ΠΑΟΚ

Αδελφική νίκη, 2-1 ο ΠΑΟΚ την Παρτίζαν

Αδελφική νίκη, 2-1 ο ΠΑΟΚ την Παρτίζαν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με μαέστρο και σκόρερ τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και πολύ καλό κάτω από την εστία τον Ζέλικο Μπρκιτς ο Δικέφαλος ήταν ο νικητής στο ξεχωριστό φιλικό με την ομάδα του Βελιγραδίου που έγινε με τους οπαδούς των δύο ομάδων να κάνουν μαζί κερκίδα και στο τέλος να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο και να οδηγούν σε πρόωρο σφύριγμα λήξης.

Ήταν ένα φιλικό παιχνίδι που οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και της Παρτίζαν θα θυμούνται για πολύ καιρό. Κάθισαν μαζί στην κερκίδα, τραγούδησαν κοινά συνθήματα για τις ομάδες τους και απόλαυσαν καλό θέαμα από τους παίκτες της Παρτίζαν και του ΠΑΟΚ. Οι φίλοι του Δικεφάλου χάρηκαν και τη νίκη με 1-2 μέσα στο Βελιγράδι, καθώς και δύο πολύ ωραία γκολ από τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στο 2' και στο 8'.

O Σουριναμέζος με τη συνολική παρουσία του και τα δύο τέρματα που σημείωσε έστειλε μηνύματα σε μία περίοδο που έχει ανοίξει συζήτηση για το κατά πόσο ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει βοήθειες από τους παίκτες του άξονα. Παράλληλα,βροντερό παρών φώναξε και ο Ζέλικο Μπρκιτς που είχε δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις σε τετ-α-τετ.

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, η Παρτιζάν είχε τις δικές τις (αρκετές) μεγάλες ευκαιρίες, δοκάρι και ένα όμορφο γκολ με τον Γιοβάνοβιτς στο 70', ενώ θα πρέπει να μνημονεύσουμε και την ολιγόλεπτη διακοπή λόγω της... ομίχλης που προκάλεσαν τα πολλά βεγγαλικά που άναψαν οι οπαδοί των δύο ομάδων.

Αδελφική νίκη, 2-1 ο ΠΑΟΚ την Παρτίζαν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πριν την έναρξη του αγώνα, Παρτιζάν και ΠΑΟΚ βράβευσαν τον αρχηγό της σερβικής ομάδας, Σάσα Ίλιτς που συμπλήρωσε 791 συμμετοχές (την βράβευση έκανε ο Μότσα Βούκοτιτς, που έχει πλέον συγκάτοικο τον Ίλιτς στην πρώτη θέση στις συμμετοχές παικτών της Παρτιζάν), ενώ τιμήθηκε από την ομάδα που τον ανέδειξε και ο Βλάνταν Ίβιτς.

Γήπεδο: Στάδιο Παρτιζάνα

Διαιτητής:Σρντιάν Γιοβάνοβιτς (Βελιγράδι)

Βοηθοί:Μίλοβαν Ρίστιτς, Ούρος Στοΐκοβιτς (Βελιγράδι)

Τέταρτος διαιτητής:Γκόραν Στοΐλκοβιτς (Ζέμουν)

Παρτιζάν:Κλιάγιτς (Ν. Στεβάνοβιτς 46΄), Βουλίτσεβιτς, Μπάλαζιτς (Ράντιν 60΄), Μιλένκοβιτς, Μίλετιτς (Τζουρίκοβιτς 60΄), Έβερτον (Μαριάνοβιτς 60΄), Γέβτοβιτς (Μπογκόσαβας 60΄), Σάσα Ίλιτς (Α. Στεβάνοβιτς 23΄), Λεονάρντο (Όστοϊτς 60΄), Τζούρτζιτς (Νταμιάνοβιτς 60΄), Μποζινόφ (Γιοβάνοβιτς 60΄).

ΠΑΟΚ:Μπρκιτς (Βελλίδης 60΄), Λέοβατς, Μαλεζάς, Κρέσπο (Δεληγιαννίδης 84΄), Μάτος (Κίτσιου 46΄), Κάνιας (Δοδοντσάκης 84΄), Πέλκας (Κοροβέσης 46΄), Πέρέιρα, Τιάμ, Μπίσεσβαρ (Δημητριάδης 84΄), Αθανασιάδης (Ματθαίου 60΄).

Γκολ: 70' Γιοβάνοβιτς/2', 8' Μπίσεσβαρ

Κίτρινες κάρτες: 37' Λεονάρντο/58' Κρέσπο

Η ανασκόπηση του αγώνα

Ο Βλάνταν Ίβιτς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Μπίσεσβαρ πίσω από τον Αθανασιάδη. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Μπρκιτς, η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Μαλεζά, Κρέσπο, Λέοβατς και Μάτος, στη μεσαία γραμμή έπαιζαν οι Πέλκας και Κάνιας, ενώ στα άκρα βρίσκονταν οι Περέιρα δεξιά και Τιάμ αριστερά.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά και αποφασιστικά στο φιλικό παιχνίδι, μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα. Άνοιξε το σκορ στην πρώτη φάση του αγώνα, με γκολ του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και διπλασίασε τα τέρματά του πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, με σκόρερ και πάλι τον Μπίσεσβαρ.

Ο Αθανασιάδης πάσαρε στον Μπίσεσβαρ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, εκείνος απέφυγε ωραία τον αντίπαλό του και με άψογο φαλτσαριστό σουτ με το δεξί από το ημικύκλιο έκανε το 1-0 μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης. Έξι λεπτά μετά, στο 8΄, ο Πέλκας σέντραρε στην περιοχή, ο Αθανασιάδης διεκδίκησε την μπάλα στον αέρα κι αυτή στρώθηκε στον Μπίσεσβαρ στο ύψος του πέναλτι. Ο τελευταίος έπιασε ωραίο σουτ στην κίνηση στο κατέβασμα της μπάλας, στέλνοντάς την στα δίχτυα.

Αδελφική νίκη, 2-1 ο ΠΑΟΚ την Παρτίζαν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΟΚ κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα στο πρώτο 20λεπτο του παιχνιδιού και είχε τον έλεγχο του ρυθμού. Ωστόσο, στη συνέχεια η Παρτιζάν ισορρόπησε και δημιούργησε αξιόλογες φάσεις, μία εκ των οποίων κατέληξε στο δοκάρι. Αρχικά απείλησε ο Τζούρτζιτς με διαγώνιο σουτ που πέρασε άουτ στο 18΄, ένα λεπτό μετά ο Μπρκιτς απέκρουσε σουτ του Μποζινόφ, ενώ στο 20΄ η σέντρα του Βουλίτσεβιτς από δεξιά κόντραρε και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Μετά από αυτό το μικρό διάστημα πολιορκίας των γηπεδούχων, ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και είχε μία καλή στιγμή με σουτ του Περέιρα από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή που απέκρουσε ο Κλιάγιτς. Στο 23΄ αντικαταστάθηκε ο αρχηγός της Παρτιζάν μέσα σε αποθέωση (πριν το ματς είχε βραβευτεί καθώς έγινε ρέκορντμαν συμμετοχών με 791, πιάνοντας τον Βούκοτιτς που τον τίμησε).

Ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε όσο κυλούσαν τα λεπτά, με τους Σέρβους να πιέζουν τον ΠΑΟΚ που προσπαθούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα. Η Παρτιζάν έχασε τεράστια ευκαιρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου 45λέπτου , όταν ο Μποζινόφ βρέθηκε απέναντι από τον Μπρκιτς από πολύ κοντά, με τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ να αποκρούει σωτήρια το πλασέ του. Οι γηπεδούχοι παρότι είχαν περισσότερες τελικές προσπάθειες στο πρώτο μέρος του φιλικού (7-3) πήγαν στα αποδυτήρια χάνοντας με 2-0 από τον αποτελεσματικό ΠΑΟΚ που είχε την κατοχή της μπάλας (54%-46%).

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Ίβιτς έβαλε τον Κοροβέση στο χώρο του κέντρου αντί του Πέλκα και τον Κίτσιου στη θέση του Μάτος στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ οι Σέρβοι άλλαξαν τερματοφύλακα.
Η πρώτη καλή στιγμή του β΄ μέρους σημειώθηκε στο 56΄ και ήταν για τους γηπεδούχους, με τον Τζούρτζιτς να βγαίνει σε τετ α τετ με τον Μπρκιτς σε αντεπίθεση, όμως να πλασάρει άστοχα, δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στο 60΄ ο προπονητής της Παρτιζάν έκανε 7 αλλαγές μαζί, περνώντας στο ματς όσους παίκτες είχε στον πάγκο. Ο Ίβιτς έβαλε τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια αντί του Μπρκιτς και αντικατέστησε ακόμη τον Κλάους με τον Ματθαίου, φέρνοντας τον Τιάμ στην κορυφή της επίθεσης. Σε εκείνο το σημείο ο ρυθμός έπεσε, με τους γηπεδούχους να εξακολουθούν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον ΠΑΟΚ να ψάχνει τις αντεπιθέσεις. Η πίεση και η μικρή υπεροχή των Σέρβων επιβραβεύτηκε με γκολ λίγο αργότερα.

Στο 70΄ ο Γιοβάνοβιτς μείωσε σε 2-1 σκοράροντας με πλασέ με το εξωτερικό, όταν βγήκε απέναντι από τον Βελλίδη έπειτα από αντεπίθεση μετά από λάθος του Κρέσπο. Στο γκολ των Σέρβων άναψαν πολλά καπνογόνα στις κερκίδες και χρειάστηκε να περάσει ένα πεντάλεπτο για να αρχίσει ξανά το παιχνίδι, ώσπου να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.
Στο 82΄ ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να απειλήσει μετά από αρκετή ώρα, όταν ο Τιάμ δεν μπόρεσε να πιάσει καλά του σουτ μετά από σέντρα του Περέιρα στην περιοχή από τα αριστερά.

Στο 84΄ ο Ίβιτς έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους νεαρούς Δοδοντσάκη, Δεληγιαννίδη και Δημητριάδη, βγάζοντας από το παιχνίδι τους Κρέσπο, Κάνιας και Μπίσεσβαρ. Από κει και πέρα δεν άλλαξε κάτι στο ματς, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει με 2-1 την Παρτιζάν στο ιστορικό φιλικό παιχνίδι.

Στο 90' αρκετοί οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο για να πάρουν τις φανέλες των παικτών και να φωτογραφηθούν μαζί τους και οδήγησαν σε πρόωρο φινάλε του αγώνα.

Δείτε φωτογραφίες από τη φιλική αναμέτρηση:

Αδελφική νίκη, 2-1 ο ΠΑΟΚ την Παρτίζαν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Αδελφική νίκη, 2-1 ο ΠΑΟΚ την Παρτίζαν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Αδελφική νίκη, 2-1 ο ΠΑΟΚ την Παρτίζαν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Αδελφική νίκη, 2-1 ο ΠΑΟΚ την Παρτίζαν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Αδελφική νίκη, 2-1 ο ΠΑΟΚ την Παρτίζαν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Αδελφική νίκη, 2-1 ο ΠΑΟΚ την Παρτίζαν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Αδελφική νίκη, 2-1 ο ΠΑΟΚ την Παρτίζαν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Αδελφική νίκη, 2-1 ο ΠΑΟΚ την Παρτίζαν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Αδελφική νίκη, 2-1 ο ΠΑΟΚ την Παρτίζαν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ