητικά. Πραγματικά αν αγαπούσαν το ποδόσφαιρο έστω ένας από αυτούς θα έλεγε "είμαι αθώος, δε δέχομαι αυτά που με κατηγορείται, αλλά επιλέγω να κάνω στην άκρη". Δεν μπορούν να αφήσουν την καρέκλα. Είναι ντροπή να μην έχει κουνηθεί τίποτα στην ΕΠΟ. Μία ένοχη σιωπή παντού".

Για τις διαρροές του Ολυμπιακού:

"Θεωρώ ότι η διοίκηση μίας ομάδας οφείλει να σέβεται το μέγεθος της ομάδας που υπηρετεί. Αν δεν ντρέπονται οι Ολυμπιακοί για τον τρόπο που επικοινωνεί η διοίκηση τους ή ένας άνθρωπος, γιατί κρύβονται πίσω από διαρροές, τι μπορούμε να κάνουμε; Είναι άλλο να υπάρχει μία ενημέρωση για να είναι ενήμεροι οι δημοσιογράφοι και άλλο να χρησιμοποιείς χαρακτηρισμούς και να κρύβεσαι πίσω από διαρροές. Οι Ολυμπιακοί νομίζω ντρέπονται για τον τρόπο που επικοινωνεί η διοίκηση τους την κόντρα με τον Ιβάν Σαββίδη και καλά κάνουν και τον φοβούνται, γιατί με την επιμονή του και τη γνώση, από εκείνον μόνο κινδυνεύουν να χάσουν τα προνόμια τους. Εγώ αν ήμουν υπεύθυνος για τέτοιου είδους διαρροές θα ντρεπόμουν να το κάνω αυτό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το έγγραφο του ΠΑΟΚ στην ΕΠΟ
ΠΑΟΚ: "Γιατί δεν έπαιξε στην Τούμπα ο Σιδηρόπουλος;"
Σαββίδης: "Ήταν η μόνη δυνατή και τίμια απόφαση"
Κυριάκος:"Δεν θα ακολουθήσουμε φρασεολογία επτάχρονων"

Photo Credits: Action Images

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ