ΠΑΟΚ

Αμυντικά κενά ο ΠΑΟΚ, ήττα 1-3 από την Άντβερπ

Αμυντικά κενά ο ΠΑΟΚ, ήττα 1-3 από την Άντβερπ
Λάμπρου, ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ, που παρατάχθηκε κυρίως με παίκτες που δεν ήταν πέρυσι στο ρόστερ, είχε αμυντικά κενά και ηττήθηκε 1-3 από την Άντβερπ σε φιλικό στην Ολλανδία. Ο Λάμπρου το γκολ για τον Δικέφαλο του Βορρά. (VIDEOS)

Το προτελευταίο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους έδωσε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ηττήθηκε 1-3 από την Άντβερπ. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε να χρησιμοποιήσει κυρίως του παίκτες που δεν ήταν πέρυσι στο ρόστερ, που είχαν παραχωρηθεί ως δανεικοί και που υπέγραψαν σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο.

Ο Δικέφαλος έπαιξε εκ νέου με 4-2-3-1. Στα γκολπόστ ήταν ο Ρέι, δεξί μπακ ο Κίτσιου, αριστερό ο Μπαλογιάννης, με τους Χατσερίντι - Μαλεζά στο κέντρο της άμυνας. Σάχοφ και Χαρίσης ήταν οι αμυντικοί μέσοι, αριστερός εξτρέμ ο Λάμπρου, δεξιός ο Ζαμπά, με τον Ουάρντα πίσω από τον Μυστακίδη.

Πάμε να δούμε τα τρία πράγματα που είδαμε στο φιλικό του ΠΑΟΚ απέναντι στην Άντβερπ του Λάζλο Μπόλονι, του πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ.

1. ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΖΑΜΠΑ, ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ένα ακόμη φιλικό για τον ΠΑΟΚ, στο οποίο πήρε πολλές μπάλες στα πόδια του ο Ζαμπά. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ ξεκίνησε στο δεξί άκρο της επιθετικής γραμμής και οι συμπαίκτες του τον τροφοδοτούσαν διαρκώς, ώστε να προκαλέσει ρήγματα στη βελγική άμυνα με την ποιότητα που το διακρίνει. Η αλήθεια είναι όμως ότι δυσκολεύτηκε αρκετά, καθώς κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Οπαρέ, ένα δυναμικό μπακ, ο οποίος περιόρισε αρκετά τον Νοτιοαμερικανό.

Ο Γκανέζος ακραίος αμυντικός της Άντβερπ, μάλιστα, ήταν αυτός που με υπέροχο σουτ στο 16' άνοιξε το σκορ. Η μπάλα πήρε φάλτσα και ο Ρέι κατέστη ανέφικτο να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του ( 0-1). Μπορεί λοιπόν το επιθετικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ να γινόταν κυρίως από τη δεξιά πλευρά, αλλά το τέρμα της ισοφάρισης ήρθε από αριστερά.

Ο Λάμπρου στο 33' εκμεταλλεύτηκε το λανθασμένο γύρισμα του Γιαταμπαρέ προς τονΑρσλάναγκιτς, έκανε εξαιρετικό πλασέ μέσα από την περιοχή και αριστερά, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα ( 1-1).

2. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΣΥΝΕΝΝΟΗΣΙΑΣ

Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί που χρησιμοποίησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε αυτό το φιλικό, δηλαδή οι Μαλεζάς και Χατσερίντι, δεν είχαν την καλύτερη δυνατή χημεία. Υπήρξαν στιγμές που δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν, με αποτέλεσμα να προκύψουν προβλήματα στα μετόπισθεν. Χαρακτηριστικές στιγμές ήταν το δεύτερο και τρίτο γκολ που σημείωσαν οι Βέλγοι. Το δεύτερο σημειώθηκε στο 45', λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος.

Ο Γιαταμπαρέ, πρώην παίκτης του Ολυμπιακού έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Μπολινγκί βρέθηκε αφύλαχτος, αμαρκάριστος ανάμεσα στους δύο στόπερ του Δικεφάλου και με καρφωτή κεφαλιά "εκτέλεσε" τον ανήμπορο να αντιδράσει Ρέι. Αμυντικό κενό υπήρξε και στο τρίτο τέρμα, στο 59', όταν ο Οβούσου βρέθηκε στην περιοχή του Δικεφάλου και με τρομερό σουτ ο Γκανέζος έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι και στα δίχτυα.

3. ΠΙΟ ΕΤΟΙΜΗ Η ΑΝΤΒΕΡΠ

Καθώς κυλούσε ο χρόνος, ήταν εμφανές ποια ομάδα ήταν πιο έτοιμη. Άλλωστε σε λίγες μέρες ξεκινάει το πρωτάθλημα στο Βέλγιο. Η Άντβερπ έβγαλε αυτοματισμούς, πίεζε ψηλά τον ΠΑΟΚ και του έβαλαν δύσκολα. Μάλιστα ο Γιαταμπαρέ παραλίγο να σημειώσει κι άλλο γκολ για την ομάδα του, όταν το τρομερό σουτ στο 68' πήγε στο οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου. Ο Λουτσέσκου έκανε μόλις τρεις αλλαγές. Οι οκτώ παίκτες, δηλαδή, έβγαλαν 90λεπτο. Όταν βγήκαν εκτός οι Ζαμπά και Ουάρντα, ο Λάμπρου μετακινήθηκε πίσω από τον Μυστακίδη, με Λάμπρου και Λύρατζη στα άκρα. Αν εξαιρεθεί η ευκαιρία του Χατσερίντι στο 82', άλλη άξια αναφοράς φάση δεν έκανε ο Δικέφαλος...

Το τελευταίο φιλικό του ΠΑΟΚ είναι προγραμματισμένο τη Δευτέρα (16/7, 15.30) με την Ντε Γκράαφσαπ.

Γήπεδο: Victoria 03

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι (46' Γλύκος), Κίτσιου, Μαλεζάς, Χατσερίντι, Μπαλογιάννης, Σάχοβ, Χαρίσης, Λάμπρου, Ουάρντα (77' Λύρατζης), Ζαμπά (77' Λημνιός), Μυστακίδης.

ΑΝΤΒΕΡΠ (Λάζλο Μπόλονι): Μπολάτ, Οπαρέ, Ντομίνγκες, Αρσλάναγκιτς, Χάιρεμανς, Βίντεκερ, Χαρούν, Γιαταμπαρέ, Ροντρίγκες, Μπολινγκί, Οβούσου. Έπαιξαν και οι: Τόινκενς, Γκαντρί, Ζααντί, Ναζαρίνα, Νιαγκαντού, Μπερνιέ.

Γκολ: 33' Λάμπρου - 16'Οπαρέ, 45'Μπολινγκί, 59' Οβούσου

Κάρτες: -

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Photo credits: eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ