ΠΑΟΚ

Αμυντικά κενά στο 3-4-3 για τον ΠΑΟΚ, ήττα 0-2 από τη Γάνδη

ΠΑΟΚ - ΓΑΝΔΗ / ΦΙΛΙΚΟ
Μακ, Eurokinissi EUROKINISSI SPORTS

Δύο πρόσωπα ο ΠΑΟΚ και ήττα με 0-2 από τη Γάνδη. Προβλήματα στην άμυνα, αλλά και θετικά μηνύματα από Μακ, Ενρίκε και Πέλκα στο δεύτερο μέρος. Ντεμπούτο για Λεβέκ σε ρόλο αριστερού φουλ μπακ.

Ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς είχε ξεκαθαρίσει από χθες ότι το αποτέλεσμα στον αγώνα με την Γάνδη θα έμπαινε σε δεύτερη μοίρα και ότι αυτό που τον ενδιέφερε ήταν να δει την συμπεριφορά των παικτών του στο 3-4-3 το οποίο προορίζει ως εναλλακτικό σχήμα μέσα στη σεζόν, αλλά είχε δουλέψει ελάχιστα ως τώρα. Ο Σέρβος τεχνικός είδε τελικά δύο πρόσωπα από τις... σχεδόν δύο διαφορετικές ενδεκάδες που χρησιμοποίησε στη διάρκεια του αγώνα, αλλά και ένα κοινό χαρακτηριστικό: τα κενά που υπήρχαν στην άμυνα και φάνηκαν στα δύο γκολ των Βέλγων και σε ορισμένες ακόμη φάσεις.

Ο ΠΑΟΚ του πρώτου μέρους, με πιο βαριά κορμιά στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση ελάχιστα κατάφερε να δημιουργήσει, σε αντίθεση με το δεύτερο μέρος που με τους ταχείς Πέλκα, Μακ και Ενρίκε και τους ζωηρούς Κάτσε, Δεληγιαννίδη, δημιούργησε ευκαιρίες.Ο Ρόμπερτ Μακ έπαιξε και ως φορ και ως εξτρέμ και έδειξε με το καλημέρα την ποιότητα που τον διακρίνει, ενώ ο Λεβέκ αγωνίστηκε για ένα ολόκληρο ημίχρονο ως φουλ μπακ και έδειξε καλά στοιχεία.

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε το live του αγώνα

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Στο πρώτο μέρος οι τρεις στόπερ ήταν οι Κρέσπο, Βαρέλα και Πούγγουρας. Στη τετράδα της μεσαίας γραμμής (από δεξιά) αγωνίστηκαν οι Μάτος, Κάνιας, Σάχοβ και Λέοβατς και στην τριάδα της επίθεσης, στα άκρα Κάμπος (δεξιά) και Ζάιρο (αριστερά) και στην κορυφή ο Πρίγιοβιτς.Ο ΠΑΟΚ φάνηκε επηρεασμένος από το γεγονός ότι προσπαθούσε να λειτουργήσει σε διάταξη που δεν είχε δουλέψει πολύ, με αποτέλεσμα οι Βέλγοι αρχικά να έχουν τον έλεγχο, χωρίς όμως να δημιουργούν μεγάλες ευκαιρίες.

Τελικά στο 31' οι Βέλγοι άνοιξαν το σκορ. Ο Καλού κινήθηκε από δεξιά, όπου δημιουργήθηκε μεγάλο κενό, έκανε τη σέντρα στο κεφάλι του Ματόν που βρέθηκε μόνος ανάμεσα από Κρέσπο - Βαρέλα και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνιά του Μελίσσα για να κάνει το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Καλού προκάλεσε αναστάτωση, γύρισε στον Καμπανγκού, όμως, ο Μελίσσας ενστικτωδώς έκανε σωτήρια επέμβαση. Από εκείνο το σημείο και έπειτα άρχισε να απειλεί ο ΠΑΟΚ, κυρίως από στημένες φάσεις.

ΠΑΟΚ - ΓΑΝΔΗ / ΦΙΛΙΚΟ
ΠΑΟΚ, Eurokinissi EUROKINISSI SPORTS

Στο 35' πέρασε ανεκμετάλλευτο φάοτλ του Κάμπος, στο 40' οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του Καλού και συο 42' ο Βαρέλα έπιασε ωραία κεφαλιά και οδήγησε σε μία εντυπωσιακή επέμβαση τον Γιακόμπ, όμως, είχε υποδειχθεί νωρίτερα σε θέση οφσάιντ.

ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Στο δεύτερο μέρος διατηρήθηκε το 3-4-3 και αρχικά άλλαξε μόνο η τριάδα της επίθεσης, με Πέλκα (αριστερά) και Ενρίκε (δεξιά) και τον Μακ στην κορυφή της επίθεσης, καθώς και ο Λεβέκ που πήρε τη θέση του Λέοβατς. Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο ζωηρά, με τον Πέλκα να σουτάρει άουτ στο 51'. Στο 57' ο Ενρίκε δεν πρόλαβε να βάλει το κεφάλι μετά από φάουλ του Πέλκα, ενώ στο 66' ο Λεβέκ απείλησε με σουτ.Στα μέσα του δευτέρου μέρους έγιναν άλλες τέσσερις αλλαγές και το σχήμα του ΠΑΟΚ-και πάλι σε 3-4-3-διαμορφώθηκε ως εξής:

Η τριάδα στην άμυνα αποτελούταν από τους Πούγγουρα-Κρέσπο-Δημητρίου. Στη μεσαία γραμμή, από τα δεξιά, κινούνταν οι Δεληγιαννίδης, Πέλκας, Κάτσε, Λεβέκ. Ο Μακ έγινε αριστερός εξτρέμ, ο Ενρίκε έπαιξε στα δεξιά και ο Κουλούρης ήταν στην κορυφή της επίθεσης. Στο 68' και στο 73' ο Ενρίκε είχε δύο καλά σουτ (το πρώτο μπλόκαρε ο κίπερ της Γάνδης και στο δεύτερο η μπάλα έφυγε άουτ), ενώ στο 76' ο Κρέσπο έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μακ πάσαρε έξυπνα και μόνος στην αντίπαλη περιοχή σούταρε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Μακ καθυστέρησε όσο χρειάστηκε γα να κοπεί από την άμυνα της Γάνδης.

ΠΑΟΚ - ΓΑΝΔΗ / ΦΙΛΙΚΟ
Λέοβατς, ΠΑΟΚ, Eurokinissi EUROKINISSI SPORTS

Στο 83' και το 84' Μακ και Ενρίκε έχασαν κακές ευκαιρίες, αλλά τελικά στο 87' επιτεύχθηκε το 2-0 για την Γάνδη, όταν η άμυνα του ΠΑΟΚ πιάστηκε στον ύπνο-και πάλι από πάσα του Καλού-και ο Σιλά απέναντι από τον Μελίσσα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

ΠΑΟΚ: Μελίσσας, Μάτος (68' Δεληγιαννίδης), Λέοβατς (46' Λεβέκ), Κρέσπο, Βαρέλα (68' Δημητρίου), Πούγγουρας, Σάχοβ (68' Κάτσε), Κάνιας (68' Κουλούρης) , Ζάιρο (46' Πέλκας), Τζάλμα Κάμπος (46' Ενρίκε), Πρίγιοβιτς (46' Πρίγιοβιτς).

ΓΑΝΔΗ: Γιάκομπ, Σάμουελ, Μπίργκερ, Τόμας, Μαμαντού, Νέτο, Σάμουελ, Μπρεχτ, Καμπανγκού, Τιμπό, Άντερσον.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ