ΠΑΟΚ

Αλίν Τόσκα για δανεικός στον ΠΑΟΚ

Real Madrid's Toni Kroos, left, tussles for the ball with Real Betis' Alin Tosca during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Real Betis at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Sunday, March 12, 2017. (AP Photo/Francisco Seco)
Real Madrid's Toni Kroos, left, tussles for the ball with Real Betis' Alin Tosca during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Real Betis at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Sunday, March 12, 2017. (AP Photo/Francisco Seco) AP

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει εντατικά για αριστερό μπακ και στόπερ και ο 25χρονος Αλίν Τόσκα αποτελεί μεταγραφή "2 σε 1" για τον Δικέφαλο. Το Sport24.gr έχει τον ρεπορτάζ για τον παίκτη της Μπέτις, που έχει προταθεί για μετακόμιση στην Τούμπα τον Ιανουάριο.

Ο Λούμπος Μίχελ και ο Ραζβάν Λουτσέσκου βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ, παρότι ο ένας είναι στη Σλοβακία και ο άλλος στη Ρουμανία.

Αυτό που τους απασχολεί ιδιαίτερα είναι η εξεύρεση αριστερού μπακ και κεντρικού αμυντικού, μετά από όσα έχουν συμβεί με Λέοβατς, Λεβέκ και Σαμπράνο.Στις περιπτώσεις που εξετάζουν με ενδιαφέρον βρίσκεται και μία που μπορεί να καλύψει και τις δύο θέσεις.

Πρόκειται για τον Αλίν Τόσκα, συμπατριώτη του Ραζβάν Λουτσέσκου και πρώην αρχηγό της Στεάουα, που προτάθηκε για να πάει με δανεισμό στον ΠΑΟΚ από την Μπέτις στην οποία έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2021.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τους οικονομικούς όρους (προφανώς και την ρήτρα απόκτησης που θα συνοδεύει τον δανεισμό) μίας ενδεχόμενης απόκτησής του δεν έχουν γίνει γνωστοί και μένει να φανεί αν η πλευρά του ΠΑΟΚ, πέρα από διερευνητικές επαφές, αποφασίσει να κάνει κρούση για την απόκτησή του, καθώς παράλληλα εξετάζονται και άλλες λύσεις, εντός και εκτός συνόρων.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟΣΚΑ

Γεννημένος τον Μάρτιο του 1992, ο Αλίν Τόσκα αγωνίζεται και ως κεντρικός αμυντικός και ως αριστερός μπακ. Ο ύψους 1.81μ. Ρουμάνος ποδοσφαιριστής είναι προϊόν των Ακαδημιών της Στεάουα, πέρασε από την Ουνιρέα Ουρσιτσένι, την Σαγκεάτα Ναβοντάρι και το 2012 πήγε στην Βιτορούλ του Γκεόργκι Χάτζι όπου έκανε 56 συμμετοχές.

Το 2014 επέστρεψε στην Στεάουα, αυτή τη φορά στην πρώτη ομάδα και έκανε συνολικά 96 ματς και 1 γκολ, κατακτώντας σε μία σεζόν, το 2014-2015, Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Λιγκ Καπ και την αμέσως επόμενη ξανά το Λιγκ Καπ. Τον Ιανουάριο του 2017 τον απέκτησε η Μπέτις έναντι 1.000.000 ευρώ (σε δύο δόσεις).

Στην ομάδα της Ανδαλουσίας έχει δώσει συνολικά 24 παιχνίδια και το ντεμπούτο του ήταν κόντρα στην Μπαρτσελόνα.Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος στην Μπέτις έχει αγωνιστεί τέσσερις φορές ως αριστερός μπακ και τρεις ως στόπερ.

Στην εθνική Ρουμανίας μετρά 10 συμμετοχές. Η "χρηματιστηριακή" του αξία στο transfermarkt καταγράφεται στα 2.000.000 ευρώ.

(AP Photo/Francisco Seco)

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ