ΠΑΟΚ

Άγγιξε τη νίκη με Γκάρι o ΠΑΟΚ, 0-0 με τη Φιορεντίνα

Άγγιξε τη νίκη με Γκάρι o ΠΑΟΚ, 0-0 με τη Φιορεντίνα
ΠΑΟΚ, Γλύκος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΟΚ δέχτηκε μεγάλη πίεση κατά διαστήματα στο ισόπαλο (0-0) ματς με τη Φιορεντίνα, ο Γλύκος τον κράτησε σε δύσκολες στιγμές, αλλά θα μπορούσε να "κλέψει" τη νίκη, σε μία σπουδαία ευκαιρία του Ροντρίγκες στο 85' και σε πέναλτι που του αρνήθηκε στην τελευταία φάση ο Σλοβένος διαιτητής Βίνσιτς.

Προσδοκίες είχαν καλλιεργηθεί πολλές. Ο κόσμος περίμενε μία μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη, την πρώτη στην Τούμπα κόντρα σε ιταλική ομάδα μετά από 16 χρόνια (μετά από εκείνο το 3-0 επί της Ουντινέζε με τα όργια του Καμπς). Η πραγματικότητα, όμως, αποδείχθηκε κάπως διαφορετική, καθώς απέναντι στον Δικέφαλο βρέθηκε μια ομάδα με πολύ ποιοτικές μονάδες. Με παίκτες στα βασικά στοιχεία του σύγχρονου ποδοσφαίρου (ύψος, δύναμη, ταχύτητα) υπερτερούσαν κατά πολύ του ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου.

Και ήταν αυτοί που άγγιξαν περισσότερο τη νίκη, βρήκαν όμως έναν εξαιρετικό Γλύκο απέναντί τους (ειδικά ο Μπαμπακάρ που ο Βολιώτης τερματοφύλακας σταμάτησε δύο φορές). Ο Δικέφαλος είχε την τύχη να διαθέτει ένα προπονητή με πολύ καθαρό μυαλό. Ο Βλάνταν Ίβιτς είδε ότι το ματς πήγε να ξεφύγει από τον έλεγχο του ΠΑΟΚ και με αλλαγή διάταξης από 4-2-3-1 σε 3-5-2 και δύο μαζεμένες αλλαγές πριν το ημίωρο (Σάχοβ αντί Πέλκα και Κρέσπο αντί Τζάλμα) κατάφερε να διατηρήσει τις ισορροπίες στον αγώνα και τον κίνδυνο μακριά από την εστία της ομάδας του.

Στο τέλος, μάλιστα, ο Δικέφαλος θα μπορούσε να κλέψει και τη νίκη όταν στο 85’ ο Ροντρίγκες έκανε πολύ ωραία προσπάθεια, αλλά στο τελείωμα σημάδεψε πάνω στον Ταταρουσάνου. Και στην τελευταία φάση του αγώνα, και πάλι από προσπάθεια του Ροντρίγκες, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γκονσάλο Ροντρίγκες και ο Σλοβένος Βίνσιτς είπε "παίζετε", προκαλώντας έντονες αποδοκιμασίες.

Ο ΠΑΟΚ κρατά τον βαθμό, δεν είναι κακός ειδικά μετά την ισοπαλία στο Καραμπάχ-Σλόβαν, την θερμή αλλά πολύ αθλητική ατμόσφαιρα της Τούμπας, καθώς και την εμφάνιση παικτών όπως ο Βαρέλα, ο Τσίμιροτ, ο Ροντρίγκες, ο Τζαβέλλας και ο Μάτος

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη της αναμέτρησης

Το φιλμ του αγώνα

Γήπεδο: Tούμπας

Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς

Βοηθοί: Μπόγιαν Γιουλ και Τόμας Κλάντσνικ

Τέταρτος διαιτητής: Αντραζ Κόβασιτς

ΠΑΟΚ:Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Βαρέλα, Τζαβέλλας, Τσίμιροτ, Κάνιας, Πέλκας (Σάχοφ 57'), Ροντρίγκες, Τζάλμα (Κρέσπο 57') και Αθανασιάδης (Τιάμ 79')

Φιορεντίνα:: Ταταρουσάνου, Ροντρίγκες, Αστόρι, Τόμοβιτς, Ολιβέρα, Μπάντελ, Μπόρχα Βαλέρο, Σαλσίδο (Μπερναντέσκι 74'), Iλισιτς (Σάντσες 62'), Κάλινιτς και Μπαμπακάρ (Τέγιο 76')

Γκολ:

Κίτρινες κάρτες:Λέο Μάτος 15', Ροντρίγκες 35', Κάλινιτς 36', Ιλισιτς 45', Αθανασιάδης 52', Γκονσάλο Ροντρίγκες 52', Σάχοφ 66', Bαρέλα 93'

Κόκκινες κάρτες:

Άγγιξε τη νίκη με Γκάρι o ΠΑΟΚ, 0-0 με τη Φιορεντίνα
Πέλκας 580 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ανασκόπηση του αγώνα

Στο 1' του αγώνα έγινε λάθος από τον Τζαβέλλα, η Φιορεντίνα βγήκε στην επίθεση αλλά την τελευταία στιγμή απομακρύνθηκε ο κίνδυνος για τον ΠΑΟΚ. Στο 5' το σουτ του Τσίμιροτ ήταν άστοχο ενώ κατέληξε άουτ η κεφαλιά του Αστόρι στο 6'. Το ματς στο ξεκίνημά του είχε πολλά δυνατά μαρκαρίσματα και νεύρα. Στο 13' η σέντρα-σουτ του Μπάντελ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Γλύκο. Στο 17' ο ΠΑΟΚ βγήκε ωραία στην αντεπίθεση, ο Μάτος έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Πέλκας σούταρε στην κίνηση αλλά η μπάλα κόντραρε.

"Ανέβηκε" ο ΠΑΟΚ, σημαντική ευκαιρία για Φιορεντίνα

Ο "Δικέφαλος" άρχισε να "πατάει" καλύτερα μετά το 15' και μετά από εκείνο το σημείο είχε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το 25' (στο 24' η μπάλα από το σουτ του Ροντρίγκες πήγε πάνω στον Μπόρχα Βαλέρο). Στο 26' η Φιορεντίνα είχε σημαντική ευκαιρία για να κάνει το 0-1. Υπήρχε όμως η εντυπωσιακή επέμβαση του Γλύκου στο βολέ στην κίνηση από τον Μπαμπακάρ μέσα από την περιοχή, που "κράτησε" το μηδέν για την εστία του ΠΑΟΚ. Ως το 30' η κατοχή της μπάλας ήταν 54% για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και 46% για τους Ιταλούς. Στο 32' ο Ιλισιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Κάλινιτς έπιασε την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γλύκου.

"Έλειπαν" οι κενοί χώροι για τον "Δικέφαλο"

Η Φιορεντίνα ήταν πολύ καλά στημένη αμυντικά και δεν άφηνε κενούς χώρους στους παίκτες του "Δικεφάλου" για να "απειλήσουν". Πάντως στο 37' ο Πέλκας... ανησύχησε κάπως την ιταλική ομάδα. Εκανε το σουτ έξω από την περιοχή υπό την πίεση του Μπόρχα Βαλέρο, ωστόσο ο Ταταρουσάνου μπλόκαρε. Στο 38' ο Μπόρχα Βαλέρο σούταρε λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής του ΠΑΟΚ όμως ο Γλύκος ήταν σε ετοιμότητα μπλοκάροντας. Το σουτ του Μπαμπακάρ στο 40' ήταν πολύ αδύναμο και το ημίχρονο έληξε 0-0.

Ξεκίνησαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο οι Ιταλοί

Στο 50' υπήρχε ωραία συνεργασία από τους φιλοξενούμενους. Μετά από τακουνάκι του Κάλινιτς, ο Μπάντελ έπιασε το σουτ αλλά έφυγε άουτ η μπάλα. Στο 52' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για την Φιορεντίνα. Ο Πέλκας έκανε το λάθος, μετά από σέντρα σούταρε στην κίνηση ο Μπαμπακάρ και έδιωξε δύσκολα με το ένα χέρι ο Γλύκος. Πάλι στο 52' ο Κάλινιτς σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Βαρέλα έβαλε το πόδι και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Ετσι παρέμεινε το 0-0 αλλά η Φιορεντίνα είχε μπει πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος. Στο 60' ήταν άστοχο (από μακρινή απόσταση) το σουτ του Μάτος ενώ ως το 70' η Φιορεντίνα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν καλύτερη του ΠΑΟΚ. Στο 71' ο Μάτος μπήκε μέσα στην περιοχή των Ιταλών, έκανε επικίνδυνο γύρισμα αλλά δεν βρέθηκε κανείς παίκτης του ΠΑΟΚ στο δεύτερο δοκάρι.

Κοντά στο γκολ ο Ροντρίγκες, αλλά...

Στο 75' ο Μπερναντέσκι βρέθηκε στην περιοχή του "Δικεφάλου" και ο Βαρέλα απομάκρυνε. Στο 79' ο Τιάμ που είχε περάσει στο ματς, προσπάθησε δίχως επιτυχία να πιάσει το σουτ μετά από σέντρα ενώ γενικότερα ως το 80' ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει (η Φιορεντίνα προσπαθούσε να ασκήσει πίεση και ο ΠΑΟΚ επιδίωκε να "αντιδράσει" και να ανεβάσει στροφές). Στο 85' ο "Δικέφαλος" έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Μετά από εξαιρετική πάσα του Λέοβατς, ο Ροντρίγκες στόπαρε, σούταρε και ο Ταταρουσάνου μπλόκαρε. Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Ροντρίγκες μπήκε και πάλι από αριστερά, γύρισε, αλλά ο Βίνσιτς δεν είδε ότι η μπάλα χτύπησε καθαρά στο χέρι του Γκονσάλο Ροντρίγκες και έτσι το ματς τελείωσε με έντονες διαμαρτυρίες.

Άγγιξε τη νίκη με Γκάρι o ΠΑΟΚ, 0-0 με τη Φιορεντίνα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο διαιτητής

Φάνηκε ότι γέρνει ελαφρώς υπέρ της Φιορεντίνα, όπως και οι βοηθοί του Μέχρι την τελευταία φάση του αγώνα δεν είχε κάνει το μεγάλο λάθος. Στο γύρισμα του Ροντρίγκες, όμως, έκλεισε τα μάτια σε χέρι-πέναλτι του Γκονσάλο Ροντρίγκες

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Γλύκος... Έκανε δύο επεμβάσεις σε σουτ του Μπαμπακάρ και μία σε σουτ του Βαλέρο. Είχε καλή παρουσία και "κράτησε" το μηδέν για την εστία του ΠΑΟΚ. Α σκόραρε ο Ροντρίγκες θα του έπαιρνε τη δόξα

Άγγιξε τη νίκη με Γκάρι o ΠΑΟΚ, 0-0 με τη Φιορεντίνα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
Άγγιξε τη νίκη με Γκάρι o ΠΑΟΚ, 0-0 με τη Φιορεντίνα

Η φάση του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός στο δεύτερο ημίχρονο αλλά θα μπορούσε να κάνει το 1-0. Ωστόσο στο 85' ο Ροντρίγκες μέσα στην περιοχή (από πλεονεκτική θέση) δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε και μπλόκαρε ο Ταταρουσάνου.

Μας άρεσε

Το κοουτσάρισμα του Ίβιτς που έβγαλε τον ΠΑΟΚ από δύσκολη θέση και στο φινάλε του αγώνα παραλίγο να πάρει και τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Δεν μας άρεσε

Τα νεύρα των παικτών του ΠΑΟΚ σε στιγμές που δεν υπήρχε λόγος να εμφανίζονται και στοίχισαν κάρτες, όπως του Μάτος και των Ροντρίγκες, Κλάους και Σάχοφ που ήταν για μαρκαρίσματα που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Photo credits: ACTION IMAGES

ΠΑΟΚ - Φιορεντίνα 0-0 (highlights)

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ